CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: SCORE

Pusat Perunding Haji Furada (PPHF) X 'The Noor By Neelofa' bukan Doyof Al Rahman Program (DARP) X Saudi Vision 2030

  [Copy link]
Post time 12-7-2022 09:57 AM | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 08:44 AM
allahuakbar.. time umrah dulu pun prnh kena roadblock ke? alhamdulillah lah lps juga.. tp smp kena ...

a'ah...wpun masa tu off peak season , bas dgn kereta pun tak banyak.
agqknya dia orang punya KPI kot kena buat roadblock berapa kali sebulan...Wallahualam

aku saspek mutawif kita orang tu datang dgn visa pelajar dan dah expire, tu yg kena tahan. Tapi besok tu dia dah lepas, sambung balik kerja

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 10:08 AM | Show all posts
Cokoro replied at 10-7-2022 01:37 PM
Mendambakan redho Allah tapi menipu nk pergi haji ni mcm mana kira.  memanglah undang2 dunia ...

itu ler pesal.. yg tipu2 sunat ni lah rse byk pula dugaan sbrnya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 08:24 AM
ohhh itu ke content surat layang tu? finally baru iols tau cite ni. yg heran tu, camne lahh smp ke ...

Surat layang pasal tak puas hati orang potong queue dalam kuota haji nasional negara Malaysia bukan sebab whistleblower tu hebat tapi sebab ada orang Saudi pandai Bahasa Malaysia baca surat layang yang di post di social media. Cerita potong queue jadi diikuti perkembangannya di Saudi waktu Lopak potong queue waktu haji pertama dia, sebab bagi Saudi si Lopak tu tak ada apa2 jasa pada negara sampai dibenarkan potong queue tu. Sejak 2016 tu Saudi ikuti cerita potong queue kuota Tabung Haji. Kemudian ditambah waktu haji pertama si Lopak tu buat hal (seperti yg Tunku Idris wrote dalam IGs), waktu haji tahun 2016 tu Kerabat Johor berangkat mengerjakan haji pada tahun tu (Lopak ada post gambar dengan Tunku Tun Aminah) menyebabkan orang Saudi-Bahrain sampai tahu dari cerita Lopak potong queue sampai cerita Lopak buat hal di Saudi
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:12 AM | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 10:08 AM
Surat layang pasal tak puas hati orang potong queue dalam kuota haji nasional negara Malaysia buka ...

MasyaAllah.. tergamak ek jahlop gitu, yaa prasan dia kesana masa memula dlu, dgn pakej furada dia.. urmm musti sheol byr lelebih kat agent, tu yg memotong Q apa semua. finally iols faham dah cerita surat layang ini, pya lah lama nk tau cite ni sbrnya, tp tak dpt sumber yg btul jalan citenya. tqvm lah uols.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 11-7-2022 02:12 PM
Bungkusan pak ostad buat bodoh je lah.... Pak gad kutil nya pun senyap termasuk Lobenak2... Takde  ...

Tuduhan fitnah yang benak2 lempar kat semua orang semata2 nak pertahankan tohan mereka selama ni balik kepada mereka. Tohan mereka dah jadi penunggang agama dan scammer paling unggul sekali

Selama ni cara benak2 nak backup tohan mereka adalah buat serangan peribadi ke atas orang yang reveal hal sebenar .... jika tak ada point untuk serang peribadi berbakul2 cacian & makian entah apa2, benak2 menaip macam orang hilang kewarasan. Tohan mereka tak beri info pasal ni hingga sekarang dekat benak2 jadi macam mana benak2 nak backup. Kesian benak2

Comments

Report reason: xxxx : Malicious irrigation Report time:12-7-2022 04:43 PM  Post time 12-7-2022 09:25 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:20 AM | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 10:08 AM
Surat layang pasal tak puas hati orang potong queue dalam kuota haji nasional negara Malaysia buka ...

