CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: SCORE

Pusat Perunding Haji Furada (PPHF) X 'The Noor By Neelofa' bukan Doyof Al Rahman Program (DARP) X Saudi Vision 2030

  [Copy link]
Post time 6-7-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
madamms1 replied at 6-7-2022 08:06 AM
wow pagi2 dah ada citer panas....

Thread ni keluar 5-7-2022 tapi waktu tu tengah naik thread
PU Riz Mulai Fikir Pendidikan Agama Islam Sejak Neelofa Hamil, Perkenal Pra-Sekolah

itu yang baru nampak pagi2 waktu Malaysia thread ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa komen lopak ttg perkataan Awal tu?
Awal dondang ke
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 5-7-2022 08:49 PM
tak boleh cover rasanya tapi tak tahu le jika mereka boleh buat, skrg ni fly pon belum lagi group  ...

Spiderman kan boleh
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 5-7-2022 11:19 PM
Jah ni pun dulu problem kan nak pi thru Haji Furada ni. Tak belajar dari pengalaman ke? Lagi nak end ...

Last last depa kata guna nama je ....
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 6-7-2022 12:17 AM
kita tunggu sebab mereka sekarang ada dua masalah.
Ada yang dah dapat visa..Tapi tiket flight pul ...

Hotel belum tentu ya...silap hb sampai tidur masjid .
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:20 PM | Show all posts
MatDeghem replied at 5-7-2022 11:31 PM
PENUNGGANG AGAMA  ...... amin !!!

selipar epic ni..terlalu laris smpi xpernah jumpa except di socmed.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 6-7-2022 07:25 AM
ramai yg ada housing loan, car loan masa pergi haji

tapi kalau meminjam spesifik utk tunaikan haj ...

Loan berskala yg sedia ada,  settle yg due before performing haj....ustaz ckp dulu pada I...this makes sense to me.

Yg ni menempah loan UTK pi haji ....aku tak tau lah...klu tak jadi mcm Allah tak izin lah ku rasa. Wallahualam.....dah jadi gang ustaz Wardi depa ni. Apa komen ustaz.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 6-7-2022 03:18 PM
Hotel belum tentu ya...silap hb sampai tidur masjid .

jika mereka jadi sampai mekah tak le rasa mereka sampai kena tidur masjid
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 6-7-2022 10:32 AM
kalau pakej furada noor ni tak sempat fly, dan tak refund.....pasni jah pakai purdah tutup satu mu ...

Bille Jie lagi lambat lah reveal.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 6-7-2022 03:16 PM
Spiderman kan boleh

lembaga NPD boleh jika nak bagi alasan ni tapi selagi The Noor tu berkaitan dengan dia selagi tu le akan berkaitan sebab orang yg sama je dalam PPHF dan The Noor ni. Naelofarrrr dan NunHa tu memang tak berkaitan. Kita tengok le apa yang mereka akan kata
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 6-7-2022 03:31 PM
Bille Jie lagi lambat lah reveal.

video hantu inai & segala igs tak sempat mandi tu tak panas betul lagi... billie tu simpan untuk lawan pasal seteru. Sementara tu tunjuk kaki dulu, tunjuk tangan dulu padahal ain tu jika nak terkena kerana nampak bahagian badan pon boleh dah. Ain tu pula bukan nanti pandangan mata sebab kutuk je boleh jadi sebab pandangan mata beserta pujian pon boleh terkena Ain, yg itu Lembaga NPD tak takut pula
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 6-7-2022 01:18 PM
masaalah nya org yg berhutang utk pergi haji ni lebih suka dgr cakap org sekeliling dari firman Alla ...

Kalau dah kena buat loan  tanpa riba pun , kira TAK MAMPU lah! Susah ke nak faham. Allah Maha Tahu kalau tak mampu. Nak balik dgn haji mabrur nak mulakan hidup baru....tapi hutang duk bergayut. Internally, belum lagi tahu anak2 nak pakat bayar masa tak gaduh atau anticipated income ke....Bukan nak pertikai cara pi....this is about hutang bukan about naik basikal mcm brother UK , naik kapal, plane or jalan kaki.
Klu depa ni tak sampai kesian sungguh, segan' org kampung dah tahu' , dah buat kenduri send off, byk emotional stress on top of tak sampai hajat. All because tak ikut firman Allah. Jangan risau lah klu TH turn lambat, kalau Allah nak panggil, you akan pi awal juga. Nak pi private pun ok tapi jgn lah berhutang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 6-7-2022 03:31 PM
jika mereka jadi sampai mekah tak le rasa mereka sampai kena tidur masjid

Oh ini pernah owner satu company utk haji guna visa kerajaan. Sampai sana 2 bas out of 3 takde hotel masa sampai Madinah (from Mekah). Owner tu kata You all patut bersyukur tunggu 4 jam  tak sampai tidur di masjid hahaha ????????????...finally dpt but not the promised hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 6-7-2022 03:15 PM
Apa komen lopak ttg perkataan Awal tu?
Awal dondang ke

itu yang sedang tunggu tu sebab mereka senyap sejak 25hb Jun pasal ni.

tp rasanya boleh agak jawapan mereka "kita merancang, Allah juga ada rancangan" tak kan le nak cerita kata walaupon kerja dekat kedutaan Saudi tapi kali ni tak boleh buat macam waktu mereka dapatkan visa utk lembagaNPD tahun 2019 dulu tu sebab waktu tu cuma 4 orang, tahun ni sampai 40-50 orang gitu
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
i nak cakap arwah my dad frusted bila nama x naik kat th…end up dia minta tlg org adjust …dpt pula…lepas balik haji. one month later maybe his time kut …kena. mild stroke pula…padahal regular check up dia tiptop….walaupun memng time dia kene sebab ketentuan Allah …i je dok berasa impact ambil qouta org hukhukhuk walhuallam……
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 6-7-2022 03:58 PM
Oh ini pernah owner satu company utk haji guna visa kerajaan. Sampai sana 2 bas out of 3 takde hot ...

yang ini memang pernah berlaku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2022 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by watymuchaz at 6-7-2022 04:08 PM

https://vt.tiktok.com/ZSR1UUurF/?k=1 - sama kes ke ni??
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kancilkering replied at 6-7-2022 04:00 PM
i nak cakap arwah my dad frusted bila nama x naik kat th…end up dia minta tlg org adjust …dpt pula ...

My jiran kerja TH. Sgt baik dgn I. Byk kali my cousins pressured I minta tolong ..dua benda sbb I tak minta

I takut disisi Allah I ambil hak org ...peluang yg dibuka tu macam satu godaan atau dugaan. Ada kawan2 pulak ckp rezeki masing-masing lah nak pergi cara mana termasuk lah shortcut tu.

Secondly, I tak mahu letak my jiran in a difficult position  with me.

Regarding your dad, bersangka baik dgn Allah. Anggap lah Allah nak naikkan martabat your dad disisiNYA. Jgn bersedih ya
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 04:32 PM | Show all posts
SharifBakhti replied at 6-7-2022 03:13 PM
Thread ni keluar 5-7-2022 tapi waktu tu tengah naik thread
PU Riz Mulai Fikir Pendidikan Agama Isl ...

lahh, patut lah..mmg tak nampak..pagi ni baru nampak thread ni. kita tunggu esok apa jadi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 03:19 PM GMT+8 , Processed in 0.084515 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list