CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: SCORE

Pusat Perunding Haji Furada (PPHF) X 'The Noor By Neelofa' bukan Doyof Al Rahman Program (DARP) X Saudi Vision 2030

  [Copy link]
Post time 6-7-2022 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend replied at 6-7-2022 08:21 PM
Thnks abam Syed. Iols mati2 ingat betul la selama ni masalah visa. 15 tahun iols tertipu.

Btw i m ...

Semoga semuanya lancar dan mendapat haji yang mabrur.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2022 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend replied at 6-7-2022 08:21 PM
Thnks abam Syed. Iols mati2 ingat betul la selama ni masalah visa. 15 tahun iols tertipu.

Btw i m ...

Semoga mendapat haji mabrur. Jika tak keberatan dan ada masa terluang n jika teringat Doa kan kami supaya ada rezeki jejak kaki ke tanah haram.Aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih betul jika ader jemaah yang sangkut tapi duit da habis bayar

Moga dipermudahkan urusan para jemaah dan mereka mendapat haji yang mabrur
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend replied at 6-7-2022 08:21 PM
Thnks abam Syed. Iols mati2 ingat betul la selama ni masalah visa. 15 tahun iols tertipu.

Btw i m ...

Alhamdulillah
Semoga mendapat haji yang mabrur
Doakan kesejahteraan dan keberkatan buat malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MelahJanda replied at 6-7-2022 05:42 PM
please think positive. maybe memang betul dia ada adjust ambil quota orang. tapi Allah sayang dia, ...


betul you cakap n the other forummer tu cakap… …everything urusan Allah…ya rabbi ya kareem….
thanks guys
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 6-7-2022 04:11 PM
My jiran kerja TH. Sgt baik dgn I. Byk kali my cousins pressured I minta tolong ..dua benda sbb I  ...

Setuju dgn kaka..bersabar lah..klau tiba masanya..Allah akn pggil juga kita ke Mekah..x da mknanya pergi Mekah dgn cara yg x sepatutnya..mna tahu sampai sna mcm2 ujian diberi x mnjadi haji...baru sesal x sudah
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 6-7-2022 02:29 PM
Hmm xkn personal loan semata2 pegi haji? X elok la encourage benda ni. Dlu i belajar, kalau boleh  ...

Kan..Haji tu x wajib...ada rezeki lbh, hutang keperluan  ( mcm rmh dan kereta) terurus dgn baik..klau dpt kuota pergilah dgn hati yg tenang..
Ni klau buat loan..hati pun x tenang gi sna..asyik dok fikir nk kna byar loan tmbahan..sdgkan ibadah haji blm tentu sempurna etc..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend replied at 6-7-2022 08:21 PM
Thnks abam Syed. Iols mati2 ingat betul la selama ni masalah visa. 15 tahun iols tertipu.

Btw i m ...

Semoga dipermudah. Jgn buka forum . Kami tak kemana2. We LL still be here when you come bck. ????
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend replied at 6-7-2022 08:21 PM
Thnks abam Syed. Iols mati2 ingat betul la selama ni masalah visa. 15 tahun iols tertipu.

Btw i m ...

Mcm mana panas pun jgn ambil ais yg disediakan di khemah secara mengejut ....nanti sakit tekak boleh demam. After Arafah panjang lagi cerita. Minum air biasa perlahan2. Ok
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend replied at 6-7-2022 08:21 PM
Thnks abam Syed. Iols mati2 ingat betul la selama ni masalah visa. 15 tahun iols tertipu.

Btw i m ...

Semoga dipermudah segala urusan di Arafah dan terutamanya nanti di Mina. Kita semua memang doakan yang terbaik untuk semua bukannya nak busuk hati kpd sesiapa tapi bila nampak ada part2 buat kerja macam scammer & nampak macam menunggang agama untuk buat duit memang kita akan war-warkan kepada masyarakat supaya masyarakat tahu & berwaspada supaya tidak dikencing.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by soulmatte at 6-7-2022 10:23 PM

2-3 hari ni ada nampak posting Ustazah Asma Harun visa tak lepas utk jemaah minta follower doakan dipermudahkan urusan,
before this dia ada iklan Haji Furada, iols mintak quotation dia kata Rm69k..tak mampu????
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bykkan komen kt sini bg naik thread nu. Suspicious sgt. Semoga dipermudahkan urusan semua jemaah haji tahun ni dan dikurniakan haji mabrur
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Cokoro replied at 6-7-2022 08:25 PM
Wahhh Alhamdulillah. Semoga dipermudahkn urusan haji. Doakn kami di sini. Doakan Malaysia.

Thnx doanya kaka. Ampun maaf dari iols. Tadi tu google Furada lps tgk posting kat TH fb.

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Whitney72 replied at 6-7-2022 09:59 PM
Kan..Haji tu x wajib...ada rezeki lbh, hutang keperluan  ( mcm rmh dan kereta) terurus dgn baik..k ...

Haji tu memang wajib bagi yang berkemampuan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
jihyomelly replied at 6-7-2022 08:25 PM
sronoknya dgr..selamat beribadat menjadi tetamu Allah..selamat pergi & selamat balik..

Terima kasih doanya kaka. Semoga Allah rahmati hidup kaka jugak
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw kenapa hajah ni cam terdesak sgt nk pakai duit smpi pakai buat pakej mcm ni? Rm79k tu bukan kot,kalau 20 org dah rm1juta lebih. Ade ke yg terpengaruh jugak nk pegi zaman ekonomi meleset ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2022 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 6-7-2022 10:14 PM
Mcm mana panas pun jgn ambil ais yg disediakan di khemah secara mengejut ....nanti sakit tekak bol ...

Thanks for the tips kaka.

Thnx for all the dua n good wishes kaka semua. Everyday I allocated 30 mins + 30mins to read news, forum n reply texts. I think my one hour is over for today.

I agreed, pls up this thread to create awareness. This not about personal attack. Ni scammer haji. Menjatuhkan nama agama. Orang mudah percaya sebab setajah, celebrities n big sh#t are behind them.

2 thn xde haji mereka x buat. Ini kalilah kita put a stop to this scammers  for good
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 11:10 PM | Show all posts
theotherfriend replied at 6-7-2022 10:53 PM
Thnx doanya kaka. Ampun maaf dari iols. Tadi tu google Furada lps tgk posting kat TH fb.

Semoga di permudahkan segala urusan dan mendapat haji mabrur
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan Rasulullah s.a.w kata tunaikan haji bagi yg berkemampuan,, ke ? ni siap berloan bagai
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa benda ni Tak viral eh? Agamawan semua pun berdiam diri je bab urusan haji rm79k buat pinjaman…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 04:45 PM GMT+8 , Processed in 0.319815 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list