CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: SCORE

Pusat Perunding Haji Furada (PPHF) X 'The Noor By Neelofa' bukan Doyof Al Rahman Program (DARP) X Saudi Vision 2030

  [Copy link]
Post time 24-7-2022 12:23 PM | Show all posts
Jahtongkol                              
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-7-2022 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 22-7-2022 02:03 PM
Haritu ada nampak jah komen ada orang tua bertungkus lumus dah pergi haji pakai visa furada ni, samp ...

itu mmg MO Couple NPD. Untuk hal ni LembagaNPD akan up kan berita pasal hal ni supaya bagi nampak macam tak pernah ada kaitan padahal ada juga buat biz berkaitan hal ni. Benak2 tak boleh nak backup benda ni sebab mereka tak diberi info oleh LembagaNPD
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
samshik replied at 23-7-2022 07:02 PM
Inaijahudi dah nyawa2 ikan stokis die.. Yg projek hajiloan ni berjy dak??

Group Haji PPHF-TheNoor-LopakNPD
1. Ahmad Tajuddin Idris =Ketua Pengarah PPHF  & Co-Founder / Chairman TheNoor  (boleh cari dalam thread ni, ada forumer dah semak dia tak ada Dato')
2. Ahmad Fazrin bin Yahaya = Tekong group haji pakej PPHF-TheNoor-LopakNPD & ahli lembaga penasihat TheNoor
3. Wan Aisyah Hamzah (Kak Cah)

setakat ni tiga nama ni je yang diketahui pergi haji tahun ni melalui pakej haji PPHF ft. TheNoor.. yang lain2 yang ada dalam gambar kursus haji yang LembagaNDP brcakap tu tak tahu apa cerita. Tahun depan bersedialah nama akan bertukar dari Furada kepada Mujamalah
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun depan bersedialah nama akan bertukar dari Furada kepada Mujamalah. Mujamalah digunakan tahun ini jadi tahun depan bila PPHF ni nak buat lagi pakej haji dgn lembagaNPD, mereka akan menjual lagi Furada dengan nama Mujamalah
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 10:20 AM | Show all posts
Jahinailipas
Jahinaikukubewok
Jahinaikukuminahkabaret
Jahinaikukupomen
Jahinaikukutersepitpintuneraka
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun depan musim Haji dijangka kan jah n bini ada kat tanah arablah kan. Ada lagi ke collaboration Haji furada ni lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 26-7-2022 03:00 PM
Tahun depan musim Haji dijangka kan jah n bini ada kat tanah arablah kan. Ada lagi ke collaboration  ...

Selagi ada The Noor selagi tu ada kemungkinan besar biz jenis ibadah ni akan ada. Orang yang sama dalam The Noor dan PPHF ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 17-7-2022 03:17 PM
.
Sbb tu lembaga perlu penjilat bodo bangang mcm benak, pabila kena kencing depa xtau nak buat repor ...

Semoga 1 hari nti jah dpt balasan dr Yg Maha Berkuasa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2022 10:06 AM | Show all posts
Rogue98 replied at 26-7-2022 03:00 PM
Tahun depan musim Haji dijangka kan jah n bini ada kat tanah arablah kan. Ada lagi ke collaboration  ...

jual innai pun nak bebel bagai, cop org durhaka

nak buat haji furada lagi lah bnyk dugaan

jah jual nama dapat komisyen dah lah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 26-7-2022 03:00 PM
Tahun depan musim Haji dijangka kan jah n bini ada kat tanah arablah kan. Ada lagi ke collaboration  ...

nak jangka tu kena le nama si PU NPD tu naik dalam list nama pelajar baru kemasukan 2022/2023. Nama pon tak ada padahal list tu dah keluar pon. Jika nama naik pon tapi kalau visa pelajar tak dapat pon tak boleh sambung juga. Nampak benar nak tunggang nama Mekah dan Madinah sebab nama dua tempat tu ada element agama. Gigih betul couple NPD ni nak berebut pendidikan percuma di Saudi, kata kaya tapi berebut benda percuma di negara asing
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 07:28 PM | Show all posts
Edited by sora13 at 27-7-2022 07:31 PM
SharifBakhti replied at 27-7-2022 06:04 PM
nak jangka tu kena le nama si PU NPD tu naik dalam list nama pelajar baru kemasukan 2022/2023. Nam ...

Maybe sesuai sambung study kat university di Tel Aviv. Itupun tanah Arab cuma telah dijajah. Hehehe...depa kan nak jadi yang terpaling, so kalau belajar kat sana memanglah yang paling terpaling. Hikhikhik...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 27-7-2022 07:28 PM
Maybe sesuai sambung study kat university di Tel Aviv. Itupun tanah Arab cuma telah dijajah. Hehehe ...

