CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NekNgah

[DRAMA MELAYU] Honeymoon [Slot Lestary, TV3 : Zara Zya, Ben Amir, Wanns Ahmad, Hanna Aqeela]

  [Copy link]
 Author| Post time 14-8-2022 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply to @pauliza

  

  

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 14-8-2022 06:27 PM
Reply to @pauliza

Thank u chuols .Haha lama tak post di sini sampai nak post link ig pun tak reti
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
babycc replied at 13-8-2022 11:15 PM
X sangka ngam plak ben & zara .. comel je tgk dedua.. tgk pon sengih2.. hehe..

Kan ..iols dah masuk kategori  repeat berkali2 ni sampai epsd 15 .haha epsd 16 & 17 tu dalam menyampah pun ada jgk scene best nya .Iols memang minat zara dari lyma (2013 ) ,cuma start 2016 iols kemaruk dgn kdrama jd jarang tgk drama melayu sampai tertgk risik pada hati sebab viral kan drama tu(haha tp drama ni boleh tgk sekali je lah ) & kebetulan tertengok Honeymoon epsd 7 kat tv yg scene tunang tu .terus kata eh best nya drama ni .Haha 1 hari je iols marathon epsd 1-7 .Punyalah kemaruk
Ben pulak iols tahu heols famous sebab drama dgn MF dulu tu & muka iras Lisa Surihani .Tu je yg tahu pasal dia.huhu tak pernah ambik port kewujudan heols smplah tengok Honeymoon ni .Padahal 2015 Ben ada berlakon dgn Zara drama Cinta Hati Abah ,iols tgk je drama tu tapi tak ingat dia ada dlm tu.haha lps ni boleh masuk list hero favorite ni

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2022 09:21 AM | Show all posts
pauliza replied at 14-8-2022 09:47 PM
Kan ..iols dah masuk kategori  repeat berkali2 ni sampai epsd 15 .haha epsd 16 & 17 tu dalam menya ...

Bila sebut nama Ben selalu orang akan ingat dia pelakon serius sebab aura muka garang dia.  Tapi sebelum ni pernah aje berlakon romcom dalam Miss Sakura, Calon Menantu Bapak, Semusim Rindu (episod awal), Alien Janda Baik & ada beberapa lagi.  Ada juga drama komedi tapi Ben tak bawa watak komedi macam dalam Spanar Jaya X, Jojie Gigil..

Dalam Cinta Hati Abah cuma watak pembantu, budak lembam aje.

Kalau nak tengok drama-drama lama Ben ada aje di youtube & RTMKlik.  Astro pun selalu aje tayang ulangan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 15-8-2022 09:21 AM
Bila sebut nama Ben selalu orang akan ingat dia pelakon serius sebab aura muka garang dia.  Tapi s ...

Thank you Nanti kalau free iols godek drama2  Ben .Tapi skrg ni susah jgk nak jumpa full epsd drama2 melayu  ni kalau google unless drama yg tv3 post kt youtube diaorg .Sebab isu copyright kot .

By the way ,dah hbs baca novel Honeymoon ni.Ya ampun bosan & skema gila novel nya .Memang nak bagi credit sangat ke script writer sebab pandai olah script drama ni jadi catchy &menarik .
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Jumaat ni dah last episode..mcm sekejap je cite ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
amjess replied at 15-8-2022 04:28 PM
Jumaat ni dah last episode..mcm sekejap je cite ni..

tulah pasal,drama best cepat pulak habis .

hehe dah tgk epsd 18 di Disney hotstar .Moon preggy kot .biasa lah drama ,kalau pengsan lps honeymoon je ,90% sebab pregnant
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
pauliza replied at 17-8-2022 10:18 AM
tulah pasal,drama best cepat pulak habis .

hehe dah tgk epsd 18 di Disney hotstar .Moon preggy ko ...

Kat tiktok pun dah ada episode 18..tp xtgk lagi..tggu mlm ni..pengsan samada pregnant atau tak makan kot..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-8-2022 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
amjess replied at 17-8-2022 12:09 PM
Kat tiktok pun dah ada episode 18..tp xtgk lagi..tggu mlm ni..pengsan samada pregnant atau tak mak ...

kalau dlm novel ,first pregnancy Moon keguguran ,lps tu ada konflik lagi dgn Ilham .Tu masa kat tengah novel .Tapi dah tinggal  2 episod ni ,sudah cukup sudah la dgn konflik
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah habis tgk Epsd 20 .Iols syukur jgk ,semua konflik separuh drp novel cuma ada dlm epsds hujung2 ni .Geram betul dgn perangai degil Moon & Am jgk ,rasa mcm nak lagakan je kepala dua2 ketul ni .Moon mcm bagi hint ada Season 2 sebab Moon tak kurus2 lagi tapi kat ending dah tulis Tamat dah .
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
pauliza replied at 19-8-2022 07:46 AM
Dah habis tgk Epsd 20 .Iols syukur jgk ,semua konflik separuh drp novel cuma ada dlm epsds hujung2 n ...

