CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: SCORE

Pusat Perunding Haji Furada (PPHF) X 'The Noor By Neelofa' bukan Doyof Al Rahman Program (DARP) X Saudi Vision 2030

  [Copy link]
Post time 12-7-2022 01:53 PM | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 01:07 PM
yg selama ni cerita potong queue ni mmg yg TH punya. Lopak tak melalui proses. Rizalmen tu dia cer ...

ohh yaa kaa psal rizalmen ittew? dlu ada prnh dgr dia nk pegi byk kali smp 7 kali uols.. wallahualam laa.. tp dia pun tenang2 jer tak kecoh2. i wonder lahh camne dia boleh potong q tu? dgn cara apa lah agaknya kan. smp ati TH memilih si motong q ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 01:57 PM | Show all posts
miszsusy replied at 12-7-2022 11:29 AM
ye, betul ada last minute Th ada offer lg , my friend,  Th dh petang called, dia tolak sbb  byk ta ...

wahhh kira haji akbar lahh chuols dpt yaa.. jarang2 skali nih.. alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:11 PM | Show all posts
kakakgarang replied at 12-7-2022 12:06 PM
tumpang tanya, persada holiday global ok ke dia punya service? ada sesiapa da pegi umrah or haji dgn ...

company ni hanya buat umrah jer according to their website lah.. pakej haji tak prasan pulak.

kaka kena belek lahh company ni btul2, iols pegi umrah aritu mmg carik owner yg kenal or sentiasa ada muncul mana2. iols amek pakej company ust. don. (cwgan SA juga) kot trjd apa2 hal, mmg muka dia n bakal carik dia lah, ni juga pesanan dari dato ust. che ngah juga, carik agency yg btul, bkn ala kadar susah nti urusan kita kat sna.

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 01:53 PM
ohh yaa kaa psal rizalmen ittew? dlu ada prnh dgr dia nk pegi byk kali smp 7 kali uols.. wallahual ...

yang tujuh kali rizalmen tu umrah kot. Orang Malaysia yg M40 pon boleh pergi umrah 4 kali setahun, 7kali umrah tu biasa je
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:14 PM | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 02:11 PM
yang tujuh kali rizalmen tu umrah kot. Orang Malaysia yg M40 pon boleh pergi umrah 4 kali setahun, ...

kannnn.. alaa Umroh tu sunat jer. tak perlu sgt berkali-kali pun sbrnya, ada rezki pegi, tak ada doa sehabis-habisan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 01:57 PM
wahhh kira haji akbar lahh chuols dpt yaa.. jarang2 skali nih.. alhamdulillah..

Alhamdulilah…tak perasan pun mula2…dh dekat nk pergi barulh tahu , itu pun org lain yg dok kira2…


…sampai masa, Allah akn jemput kita semua ke sana… dan usaha sikit jika ada lebih rezeki…tanpa cut giliran org lain…InsyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:26 PM | Show all posts
miszsusy replied at 12-7-2022 02:16 PM
Alhamdulilah…tak perasan pun mula2…dh dekat nk pergi barulh tahu , itu pun org lain yg dok kira2 ...

insyaAllah.. xmau lahh cut cut ni.. moga dapat dijemput semula ke Tanah Suci, rinduuuuu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 02:14 PM
kannnn.. alaa Umroh tu sunat jer. tak perlu sgt berkali-kali pun sbrnya, ada rezki pegi, tak ada d ...

