CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: SCORE

Pusat Perunding Haji Furada (PPHF) X 'The Noor By Neelofa' bukan Doyof Al Rahman Program (DARP) X Saudi Vision 2030

  [Copy link]
Post time 7-7-2022 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend replied at 6-7-2022 08:21 PM
Thnks abam Syed. Iols mati2 ingat betul la selama ni masalah visa. 15 tahun iols tertipu.

Btw i m ...

Semoga di permudahkan segala urusan haji .. dan doakan utk kami agar dpt juga menjadi tetamu Allah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-7-2022 10:55 AM | Show all posts
Incanto replied at 7-7-2022 10:48 AM
kalau agen bersimpati, dia refund semua wpun dia terpaksa tanggung rugi
ada travel agent bukan umr ...

yang ko punya tu, berapa persen dia potong masa refund?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 10:55 AM | Show all posts
Incanto replied at 7-7-2022 10:28 AM
aku rasa tak

dulu aku nak pergi umrah tahun 2020, semua dah book tapi sbb covid kena batal. Agen  ...

iols masa nk umrah 2020 tu sebulan lg nk fly, Msia bulan 3 dah start PKP. tapi mmg iols tak mintak refund, tapi inform TA untuk bring forward lps2 covid. alhamdulillah lps covid taon ni bulan 2 hari tu dapat pegi, tapi bukan dgn TA yg daftar tu (dia org pya date trlalu jauh/late) so tukar TA pulak alhamdulillah dapat full refund semula, dan dapat byr and top up sket kat new TA.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa kalau tanya jahtek, mesti dia akan jawab "kami tidak terlibat secara langsung, segalanya diuruskan oleh partner jv"

Kalau menda ni x de problem, jahtek akan jwb "Alhamdulillah, berkat laki saya si PUnai bersengkang mata uruskan sendiri semuanya.Juga, menunjukkan saya pakai niqab, mudah segala urusan".
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 7-7-2022 09:51 AM
Dari amik pakej furada yg takde jaminan ni baik ambil pakej swasta kuota tabung haji.
Cousins aku da ...


Yes , weols pun buat camni utk our parents & auntie semua. Ambik pakej swasta kuota TH , weols byr RM55k utk parents Dan topup sikit utk naik business class bg selesa sikit. Dulu 55k utk dua org dh sgt2 selesa dh
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 7-7-2022 09:51 AM
Dari amik pakej furada yg takde jaminan ni baik ambil pakej swasta kuota tabung haji.
Cousins aku da ...

Parents aku pun gi ngn TH tapi pakej yg mahal sikit 70k cam tu.  Bayar lebih utk hotel lebih dekat sbb ayah tak larat jalan jauh. Pergi pun sekali je. Rasanya TH mmg ada allocate seats utk jemaah haji yg sanggup bayar lebih so takde la isu ambil hak org. Harga TH yg biasa pun mcm dekat separuh subsidi kan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 7-7-2022 03:01 AM
Aku rasa kalau tanya jahtek, mesti dia akan jawab "kami tidak terlibat secara langsung, segalanya di ...

Yup... Rsanya mmg mcm ni lh kot dia akn jwp nanti.. Tgok je lah nanti mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 7-7-2022 09:51 AM
Dari amik pakej furada yg takde jaminan ni baik ambil pakej swasta kuota tabung haji.
Cousins aku da ...

pakej swasta kuota tabung haji tu bawah kuota nasional sesuatu negara manakala pakej haji guna visa furada tak kacau kuota nasional sesuatu negara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-7-2022 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
kitaserupaaa replied at 7-7-2022 11:08 AM
Parents aku pun gi ngn TH tapi pakej yg mahal sikit 70k cam tu.  Bayar lebih utk hotel lebih dekat ...

Betul...TH akan bagi beberapa % dari kuota keseluruhan kpd TA. Tak ganggu pun kuota muassasah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 7-7-2022 11:09 AM
pakej swasta kuota tabung haji tu bawah kuota nasional sesuatu negara manakala pakej haji guna vis ...

Faham...cuma rasanya lebih terjamin kalau ambil swasta kuota TH.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 7-7-2022 11:01 AM
Aku rasa kalau tanya jahtek, mesti dia akan jawab "kami tidak terlibat secara langsung, segalanya di ...

kan... rasanya satu Malaysia boleh rasa mcm ni.
Jika berjaya nanti up gambar banyak2 dan video g hantar jemaah ala2 mcm ni

gambar ni waktu hantar jemaah haji kuota nasional (jemaah yang rasa perkhidmatan Makkah Route oleh kerajaan Saudi) tp caption tu typo

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
In TT ada Hishamuddin Hussein bantu 250 jemaah yg terkandas
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 7-7-2022 11:39 AM
In TT ada Hishamuddin Hussein bantu 250 jemaah yg terkandas

itu jemaah ATM yang ambil Pakej Haji Visa Furada.
https://w.facebook.com/story.php?story_fbid=1100065340856889&id=100044198511541&fs=0&focus_composer=0&m_entstream_source=timeline

caption yang dia tulis tak mention langsung pakej furada tapi ini haji pakej visa furada


Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 7-7-2022 11:28 AM
kan... rasanya satu Malaysia boleh rasa mcm ni.
Jika berjaya nanti up gambar banyak2 dan video g h ...

Auto sakit mata tgk dia ni mengeja mcm org xskolah
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 7-7-2022 11:52 AM
itu jemaah ATM yang ambil Pakej Haji Visa Furada.
https://w.facebook.com/story.php?story_fbid=110 ...

Thx. I duk pikir which jemaah tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 7-7-2022 11:59 AM
Thx. I duk pikir which jemaah tadi.

link tadi tu tak cukup w... tak tahu le boleh buka ke tak.. ni tempek semula link yang cukup huruf w
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1100065340856889&id=100040p4198511541&fs=0&focus_composer=0&m_entstream_source=timeline
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-7-2022 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
auntyonion replied at 7-7-2022 11:54 AM
Auto sakit mata tgk dia ni mengeja mcm org xskolah

PU NPD tu tak tahu le sampai mana tahap tertinggi pendidikan dia sebab data dia tiada di KPT tapi tahap tertinggi pendidikan Lembaga NPD ikut data Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Malaysia adalah GCE A LEVEL setaraf STPM

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 7-7-2022 12:07 PM
PU NPD tu tak tahu le sampai mana tahap tertinggi pendidikan dia sebab data dia tiada di KPT tapi  ...

ini link untuk semak taraf tertinggi pengajian. Laman kepunyaan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Malaysia
https://eprofiling.mohe.gov.my/
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti bila hantar jemaah tu boleh buat video kekonon "sebak meninggalkan negara" macam ni lagi
https://www.instagram.com/p/CfGqlGtp56n/
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada news ke K.Cah dan group? Sian kalau terkandas atau kena scam...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 03:29 PM GMT+8 , Processed in 0.354928 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list