Moon kurus dlm mimpi je..dlm novel diaorg ada baby..tp drama xde pulak..huhuhu..tp overall ok la cite ni..walau x trending..lps ni xtau la tgk cite apa dah..cite2 kt tv skrg tak menarik minat nak tgk..hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 08:53 AM | Show all posts
pauliza replied at 19-8-2022 07:46 AM
Dah habis tgk Epsd 20 .Iols syukur jgk ,semua konflik separuh drp novel cuma ada dlm epsds hujung2 n ...

Kalau ikut novel Moon jadi kurus ke?  Sebab apa Moon kurus.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp mcm pelik je..nape ben amir langsung xpromote drama ni kt ig dia..padahal dia dah lama xkuar kt tv3
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 09:08 AM | Show all posts
amjess replied at 19-8-2022 08:55 AM
Tp mcm pelik je..nape ben amir langsung xpromote drama ni kt ig dia..padahal dia dah lama xkuar kt t ...


Awal-awal tayangan tu dia kan masih sakit.  Ben tak online IG lebih tiga minggu sebelum kemuculan tiktok yang tunjuk kecederaaan & kemunculan semula dengan rambut baru.  Dah separuh jalan tayang, mungkin baru nak cari momentum drama pun nak habis tayang dah.

Masa shooting ada juga dia story gambar dari set.




Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 01:24 PM | Show all posts
alaa x dak langsung Ben promote kat IG dia...
dah habis punnn....

BTW comelll laaa drama nih....
suka btol laa ngan Zara Zya ngan Ben Amir....
menjadi laa dua ketul nih...
haish....
harap2 ada season 2 sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Honeymoon 2 ada benamir ke? Takut paliyahya palau je pemaleh promote drama sendiri. Ada je kat ig mancing tgk muvi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 02:49 PM | Show all posts
alaaa kalau org lain jadi Ilham x best laa...
nak Ben Amir jugaa....
comelll laah dia dalam drama nih... sengalll
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 03:15 PM | Show all posts
Edited by NekNgah at 19-8-2022 03:22 PM
Puteri19 replied at 19-8-2022 01:52 PM
Honeymoon 2 ada benamir ke? Takut paliyahya palau je pemaleh promote drama sendiri. Ada je kat ig ma ...

Korang baru kenal Ben Amir ek?

Dia memang macam tu.  Bukan mengadap socmed aje, dia ada banyak aje kerja lain. Lagi-lagi bila dah lama bercuti sebab sakit.

Memancing tu bila dia balik kampung menjengah ladang kelapa sawit & durian dia, bukan saja-saja buang masa dengan batang kail aje.

Ben walaupun tak buat promotion, fans dia ramai aje dah buat onbehalf.  Boleh check #dramahoneymoon & #benamir, berapa banyak repost dari fans dia.

Tak ada siapa nak palau siapa pun, bukan ada tulis dalam contract yang pelakon wajib promote.






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2022 03:20 PM | Show all posts
Edited by NekNgah at 19-8-2022 03:24 PM
JiEunTak replied at 19-8-2022 02:49 PM
alaaa kalau org lain jadi Ilham x best laa...
nak Ben Amir jugaa....
comelll laah dia dalam drama ni ...

Confirm ke ada season 2?
Kalau nak tengok Ben jadi sengal, banyak aje drama yang dia jadi sengal.  

Telemovie : Alien Janda Baik, Miss Sakura, Calon Menantu Bapak

Drama siri : Semusim Rindu, Mariam Alisa

Ada lagi drama lain tapi bukan lead.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 19-8-2022 03:20 PM
Confirm ke ada season 2?
Kalau nak tengok Ben jadi sengal, banyak aje drama yang dia jadi sengal.   ...

Betul tu..ben dah lama berlakon..tp dlm honeymoon ni menjadi betul chemistry dia ngan zara..dlm ni gak nmpk dia lagi extra hesmes..tp agak frust la bila dia xbrp promoted drama ni..kalau ada season 2..nak ben amir gak..taknak hero lain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 06:48 PM GMT+8 , Processed in 0.138734 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list