Haji pertama pun Jah potong queue?

aku ingat dia ambil pakej paling mahal TH yg takde queue... mcm Tok Ti juga ( tapi tahun lain)
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 10:12 AM
MasyaAllah.. tergamak ek jahlop gitu, yaa prasan dia kesana masa memula dlu, dgn pakej furada dia. ...

Haji pertama Lopak dengan Tabung Haji waktu tu potong queue. Haji kedua Lopak tak dikira potong queue sebab guna pakej haji visa Furada/Mujamalah. Sejak Lopak tu tahu pasal pakej furada dan nampak mcm boleh buat duit itu yg si Lopak tu sertai biz pakej furada sampai perkenalkan konsep haji bayar pakai loan
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 12-7-2022 10:20 AM
Haji pertama pun Jah potong queue?

aku ingat dia ambil pakej paling mahal TH yg takde queue... mc ...

Banyak je jemaah yang ambil pakej paling mahal tapi tak potong queue tapi Lopak memang cara dia potong queue waktu tu. Tokti tu tak tahu le potong queue ke tidak. Jemaah yang ambil pakej paling mahal Tabung Haji yang tak potong queue ialah jemaah-jemaah yang mendaftar haji kemudian tunggu, buat rayuan dan beritahu nak ambil pakej paling mahal tu kemudian bila berjaya dipanggil Tabung Haji
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 10:40 AM | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 10:21 AM
Haji pertama Lopak dengan Tabung Haji waktu tu potong queue. Haji kedua Lopak tak dikira potong qu ...

aduhhh camne lahh dgn TH pun bleh potong Q? ke dia buat rayuan? alahh designer tersohor rizalmen pun dh pegi haji 7 kali tak silap, senyap2 jer dia xde kecoh2. hat kalau jahlop ni iols slalu jer perati..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:53 AM | Show all posts
Jemaah yg pegi last minute pun ada under agent bawah tabung haji its all rezeki. dioarg  merayu spt biasa di tabung haji n register jugak under travel agent bawah tabung haji tu. jadi kalau still ada kuota bawah swasta insha Allah dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 10:55 AM | Show all posts
gx5448 replied at 11-7-2022 02:54 PM
A ah betul aku baca smlm..ustaz tarmizi rahman nama ustaz tu..

aduhhh ustaz tarmizi ke? heols ni slalu jer ada kat tv kat medsoc.. femes juga laa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 10:30 AM
Banyak je jemaah yang ambil pakej paling mahal tapi tak potong queue tapi Lopak memang cara dia po ...

Bukan ke TH pakej ratus ribu tu banyak kosong .. sapa2 bayar mahal2 boleh terus pg?
Mcm Aznil, Ramli MS..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 11:08 AM | Show all posts
Edited by Incanto at 12-7-2022 11:15 AM
mamaazim replied at 12-7-2022 10:53 AM
Jemaah yg pegi last minute pun ada under agent bawah tabung haji its all rezeki. dioarg  merayu spt  ...

ha'ah...baru ni ada orang yg aku kenal dapat last minute, mcm seminggu sebelum wukuf TH bagi tahu. Flight 2 hari lepas tu

sbb ada org yg sepatutnya pergi tak jadi pergi

Rezeki kawan aku lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 11:12 AM | Show all posts
Edited by Incanto at 12-7-2022 11:17 AM
Tunan replied at 12-7-2022 11:03 AM
Bukan ke TH pakej ratus ribu tu banyak kosong .. sapa2 bayar mahal2 boleh terus pg?
Mcm Aznil, Ram ...

