CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: SCORE

Pusat Perunding Haji Furada (PPHF) X 'The Noor By Neelofa' bukan Doyof Al Rahman Program (DARP) X Saudi Vision 2030

  [Copy link]
Post time 17-7-2022 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 17-7-2022 01:07 PM
Patutla sibuk upkan inai dia .nk alih issue haji

nampak macam tu le.... hari ni asal naik je thread ni mereka buat bagi thread lain yang bukan thread LembagaNPD naik tapi sebenarnya nak lindung thread ni. Nampak sangat taktik mereka terbongkar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-7-2022 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
PrinceAlladin replied at 17-7-2022 01:38 PM
Sebab tu lah up kn isu inai?nak tengelamkn isu ni.harap satu msa terbongkar benda ni seluruh alam  ...

inai tu entah cerita apa je. Beria promosi start dengan canang nak sambung belajar di Madinah Saudi kemudian dengan fesyen pakaian yg macam dari Arab tapi semua fesyen tu tak ikut etika pemakaian yang betul hanya menampakkan seperti couple tu ketua ajaran sesat dan hujungnya inai itu dari India
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 17-7-2022 01:28 PM
derang ni pergi haji atau pergi lawatan cari peluang perniagaan?

pakat-pakat kena tanya soalan ni kat medsos mereka
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 17-7-2022 01:28 PM
derang ni pergi haji atau pergi lawatan cari peluang perniagaan?

Chatime di Makkah dan Madinah tuuu. Nak tanya ChatimeLangkawi di jetski port dan cable-car area sudah buka atau belum?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 17-7-2022 02:05 PM
Chatime di Makkah dan Madinah tuuu. Nak tanya ChatimeLangkawi di jetski port dan cable-car area su ...

Bayang pun tak ada kan..jah masih lagi collaborate dengan chatime ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ramai diam berkutik ya. Berapa dah jah kaut untung hasil dari bayaran haji furada nie. Tiada auditkan di yayasan jah. Lepas tu boleh claim korban berbelas ekor macam duit mereka sendiri sedangkan itu crowdfunding. Macam mana hal nie boleh terlepas. Macam yebit juga la kan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Nozot replied at 17-7-2022 02:08 PM
Bayang pun tak ada kan..jah masih lagi collaborate dengan chatime ke?

Chatime tu bff LembagaNPD kan sama mcm MimpiKita
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 02:29 PM | Show all posts

kenapa aku rasa ramai pendakwah yg malas cari pasal dgn lembaga

lagipun selagi takde jemaah tak jadi yg  komplen kat socmed, takdelah org nak up kan kes ni

mungkin sebelum jadi kes tak dapat visa furada , The noor dah awal awal refund duit dan buat damage control
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-7-2022 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 17-7-2022 02:29 PM
kenapa aku rasa ramai pendakwah yg malas cari pasal dgn lembaga

lagipun selagi takde jemaah tak ja ...

Sbb ramai yg nk tempias glamor hajjah kut n takpaham knp dorg pun sibuk g angkt riz tu sbgai ustaz org lain bljr brthun2 amek tauliah bagai si piyu ni sesenag je
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 17-7-2022 11:51 AM
yang itu bukan jemaah pakej LopakNPD... LopakNPD mencapub waktu sesi tinjauan Makkah Route. IGs ni ...

Menghanar
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
animefan replied at 17-7-2022 02:45 PM
Menghanar

tiap kali IGs PU NPD ditempek, tiap kali tu le komen2 gini akan keluar 
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 17-7-2022 02:29 PM
kenapa aku rasa ramai pendakwah yg malas cari pasal dgn lembaga

lagipun selagi takde jemaah tak ja ...

Bukan malas cari pasal dgn lembagaNPD tapi sebab mereka pon pakat2 buat pakej haji macam dunia tak pernah ada covid. Mereka buat macam tahun ni dibenarkan 5juta orang padahal 1juta orang je yg dibenarkan. Bila jadi macam ni mereka yang boleh pergi buat haji tinggal yang lain.... kemudian boleh le beri alasan sementara sebab masih tengah haji dan kena tunggu mereka sampai Msia dulu
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 17-7-2022 02:24 PM
.
Up
Up

calling bro Pdaus?? si Pdaus pon tumpang kutip derma melalui TheNoor juga. Cuba check bahagian Tabarru'&sadaqah dalam TheNoor, ada NGO si Pdaus ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 16-7-2022 03:01 PM
Tade update ke? Tenggelam plak dah. Inai yg tak seberapa hengget tu gigeh buat content.....takkan la ...

Group Haji PPHF-TheNoor-LopakNPD
1. Ahmad Tajuddin Idris =Ketua Pengarah PPHF  & Co-Founder / Chairman TheNoor  (boleh cari dalam thread ni, ada forumer dah semak dia tak ada Dato')
2. Ahmad Fazrin bin Yahaya = Tekong group haji pakej PPHF-TheNoor-LopakNPD & ahli lembaga penasihat TheNoor
3. Wan Aisyah Hamzah (Kak Cah)

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Cokoro replied at 17-7-2022 02:40 PM
Sbb ramai yg nk tempias glamor hajjah kut  n takpaham knp dorg pun sibuk g angkt riz tu sb ...

Betul komen ni. Ramai yg nk tempias glamor LembagaNPD
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2022 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
PrinceAlladin replied at 17-7-2022 01:38 PM
Sebab tu lah up kn isu inai?nak tengelamkn isu ni.harap satu msa terbongkar benda ni seluruh alam  ...

Aamiin... moga terbongkar kesongsangan mereka ke seluruh alam semesta
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-7-2022 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Up lagiiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 08:10 AM | Show all posts
wirazam replied at 16-7-2022 08:17 AM
Patutnya kena bg lar peluang kat org lain yg X dpt buat Haji lagi..ko dah dpt gi sekali bersyukurl ...

yaa btul, ptt system tu update lahh betul2, spttnya camtu lahh, ni dak. untung ler yg nama naik dpt pegi n pegi.. iols dpt ke umrah jer, syukur alhamdulillah.. lom dpt tunai haji lagi. insyaAllah iols doa kan semua warga dlm benang ni dapat jemputan ke Baitullah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Benda bathil ni lambat laun akan keluar juga..kambus la macam mana pun. Doa org2 yg teraniaya dan dizalimi akan dimakbulkan
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2022 03:53 PM | Show all posts
Pasal nak untung, halal haram tolak tepi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 01:36 PM GMT+8 , Processed in 0.433212 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list