CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2129|Reply: 32

[Tempatan] Gempar:cabutan bertuah mesyuarat PIBG tawar hadiah kereta axia motosikal, TV, lembu dan hidangan 100 ekor kambing golek

  [Copy link]
Post time 6-7-2022 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 7-7-2022 01:17 PM


KUALA LUMPUR- Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Isham Jalil mempersoal rasional mesyuarat Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) di sebuah sekolah di Kelantan mengadakan cabutan bertuah menawarkan hadiah sebuah kereta.

Lebih menimbulkan persoalan program sama diadakan serentak dengan program parti Perikatan Nasional (PN) Kelantan.

Isham menujukan persoalan tersebut kepada Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Dr. Mohd. Radzi Md. Jidin, berdasarkan surat jemputan dari pihak PIBG Sekolah Kebangsaan (SK) Bukit Gading Tanah Merah Kelantan kepada ibu bapa.

“Saya ingin tanya Menteri Pendidikan, adakah surat yang tular untuk jemput mesyuarat PIBG di sebuah sekolah di Kelantan menawarkan hadiah kereta, motosikal, TV, lembu dan hidangan 100 ekor kambing golek itu betul?

“Dan majlis ini diadakan bersamaan dengan pelancaran kempen politik PN. Adakah kamu guna duit dan kemudahan kerajaan juga untuk majlis politik parti kamu tersebut,” katanya dalam satu hantaran Facebooknya hari ini.

Pihak media seperti Harakah Daily turut melaporkan program tersebut dengan tajuk berita, ‘Pelancaran PN Kelantan catat sejarah luar biasa’. –
  


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 12:08 AM | Show all posts
huk aloh beli undi ko
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dengan harapan letak kambing golek berdesup turun mesorat PIBG.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni la mak pak melayu. Punya payah nak suruh dtg mesy pibg smp kena buat mcm2 cabutan bertuah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 05:20 AM | Show all posts
amboi, Mesyuarat PIBG semua sekolah dalam satu daerah buat kat dewan tuu... buat kat padang lak tu, macam funfair mesti ramai hadir makan free.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum ni tak ada mak bapak datang kot.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
mak bapak time cabutan bertuah riuh

time bincang usul or lantikan ajk diam tak berkutik
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 07:12 AM | Show all posts
Datang sebab makan free dan peluang cabutan bertuah....bukan untuk bincang isu anak belajar
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 07:33 AM | Show all posts
GRO ada tak? Kalau ada confirm bapak budak datang mesyuarat PIBG
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
PUBG tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:11 AM | Show all posts
share la gambar barang 2, 3 tepek
nk tgk la jgk meriah sgt ke spt yg digembar gembur kan

xde plk video2 tik tok ke ape kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Grand prize tu dapat kat cikgu2 jer..mak bapak dapat bihun paiza dengan kicap tamim..tak payah la nak propa sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 09:24 AM | Show all posts
eh dengki ke???

sapa suruh tak kahwin tak beranak

kalau ada anak gi skolah msti dpt merasa

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow bestnya .aritu pegi sek anak aku bagi roti gardenia singgit dengan air mineral yg terpaling murah jer.....dahlah abis pukol 1....kebuloq tau.   Akaun pibg kemain banyak duit ..nak bg mak bapak makan sikit pon kedekks
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuh kasi hadiah keta..  pibg weols kasi sponsor  hamper je...
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 09:48 AM | Show all posts
ni meeting PIBG berkelompok kan? sbb aku baca dalam ayat perenggan pertama tu melibatkan semua PIBG sekolah2 kt daerah Tanah Merah. tp kenapanye sekolah pulak yg keluarkan surat jemputan? bukan ke patutnye Pejabat Pendidikan Daerah Tanah Merah tu yg kene arrange buat jemputan? dah kenapa guru besar langkau tugas pegawai pendidikan daerah?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nk tau duit mana yg di cekau tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:13 AM | Show all posts
Fuh hebatnya mesyuarat PIBG deme. Sekolah anak aku mesorat PIBG ramai mak pak yang datang. Hadiah berupa beras 5kg, minyak saji, gula, termasuk kopi pra campuran. Kali ni takde tiket airasia pegi Langkawi macam tahun lepas.
Semua pun gembira bila dapat hadiah walaupun dapat sekampit beras.
Ini kalau kereta, tv warna...lagilah hebat dan meriah. Org Kelantan mmg kaya raya. Setakat Air Asia tu buat macam bas Maraliner je balik kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
I dengar kt radio katanya MP Tanah Merah yg sponser. Beli undi sungguh ni

Check kat news pun Radzi Jidin deny KPM keluar duit untuk mejelis ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni ke yg katanya dihijack jadi majlis pelancaran PN kelantan tu?

Pening aku btol ke udok
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.098221 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list