That's what I thought

big boss aku dulu pun camtu, dia buka akaun TH terus letak setengah juta. Berapa bulan lepas tu dah pergi dgn  pakej Almaz...masa tu tak sampai RM 200K lagi, about RM 170K

aku rasa TH dah mmg reserve visa  utk pakej mahal, sbb pakej ni menguntungkan  utk TH. Boleh subsidize kos lain
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miszsusy at 12-7-2022 03:45 PM
Incanto replied at 12-7-2022 11:08 AM
ha'ah...baru ni ada orang yg aku kenal dapat last minute, mcm seminggu sebelum wukuf TH bagi tahu.  ...


ye, betul ada last minute Th ada offer lg , my friend,  Th dh petang called, dia tolak sbb  byk tak ready lg…InsyaAllah ada rezeki nnt.

Sebenar nye kalau u ada extra money…and pasti dh daftar lh ye, u can just go with packages swasta under TH or  package TH boleh je nk g. Buat rayuan and berdoalh… InsyaAllah boleh je dpt…mungkin lain org lain cabaranye…tp for me kalau u ikhlas dan bersederhana dan memang niat dh pasang awal2 lg…InsyaAllah tak susah pun…

And gunakan je lh chanel TH tu…berniat dengan betul dan ikhlas…mendaftar awal, yg muda2 ni daftarlah, galakkan anak2/kawan2 daftar dr muda..i menabung dan daftar masa i belajar and i ckp kalau i 40 years old   i nk buat Haji..( walupun masa  tu mcm i tak nampk boleh ke i ni nk g Haji) Alhamdulilah masuk je 40, tawaran terpilih…and i pg dgn TH package sbb i ckp kat hubby kita ada rezeki lebih sikit kita g package lh, nnt quota kita boleh org lain ambil… and Hari Arafah pd har Jumaat masa i pg tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 10:08 AM
Surat layang pasal tak puas hati orang potong queue dalam kuota haji nasional negara Malaysia buka ...

Org saudi da aim lopak jenis xblh pakai pnye olang..lopak plak hover acah2 nak hijrah ke sana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 12:06 PM | Show all posts
tumpang tanya, persada holiday global ok ke dia punya service? ada sesiapa da pegi umrah or haji dgn this company?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 12-7-2022 11:03 AM
Bukan ke TH pakej ratus ribu tu banyak kosong .. sapa2 bayar mahal2 boleh terus pg?
Mcm Aznil, Ram ...

Banyak je orang Malaysia yang mampu bayar pakej paling mahal tu bukannya harga sampai berjuta pon seeorang pon. Ada queue je pakej tu. Lopak sendiri pernah kata memang orang boleh kata kat dia yang dia potong queue tapi dah sebab Allah panggil sebab tu sampai juga. Org NPD mmg mcm tu jd tak hairan le
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-7-2022 10:40 AM
aduhhh camne lahh dgn TH pun bleh potong Q? ke dia buat rayuan? alahh designer tersohor rizalmen p ...

yg selama ni cerita potong queue ni mmg yg TH punya. Lopak tak melalui proses. Rizalmen tu dia cerita Haji dia cuma baru sekali, tahun ni baru mengulang kira tahun ni baru haji dia yang kedua. Rizalmen sendiri  yang cerita dlm live haji pertama dia, tak de pula kedua, ketiga, keempat, kelima, keenam dan ketujuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
auntyonion replied at 12-7-2022 11:39 AM
Org saudi da aim lopak jenis xblh pakai pnye olang..lopak plak hover acah2 nak hijrah ke sana

Lopak tu hover aim Saudi tp berlindung sebut Mesir... Lopak mungkin rasa takpe bila ada yang menyampah dia di Saudi dan mungkin dia rasa alaa benda lama sebab Forum Yayasan Putera Mahkota Muhammad AlSaud-UNDP Forum tu kan waktu 2017 tapi Saudi bukan nya benak mcm semua benak2 dia tu dan Saudi bukan jenis sesenang lupa sesuatu hal. Sebab Saudi jenis tak lupa sebab itu tahun ni Saudi jemput orang Malaysia mangsa kejadian tembakan di New Zealand untuk mengerjakan haji dilayan oleh Kementerian Hal Ehwal Agama Saudi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 12:34 PM GMT+8 , Processed in 0.326463 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list