CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4345|Reply: 45

[Tempatan] Pemandu MINI Cooper S maut rempuh Plaza Tol Penchala di laluan SmartTAG

  [Copy link]
Post time 7-7-2022 11:25 AM | Show all posts |Read mode

Mangsa dipercayai hilang kawalan sebelum kenderaan jenis MINI Cooper S dipandunya terbabas merempuh tembok di laluan SmartTAG. - Foto Astro AWANI
PETALING JAYA: Seorang lelaki maut selepas kenderaan yang dipandunya terbabas merempuh tembok pembahagi Plaza Tol Penchala arah selatan, Lebuhraya Damansara Puchong (LDP), dekat sini, tengah malam tadi.
Insiden dilaporkan jam 12.30 pagi ketika cuaca dalam keadaan baik.

Mangsa dipercayai hilang kawalan sebelum kenderaan jenis MINI Cooper S dipandunya terbabas merempuh tembok di laluan SmartTAG.


Rempuhan itu menyebabkan mangsa tersepit di tempat duduk pemandu.
Dia disahkan maut akibat kecederaan parah di badan dan kepala oleh paramedik selepas berjaya dikeluarkan anggota Jabatan Bomba Dan Penyelamat Taman Tun Dr Ismail.

Mangsa dikenali sebagai Wong Kok Wai, 37 tahun, beralamat di Bandar Damansara Perdana.
Tiga lorong kanan di plaza tol itu ditutup sepenuhnya untuk siasatan kemalangan.
Mayat dibawa ke Hospital Sungai Buloh.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 11:28 AM | Show all posts
nasib la mampus sorang2..ni mesti melulu bawak kreta mcm babi menggelupor
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:34 AM | Show all posts
semua salah tol kenapa ada kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:39 AM | Show all posts
ini semua salah tol...keadaan jalan agak gelap waktu itu....
Beliau pemandu yang berhemah bawak 70km sejam takder record trafic dan pakai seatbealt...tol tu tak sepatutnya berada disana waktu 12.30malam..sepatutnyya cabut dan bukak simpan dirumah..mana orang jaga tol ni....tak pandai jaga tol ker...mari buat petition 1000000 tanda tangan untuk dakwa tol tu....pprrrrghhhtttt...teringat budak basikal kena langar berjemaah....
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 7-7-2022 11:28 AM
nasib la mampus sorang2..ni mesti melulu bawak kreta mcm babi menggelupor

Akak sokong keras statement kau sis! Ni yang akak perhatikan semenjak dua menjak ni sekor drive macam memang dah tempah tiket one way ke neraka sis! Geram akak lehat pemanduan anjing2 ni sis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak syak pemandu tu kena sihir kot sistah? Done bersangkak baik sis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:18 PM | Show all posts
Kat tol pun nak bawak 100km/j dah kenapa? ingat plaza tol Malaysia ni jenis tak ada palang ke boleh main redah je. kan mendapat makan tembok tol. lagi satu jenis potong q kat tol. dah tau nak pakai RFID kena masuk lane smart tag? kata bo*oh tau pulak marah
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mgkin dia sakit. Kene heart attack ke..korg Kene husnozon la sket
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 7-7-2022 12:28 PM
Mgkin dia sakit. Kene heart attack ke..korg Kene husnozon la sket

umur 37 terlalu muda nak kaitkan dgn serangan kesihatan. but wait! keta sport yg accident kat karak ke mana entah aritu . umur 22 lagi muda haaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 7-7-2022 12:28 PM
Mgkin dia sakit. Kene heart attack ke..korg Kene husnozon la sket

Akak jadi tak boleh nak bersangkak baik bilamana lehat pemanduan2 rakyat malaysia yang persis anjing sis. Tunggu dulu bilamana rakyat dah berubah, baharulah akak bersangka baik sis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:37 PM | Show all posts
kuat betul batu kat plaza tol tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:39 PM | Show all posts
Yg kat karak ritu Porsche, yg ni Mini Cooper....kereta power, duit boleh beli...tapi nyawa tak boleh beli maa....jadi pandu dengan cermat..kalau xcident jgn libatkan org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
agak2 owner(s) porsche & mini cooper ni kencing rata2 tak???
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:51 PM | Show all posts
kepompong replied at 7-7-2022 04:32 AM
umur 37 terlalu muda nak kaitkan dgn serangan kesihatan. but wait! keta sport yg accident kat kara ...

segalanya tak mustahil kaka..
kuasa ALLAH swt siapa yg boleh halang..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 01:43 PM | Show all posts
mabuk ke? rasa x kan
atau keletihan sbb br blk kerja dan mengantuk
kena husnuzon
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 01:45 PM | Show all posts
langsuir datang kacau semasa tengah drive
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
game over for MINI Cooper

RiP
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe bini atau gf dia mesej cakap nak bincang tengah3 malam ni..
Jadi dia bawak mcm tak betul la
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 02:16 PM | Show all posts

ni kes mabuk lps tu bwk macm dlm F1
btl nsb mampus xsshkan org lain
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kepompong replied at 7-7-2022 12:32 PM
umur 37 terlalu muda nak kaitkan dgn serangan kesihatan. but wait! keta sport yg accident kat kara ...

Bukan nak kata si mati ni memang betul kot kena heart attack tapi ramai je dah lelaki umur 30an meninggal akibat heart attack.

Sepanjang hidup dah banyak kali dah kenalan lah, jiran kenalan lah, kawan tempat kerja meninggal sebab serangan jantung umur 30an. Lebih daripada 5 tapi kurang 10 dah saya dengar. Tak mustahil. Lebih2 lagi kalau merokok.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 02:40 AM GMT+8 , Processed in 0.087303 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list