Ngammm Couple NPD ni bila duduk di Tel Aviv baru le jadi yang terpaling kan... tak ada le nampak macam rakus sangat sebab rakus tu dah sinonim dengan Tel Aviv tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2022 10:20 AM | Show all posts
Diamondmoney replied at 27-7-2022 10:01 AM
Semoga 1 hari nti jah dpt balasan dr Yg Maha Berkuasa

AAMIIN       
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 24-7-2022 02:50 PM
Group Haji PPHF-TheNoor-LopakNPD
1. Ahmad Tajuddin Idris =Ketua Pengarah PPHF  & Co-Founder / Ch ...

Masih kekal 3 nama ni je la pesertanya kan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 29-7-2022 03:07 PM
Masih kekal 3 nama ni je la pesertanya kan..

ya setakat ni tiga nama tu je le
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
orkedkecik replied at 23-7-2022 11:22 AM
Patut beria-ia hype kan innai jah,nak divert rupanya isu ni

Lembaga NPD macam nak aktif dengan 'tin milo' skrg..... kepada penyembah-penyembah Couple NPD semua silalah ye

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang dah baca ke belum?

Kak cah masih mengupas pengajaran dari sesi haji dia ye, jangan ketinggalan
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2022 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Inai pun reseller dah buang harga asal dapat modal balik

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2022 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada kluar news psl ne
Iols bru sedar dh ada thread psl neh
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerugian penipuan visa furada cecah RM5.67 juta
Nor Azizah Mokhtar
bhnews@bh.com.my
August 2, 2022 @ 11:59am

Kerugian penipuan visa furada cecah RM5.67 juta
Sebahagian daripada bakal jemaah Haji terkandas membuat laporan polis selepas ditipu oleh sebuah agensi pelancongan, baru-baru ini. - Foto fail
KUALA LUMPUR: Sebanyak 132 laporan polis berhubung kes penipuan pakej menunaikan ibadah haji dan umrah menggunakan visa furada direkodkan setakat Ahad lalu membabitkan kerugian lebih RM5.67 juta.

Setiausaha Polis Malaysia, Datuk Noorsiah Mohd Saaduddin, berkata laporan yang diterima setakat 31 Julai membabitkan 336 orang yang menjadi mangsa penipuan tiga syarikat pelancongan swasta.

Kuala Lumpur mencatatkan bilangan laporan tertinggi iaitu 52 membabitkan kerugian kira-kira RM2.3 juta, diikuti Selangor dengan 33 laporan membabitkan kerugian RM966,100.

Sementara itu, 18 laporan membabitkan kerugian kira-kira RM1.2 juta diterima di Pahang manakala tujuh laporan di Johor dengan kerugian RM226,500 dan masing-masing enam laporan diterima di Kelantan dan Perak membabitkan kerugian keseluruhan RM483,000.

"Kedah mempunyai tiga laporan dengan nilai kerugian RM48,000 dan Terengganu dua laporan babitkan kerugian RM76,000 manakala masing-masing satu laporan di Pulau Pinang dan Negeri Sembilan yang melibatkan kerugian RM48,000," katanya dalam kenyataan hari ini.

Noorsiah berkata, sebanyak 23 kertas siasatan telah dibuka dengan lima daripadanya akan dirujuk kepada Jabatan Peguam Negara (AGC) dalam masa terdekat.

Lima kertas siasatan itu akan dirujuk kepada pihak AGC oleh Ketua Penolong Pengarah (Siasatan Jenayah Pemalsuan/Pelaburan Bersindiket) Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman bagi mendapatkan arahan selanjutnya.

"Dalam pada itu, siasatan berhubung kes itu masih diteruskan di beberapa negeri lain, yang mana keseluruhan 23 kertas siasatan dibuka di 11 negeri di Semenanjung Malaysia setakat ini," katanya.

Katanya, semua laporan polis berhubungan kes itu membabitkan tiga agensi pelancongan iaitu Syarikat Al-Amin Umrahaj Management & Services, UC Travel Sdn Bhd dan Destinasi UC Resources.

Pada 7 Julai lalu, kira-kira 380 bakal jemaah haji terkandas di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Sepang, dipercayai menjadi mangsa penipuan agensi pelancongan yang menggunakan visa furada untuk menunaikan haji dan tidak melalui Tabung Haji.

Berikutan itu, polis menahan lima individu terdiri dua lelaki dan tiga wanita berusia 30 hingga 60 tahun dalam serbuan di ibu negara kira-kira jam 9 malam, pada 8 Julai lalu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 11:10 AM GMT+8 , Processed in 0.323612 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list