CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 7525|Reply: 65

[Tempatan] Uncle Kentang dikecam lagi di FB sebab cuci duit

  [Copy link]
Post time 3-7-2022 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Dekat fb sehari dua ni agak kecoh dengan kisah uncle Kentang guna duit penderma untuk cuci duit.

Ada yang minta laporan audit dan ramai bertanya kenapa jika hendak salurkan bantuan kena guna akaun peribadi uncle Kentang.

Korang agak-agak betul tak tuduhan ini?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-7-2022 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutlah dlm fb smlm ramai² duk henram dia..ada gak gambo dgn nicky ke nama org tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:37 AM | Show all posts
Yg pelik mintak derma tapi masuk acc dia sendiri. Bijak!

Nasib baik aku xderma kat apek ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Sayu hati saya melihatnya
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
aku mmg takkan percaya dgn spesis suka tunggang kebajikan. kalau pakai duit sendiri patutnya diam2. kalau pakai duit derma kena update bukti pembelian/agihan je bukan tunjuk muka ko sambil sebak sayu sangap la hape! satu lagi konon bisnes la. hari ni start, esok lusa terus jutawan. senang betul jadi jutawan zaman skrg ek. customer entah wujud ke tak, sekor2 berbelanja sakan persis pengeluar produk keperluan dikenali seluruh dunia
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo nak buat kebajikan, sila la tubuh NGO yg didaftarkan dgn SSM ... jd duit kuar masuk bole diaudit...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
dri dlu lgik aku pelik ngn individu2 yg derma sakan ni. mana dapat duit bnyk2. bila tny org derma. tpi smpai sudah x tunjuk sapa penderma. kurang2 ade penyata akaun
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah knp .. uncle kentang ni satu antara 2 ngo yg selalu published aktiviti sedekah dia yg aku tak pernah teringin nak hulur duit aku. Yg no 1 tentulah si yibit.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-7-2022 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutla kemain org menyindir...sampai aku unfollow pasal xlarat tgk..yg kentang pun satu. Dh lama dlm bidang ni dok pakai akaun peribadi lg.  firdaus wong dh komen ke pasal ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi 1 kes uncle kentang ni beli van jenazah dan tanak NGO lain uruskan hal kematian org Islam yg tak mampu. Pdhal NGO yg uruskan ni org Islam dah lama dah beri serbis percuma.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:22 PM | Show all posts
dah duit tu kotor

dia cuci la



Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Goodluckdontcry at 3-7-2022 01:43 PM

Sekrg dah tua Bangka,Baru den fhm Serba sedikit PSL kehidupan.. Tu pun xsemua..kehkehkeh.. dulu2 waktu kecik..den tgk..org2 yg BG ceramah/ org politik picisan etc .kdg den tgk mcm xkerja ape pun ( berdsrkn pemerhatian kasar sajo..bkn tuduhan..tp bila tgkkkn, fikiran pun JD xmenentu..cewahh..tp kerja hakiki den xtaula)...tp blh BG derma..Dan kutip derma jugak..waktu nk kutip derma, ayatnya blh bikin den sayu SMP ke ulu hati..anda pedih ulu Ati, minumlah gaviscon... ahakkksss...

Tp den tgk hidupan die mcm org ada2.. tp suka Beno meminta derma..den yg spesis mengais2 mcm ayam itik ni, dgn sayu cebik2 muka pun hulurla sekadar mampu..

Ooooo rupa rupanya ini kerja ko ye nyahhhh..amik ko..den panggil ko nyah SBB perangai ala2 sajat..berlakon lebih..ahhh ahh ahhh (lagu amelina) menyampah  den..puihh
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar btl statement dato direct sebut nm
Dh klu ye sgt ape tindakan polis
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 3-7-2022 02:03 PM
Biar btl statement dato direct sebut nm
Dh klu ye sgt ape tindakan polis

X ada statement penuh drpd ayub khan yg boleh dibaca. Dlm artikel secoit tu xde pn mention nm sapa2. Statement dato pun menjurus kpd si sayu je.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
So...apa jd ngan kes ebit dan FW. Ari tu siap ebit wat report polis kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ebit Liew takmo sebut? Retis2 yang dok tolak produk timbang kati pulak? Anak Munturi fefeeling bukak restoran steak macam mana?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-7-2022 03:56 PM | Show all posts
lepas tu apa nyahh? ko pegi lah tangkap kalau dah memang bersalah cuci duit? takat suruh orang berhati2 tapi ko biar jah heshe terus mencuci nak buat apa nyahh?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Jenis mintak derma ka medsoc ni mmg aii xpernah derma..cuma tu la..lepas pkp ni rajin plak org datang rumah ke rumah kutip derma la .mintak wakaf Quran la.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Racurve replied at 3-7-2022 03:56 PM
lepas tu apa nyahh? ko pegi lah tangkap kalau dah memang bersalah cuci duit? takat suruh orang berha ...

nk tangkap pon susah agaknya, sbb ramai pentaksub
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam dunia ni mana ada orang yang menyerahkan seluruh hidupnya untuk membantu orang. Yang ada tu semua adalah orang yang nak buat duit. Bukannya yang nak bersusah payah keluarkan duit untuk tolong orang dengan ikhlas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 01:00 AM GMT+8 , Processed in 0.093417 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list