Memang le sunat je tapi sebab ibadah umrah ni tak ada penetapan kuota biar je le yang nak pergi umrah sampai 2 kali sebulan pon. Yang orang kisah pasal haji. jika orang tak kisah, tak sampai le orang duduk dalam Saudi waktu minta visa/permit haji sampai kena declare tak pernah pergi haji. Saudi memang bersungguh2 berusaha ke arah supaya orang islam dapat sekurang-kurangnya haji sekali seumur hidup tapi negara lain bukan main lagi buat biz urusan ibadah haji ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 02:42 PM | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 02:31 PM
Memang le sunat je tapi sebab ibadah umrah ni tak ada penetapan kuota biar je le yang nak pergi um ...

yaa yg dikesahkan ni Haji sbrnya, pkcik iols pun ckp raya aritu, camne laa org yg dah pegi Haji, (dia pun dpt pegi sekali juga) dapat lagi pegi Haji berkali2, xde ke system boleh track, kesian mana yg blom kesempatan. apa2 pun semua ni bergantung pd rezki panggilan juga laa kan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 02:42 PM
yaa yg dikesahkan ni Haji sbrnya, pkcik iols pun ckp raya aritu, camne laa org yg dah pegi Haji, ( ...

Realiti memang ada kebarangkalian boleh haji beberapa kali dengan jalan yang betul tak ada siapa yang akan pertikaikan bila cara betul tetapi bila buat cara kecoh dan selalunya cara kecoh itu akan melibatkan hak orang lain sebab tu orang kutuk
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 10:55 AM
aduhhh ustaz tarmizi ke? heols ni slalu jer ada kat tv kat medsoc.. femes juga laa..

Ustaz tu la yg aku baca kemarin..thread lopak yg mana ntah..yg lama2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:07 PM | Show all posts
gx5448 replied at 12-7-2022 03:03 PM
Ustaz tu la yg aku baca kemarin..thread lopak yg mana ntah..yg lama2 tu..

ok nti ada masa iols nk korek dlm benang tu kot lah jmp.. huhu mcm tak purcaya jer ada kes gini.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
anakkerengga replied at 11-7-2022 07:29 PM
Sbb diaorg leluhur asia selatan… perangai pakistan dan melayu mmg tak sama…

Paki ni lg satu perangai diorang mmg jenis memekak kan kalo gi mana2 pon..dlm kfc pon memekak pegi mcd pon nak memekak..masuk mana pon memekak suka cakap kuat2 (speak english la selalunyer) kasi semua org dengar..turn off betol..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 03:07 PM
ok nti ada masa iols nk korek dlm benang tu kot lah jmp.. huhu mcm tak purcaya jer ada kes gini.

Aku pon tgh cari balik ni kat history brave..thread dia caras org pegi haji rasanya..circa 2016..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:12 PM | Show all posts
gx5448 replied at 12-7-2022 03:09 PM
Aku pon tgh cari balik ni kat history brave..thread dia caras org pegi haji rasanya..circa 2016..

mak ooiii lama nyaaaa.. kena lah gigih backlog, kot uols jmp pm tepi naa, sambil2 ni iols pun carik juga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Nozot replied at 11-7-2022 05:13 PM
Ustaz tarmizi yang dalam quran time kan..ya g cerah sikit, bukan yang sorang lagikan.. kalau benar ...

Ada rupa sikit ustaz tu..selalu ajar ngajikan kat youtube pon selalu nampak..motip sgt nak jodohkan dgn lopak..apa2 hal siapa jugak yg bg hint smp benak selamba nak jodohkan tu?.. mcm la lawa bebeno..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-7-2022 04:53 PM
Baca kat mana? Camner boleh orang catch citer ni ye?

Thread lama..tak ingat yg mana..tp thread dia pegi haji rasanyer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 11-7-2022 04:19 PM
.
Teruk betul perangai benak...perangai tak serupa org hahaha..


Me too pakdol..air muka dia keras..masa freehair dulu pon harap rambut jer la boleh cover nampak lawa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 03:12 PM
mak ooiii lama nyaaaa.. kena lah gigih backlog, kot uols jmp pm tepi naa, sambil2 ni iols pun cari ...

Wokeh bole2..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 03:30 PM | Show all posts
gx5448 replied at 12-7-2022 03:14 PM
Ada rupa sikit ustaz tu..selalu ajar ngajikan kat youtube pon selalu nampak..motip sgt nak jodohka ...

apa kes ni? sudah gila ka?
mana nak letak piyu?


hukum agama apa ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 12:24 PM GMT+8 , Processed in 0.372685 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list