CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1441|Reply: 17

[Dunia] Ulama Terkenal Indonesia Nafi Dakwaan Anak Cabul 5 Gadis Bawah Umur.Minta pulis jangan tangkap anak.Pengikut halang pulis

  [Copy link]
Post time 7-7-2022 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 7-7-2022 04:37 PM



Ulama terkenal di Jombang, Indonesia, KH Muhammad Mukhtar Mukhti, meminta jasa baik pihak polis supaya tidak menangkap anaknya yang dikatakan mencabul pelajar perempuan dan beliau percaya ia merupakan fitnah semata-mata.

Difahamkan, permintaan tersebut dilakukan menerusi acara tausiah yang dihadiri ratusan jemaah Shiddiqiyyah di Pondok Pesantren Majmaal Bachroin Hubbul Wathon Minal Iman Shiddiqiyyah, Desa Losari, Jombang.

Demi keselamatan kita bersama, demi kejayaan Indonesia Raya, ini adalah fitnah terhadap keluarga saya. Kembalilah ke tempat masing-masing dan jangan ambil anak saya. Semuanya adalah fitnah, Allahu Akbar.

Bagaimanapun, proses perundingan tidak berjalan seperti mana yang diharapkan berikutan melibatkan ratusan pengikut Kiai dan anakya.

Ratusan pasukan keselamatan yang lengkap bersenjata dikerahkan ke pondok pesantren itu sehingga suasana bertukar tegang.

Mengulas lebih lanjut, akses masuk ke kawasan sekolah itu turut dikawal oleh ratusan pengikut ulama tersebut.

Ujar wakil Ketua Pengurus Wilayah Nahdlatul Ulama Jawa Timur, KH Abdul Salam Shohib, sebagai rakyat yang baik mereka perlu taat kepada undang-undang dan memberikan kerjasama kepada pihak berkuasa.

Prinsipnya sebagai warganegara yang baik, siapapun perlu taat undang-undang. Ini kerana, anggota polis hanya melaksanakan tugas mengikut prosedur.

Difahamkan, suspek berdepan pertuduhan pemerkosaan dan perbuatan cabul terhadap lima pelajar perempuan di bawah umur. Namun, sehingga kini suspek masih belum ditahan pihak polis walaupun proses perbicaraan sudah berjalan selama dua tahun.

Sumber: CNN Indonesia


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ndon ni memang another level.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
So bila bapak masuk campur dan menuduh fitnah semata-mata....... maka tak de kes la ya
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 05:57 PM | Show all posts
gitu jer pak kiyai
adoi tepuk dahi kaka baca
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi. Senangnya hidup jadi anak kiyai.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je level pendakwah indon dan malaysia. Di malaysia kita ada duke dan anak dia
Senang2 je lepas
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau 5 orang pengadu tu payah jugak nak kata fitnah tok kiyai oi
Bagi jela pak pulisi siasat, tak gitu friskies?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat setat yg bising kena buatan org tu
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 08:08 PM | Show all posts
Habislah kecil kecil otak sudah dirosakkan oleh …..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya mangsa dah 2 tahun kes dibicara tapi tertuduh aman2 ja tak ditahan?
Macammana kes dibicarakan tanpa ada tertuduh?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh report polis pun aman2 je ye tak kna tangkap..
Kiyai ni jenis yg pandai ceramah pong pang pang sana haram situ haram, tp kena kt batang hidu g sendiri kemain pulak ye
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Apsal pulak tak boleh tangkap?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Takkan lah anak ulamak nak cabul orang.

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 08:16 AM | Show all posts
bajet maksum plak.. biarlah polis siasat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 08:40 AM | Show all posts
jahanam masyarakatttt
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebaikan ilmu agama tinggi jadi ulamak
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-7-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena belajar dgn usleb kat Malaysia Pak....
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Yindon nie kalo bab related to kiyai atau ulamak, memang sukar nak difaham tahap ketaksuban mereka

Kesian mangsa dah 2 tahun kes berjalan tapi suspek masih lepas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 01:35 AM GMT+8 , Processed in 0.095469 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list