CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6588|Reply: 119

"Boleh Kot Tegur Baik-baik" - Peserta Cilik Ceria Popstar Xtra Menangis Dimarahi Mas Idayu

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 05:14 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Instagram Astro Ceria


Setelah beberapa tahun menyepi, akhirnya program nyanyian kanak-kanak kini kembali menerusi 'Ceria Popstar Xtra'.


Seramai 10 peserta cilik diterima untuk mempamerkan bakat istimewa mereka untuk memikat hati para juri dan penonton. Untuk pengetahuan semua, pemenang program ini bakal membawa pulang wang tunai sebanyak RM20,000.


Walaupun baru minggu pertama, salah seorang peserta iaitu Dhiyaa telah menarik perhatian ramai penonton dengan bakat nyanyiannya yang begitu terserlah. Ketika itu, Dhiyaa menyanyian lagu berjudul Teman yang dinyanyikan oleh Iman Troye. Dia bukan sahaja mempunyai kebolehan untuk bernyanyi, malah menari bersama penari latar sepanjang persembahannya.





Namun di sebalik persembahan yang hebat itu, Dhiyaa dikritik hebat oleh salah seorang juri tetap iaitu Mas Idayu. Menurutnya, dia tidak mempunyai masalah dengan tarian, props dan lain-lain, tetapi dia menegur Dhiyaa supaya jangan mengabaikan fokus terhadap nyanyiannya.


Oleh kerana itu merupakan kali pertama Dhiyaa dimarahi Mas Idayu, dia mengalirkan air matanya.


  



Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan cara teguran yang diberikan oleh Mas Idayu. Hal ini kerana, program itu merupakan program nyanyian kanak-kanak.



Sumber: Instagram Astro Ceria


Sepatutnya Mas Idayu lebih peka dan menegur dengan baik dan tidak terlalu kasar. - CARI





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 05:18 PM | Show all posts
Simon Cowell pun nyaah...bila ada kanak2 yg perform dalam britain's got talent tu pun tiba2 boleh berubah kepada komen-komen positif yg membina jer.....

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
zad78 replied at 30-6-2022 05:18 PM
Simon Cowell pun nyaah...bila ada kanak2 yg perform dalam britain's got talent tu pun tiba2 boleh be ...

Kan? Tiber meroyan pertandingan nyanyi budak2 je kot
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:34 PM | Show all posts
over..lagu hit tak sampai 5 nak maki anak orang.. ni la perangai tipikal perempuan hidup tak tenang... acah bagus tak bertempat..

puuuuuuuuuuuuuuuuihhhhhh

woi stinger.. komen sikit!!!!!! bedal mami tongong ni apa yang patut..

haaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:36 PM | Show all posts
sendiri pun menyanyi tak sedap tara mana
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni problem with Malay juries bodoh tak reti kritik and rasa kalau kritik makian = constructive and good criticism. You don’t ever berate a kid esp in competition, gordon ramsey yg mmg maki contestant pun dengan budak budak dia lemah lembut je nak kritik pun lembut.

Malay juries ni get off in being mean to contestants padahal accomplishment punya non existent makcik aku kat Pontian pun tak kenal sapa
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai.. kesian adik ni. Memang tak patut dimarah tengking macam tu. Bkn Simon Cowell je, Gordon Ramsay yg selalu maki-maki orang dewasa, tiba masterchef budak-budak terus dia friendly and bagi constructive criticism. Encouragement mostly. Sebab dia tau dia cakap dgn budak. Bukan orang tua.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosannya pertandingan cmni. Budak akan jd terlebih matang dan birah terkinja2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 05:59 PM | Show all posts
kenapa i dengar tak sedap pun budak ni nyanyi..
macam tak jelas apa dia sebut..
juri tu pun memang over kot..
cuba kalau anak dia kena macam tu, dia la yang pertama melompat..
padahal dia pun nyanyi tak setara mana..
paper qualification pun tak ada kot..
takat pengalaman nyanyi satu genre je..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mummy mummy. Pehal nak panggil ko mummy? Budak tu takde mak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
zad78 replied at 30-6-2022 05:18 PM
Simon Cowell pun nyaah...bila ada kanak2 yg perform dalam britain's got talent tu pun tiba2 boleh be ...

Gordon ramsay pon bila dgn kanak2 baik je
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
X suka dia ni....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
zad78 replied at 30-6-2022 09:18 AM
Simon Cowell pun nyaah...bila ada kanak2 yg perform dalam britain's got talent tu pun tiba2 boleh be ...

kenapa aku rasa simon cowell tu sweet je
dia kalau kanak2 … haiwan peliharan (cat , dog, even rat ….) … dia akan soft dan cepat terhibur


and dia pernah gak bergenang air mata
time one of contestant tu nyanyi lagu “Jealous” tu

dia memang mengatakan yang sesungguhnya

juri peberet aku memang simon cowell
untuk hiburan aku suka sofia vergara (dia ni kelakar)0
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mas idayu, sila belajar utk jadi juri ya.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Over la dia ni… dia sndiri nyanyi mcm itik tercekik sudu
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Budk lgi la makcik oiii budk2 ni kene bgi positif sikit baru dyrg semangat bnde ko bagi ayat maki ke ape
Ko tgok gordon ramsay treat budk2 yang masak stu perkataan maki pun x keluar

Kalo dewasa bolh la ko nk maki iols mmg x gemar jenis maki budk2 ni katanye nk bgi tough pundek dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Gila lah. Macam pompuan sewel cakap mulut kemut suara tercekek. Mummy sewel
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:31 PM | Show all posts
mana azwan ali... kau tak nak maki mami ni ke??? mentang2 kawan kau langsung kau diam...

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku jadi mak budak ni mmg time tu jugak aku tarik dia bawak balik..gila ke terpekik mcm tu marah budak2
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Mami ni mmg mulut
Tp rasanya tu la yg Astrok nak.
Bohong la kalau xblh agak ada scene mcmni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 02:34 PM GMT+8 , Processed in 0.131154 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list