CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1759|Reply: 39

[Tempatan] Tidak ramai yang datang.Netizen kiciwa kempen derma diadakan di kawasan letak kereta.Minta pengurusan 1 Utama lebih prihatin

  [Copy link]
Post time 7-7-2022 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 7-7-2022 06:38 PM

https://m.facebook.com/story.php ... chor_composer=false
Satu pain darah yang mengandungi kira-kira 450 mililiter (ml) darah boleh menyelamatkan tiga nyawa.

Ramai mengetahui kebenaran itu, namun masih ramai juga tidak berani untuk menderma darah disebabkan rasa ketakutan yang menebal dalam diri

Ditambah penyebaran maklumat tidak tepat mengenai derma darah, ia membantutkan niat murni mereka untuk melakukan kerja amal ini

Melalui Facebook Pusat Negara,kempen darah telah diadakan di tempat kereta Pusat beli belah 1 Utama.Namun tidak ramai yang datang menderma.Rata rata netizen meluahkan rasa kecewa kerana kempen tersebut diadakan letak kereta yang tersorok dari pandangan orang ramai
sehinggakan susah mencari lokasi.Netizen menggesa pengurusan1 Utama memindahkan kempen ke kawasan tumpuan orang ramai

Semalam hanya 8 beg darah diperolehi di 1 Utama Shopping Centre.

Hari ini, sehingga jam 1.00 tengah hari hanya 1 beg darah diperolehi.????????

Jika anda berada di sekitar lokasi ini dan berkelapangan, jom bantu kami untuk dapatkan stok darah di sini.

Kami beroperasi setiap hari di 1 Utama Shopping Centre

Derma darah, selamatkan nyawa.

???? Basement 2, Highstreet @ 1 Utama Shopping Centre
???? Buka setiap hari
⏱ 11.00 pagi hingga 7.00 malam

Hadirkan diri. Laksanakan tanggungjawab sosial anda. Derma darah untuk #KeluargaMalaysia
#penganjurberkala
#pendermakonsisten
#jomdermadarah
#darahtakpernahcuti
#unitrekrutmendanpublisiti
#kempendermadarahjulai2022

Sumber fb pusat dara negara


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko mintak darah orang..lepas tu nak bagi makan minum sikit pon kedeks...bagilah buah tangan sikit...barulah berebut org derma.ni tak sudah sudah roti rega singgit tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda ni ko kena glamourise buat gempaq tempat pun kat lobby org yg lalu lalang pun ikut bersemangat.

Buat dekat lokasi sendu yg ada niat nak pergi pun boleh tawar hati.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:49 PM | Show all posts
macam ok aje tempat tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Basement highstreet. Mmg situ org x lalu sgt duh. Bagi la tmpt org laly lalang. Mcm aeon jusco bgs, bagi tgh2 tmpt laluan org ha, mudah la org yg x de niat nak derma darah pun menderma juga.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 07:27 PM | Show all posts
ntah bilanya nk berubah goodies derma darah
asyik la air kotak nan manis + roti/biskut sepek kecik
lepas tu PHM suruh kurangkan makan manis

negara lain ada bagi voucher or setiap kali derma darah certain amount of money akan didermakan kepada badan2 terpilih

staff2 kemain dapat makan mcd lah, packing food sedap nampak ha



Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 7-7-2022 07:27 PM
ntah bilanya nk berubah goodies derma darah
asyik la air kotak nan manis + roti/biskut sepek kecik  ...

Nama pun derma...kalau kita harap balasan tu bukan derma namanya..itu sisitem barter
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo..ni la yg dj mix fm ngomel td
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 07:36 PM | Show all posts
krustykrab replied at 7-7-2022 07:29 PM
Nama pun derma...kalau kita harap balasan tu bukan derma namanya..itu sisitem barter

tapi tiap 3 bulan mesti dapat mesej suruh p derma
dia psiko guna ayat
'darah anda amat diperlukan bagi menyelamatkan nyawa.'
'bantu kami dengan menderma'
setiap bag darah boleh menyelamatkan 3 nyawa

aku derma
dia kena la bagi habuan best sikit
susah tau nk cukupkan minimum 12.5 bacaan utk hemoglobin
asyik suruh makan banyak je
dan bekalkan ubat nan banyak

tapi aku x pernah amik goodies
sbb aku x makan benda2 dia bagi tu
dah la kalau time raya
jamuan raya dia buat dengan PDN je
berapa ramai umat berkumpula kat sinun nk makan sedap
aku juga setia p la mid vally suite or putrajaya tu ha
redha x dapat makan nasi impit kuah kacang

sekian alasan aku nak goodies best2

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 7-7-2022 07:42 PM

Lu takmok bangla,nepal,myanmar,indon,pakis,rohingya ada maa...tak terpakai ke dlm konteks derma darah ni???
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorr.. Semalam khusyuk i shopping sini serius tak tau ada kempen derma darah..Last year ok buat kat LG floor depan adidas.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 7-7-2022 06:37 PM
Ko mintak darah orang..lepas tu nak bagi makan minum sikit pon kedeks...bagilah buah tangan sik ...

Printer dulu penderma darah tegar. Tapi lepas tau private hosp charge darah kat pesakit sedangkn penderma dapat air milo tawar dan cop kat buku je, printer stop derma. Kat US derma darah dapat beratus dollar kot.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi air dan makanan manis tu nk suruh sugar level naik cepat. Karang pitam pulak.. naya aje.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Pesal tak buat kat dlm mall kalau kt luar camni panas2 taknak aku
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
printercomel replied at 7-7-2022 07:44 PM
Printer dulu penderma darah tegar. Tapi lepas tau private hosp charge darah kat pesakit sedangkn p ...

Aku penah mintak habuan kt pusat darah dia tk bg
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
kat basement ke?ko nak mintak darah vampire ke giler
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm derma tempat vampire je.. seram. Tgk aeon tu tgh tgh mall dia buat.. aku paksa laki aku derma darah..dia yg blur blur first time pun ikut kata aku derma darah kikiki..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
printercomel replied at 7-7-2022 07:44 PM
Printer dulu penderma darah tegar. Tapi lepas tau private hosp charge darah kat pesakit sedangkn p ...

Lah ye ke...
Dia mintak free darah kat org tp charge pulak kat pesakit..hareeee sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:41 PM | Show all posts
Kalau ikut fb derma darah memang selalu kurang sambutan. Padahal diorang buat kat mall lah selalu. I salute yang pada penderma, ada jadi mission nak derma tiap negeri. Bagusnya usaha macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi la mitak darah bangsa2 vvip tu.  Pegi bertenggek dekat istana, putrajaya ,area elit sana nun
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 01:01 PM GMT+8 , Processed in 0.091752 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list