CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cintaerina

"Tunggu 4 Jam," - Fikirkan Anak Sakit, Zarina Zainuddin Tak Puas Hati Dengan Servis Hospital Swasta

  [Copy link]
Post time 1-7-2022 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 1-7-2022 12:40 PM
Product pulut kuning, lemang acik Z ni dah masuk pasaraya Lotus's
Harga leh tahan mahal, masalahny  ...

Indah khabar ....tak sedap dan mahal ....saya dah beli
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak I accident rawatan pagi glbkeluar petang bilik dapat pkl 1 pagi dgn toilet busuk ,katil X Kemas kat kpj
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru je semalam anak aku kene lung infection..pegi emergency kpj tgh2 malam..immediately bagi oksigen ..steroid iv..sbb oksigen drop..scary giler..doc kata ikutkan kene admit tp wad penuh..dia mintak kita cari sendiri hosp lain yg ada katil kosong..aku call hampir semua list hosp panel prubsn..semua penuh weii..mujur alhamdulillah, lepas doc bagi aggressive treatment..oksigen selang2 neb dlm 6 jam kemudian anak aku stabil..blood test pun tak teruk mana..boleh pantau kat rumah..guna inhaler yg asthma tu je kene pakai every 4 hour..kl selangor semua hospital wad penuh yaaa...uolls jaga kesihatan..nak dekat raya ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu nak cakap..kalau bende melibatkan nyawa emergency mcm ni..toksah la ungkit mahal harga apa semua..aku mmg ready je tadah kredit kad sesiap..penting sgt2 kredit kad time2 emergency gini
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:02 AM | Show all posts
tibe2 ternampak hidung jambu air sheols masa nguap2 tu. cpt2 dia tutup muka.
gigih betul acik ni buat video menguap smata nak tnjuk sheols boring menunggu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 1-7-2022 02:35 PM
bayar mahal2 servis flop

doktor2 ni tak takut api neraka ke??

Mmg ramai org kat hospital skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 2-7-2022 07:56 AM
Baru je semalam anak aku kene lung infection..pegi emergency kpj tgh2 malam..immediately bagi oksige ...

Betuk.. Anak i demam panas pun doctor suruh balik. Wad penuh katanya
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamat hospital private ramai acik gomen bekap. kalau hospital kerajaan habis kena sumpah seranah cerita pengalaman dorg dulu2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kpj ampang puteri pn lembab xde phujung..lembab3
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:58 AM | Show all posts
scarflicious replied at 2-7-2022 08:15 AM
Mmg ramai org kat hospital skrg.

tau... bayar mahal2.. kan ramai ada medical card skang

tapi cedeyh la

ramai doktor kontrak tak bermutu lebeyhh mengharapkn nk jadi doktor gomen lantikan tetap taraf berpencen

dripd minat nk jd doktor pakar

sedeyh doktor2 Malaysia ni

keje nak yang mudah jerrrrrrrk

khuennnnnnnnsssssssszzzzzzzzzztttttttt


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi aku kpj service dah out dah..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sama la baru kena dekat iols, anak dah seminggu demam tak baik2, callsekua hospital area berdekatan semua cakap penuh. ok la fine iols pergi la hospital puterajaya, ya rabbi kaunter triage satu saringan pon xde anak iols demam ni. disuruh tunggu 4 jam baru dr panggil. tu belum nak bg ubat amik darah bagai lagi budak ni dah mengamuk, tepaksa la patah balik pegi private dr check dekat emergency dr soh masuk wad. tapi sebab wad penuh dr bagi balik dulu rehat. bila dah ada kosong hospital call suruh datang. by dat time demam anak iols pon dah baik ????????????
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Gleneagles yg dapat award yang pelbagai, Agong dan ramai VIP pi situ dapatkan rawatan pun sama je.. at least 3 jam untuk settle semua dari register sampai tunggu ubat. Ini yg dah ada appointment doc ya. Kalau takde appointment, lebih kurang je mana2 pun. Tapi memanglah skrg tengah ramai sakit. Lagi kalau paed. HFMD la, demam on off la.. elok dibekalkan makan broth ke apa untuk imuniti anak2 uols.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 10:28 AM | Show all posts
dia nih attention seeker....
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg kena sidai kat emergency room dulu..katil xcukup..ward penuh..ank aii tuhari kena kat pantai..menyirap ha rasa..time2 ni rasa xguna gak insurance full coverage ka apa dah kalau semua org sakit .dia tgk yg teruk dulu..p pukoi8 pukoi2 nti nti kena tgu pukoi2 plak doc round petang..apoo nes siap kata boleh balik dulu nti ada katil kita kol..bye2 la
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 12:00 PM | Show all posts
hosp swasta pun sama jah tgk kes priority dolu (triage khenn)...
kau expect pegi emergency mcm cek in hotel ke, bilik semua dah book kosong utk kau?
abistu kalau ada mangsa kemalangan patah kaki tangan tu doktor tu nak attend anak kau yg demam panas? kau hulur duit sejuta dekat hospital pon dia bolayan kan jeee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_perfect replied at 1-7-2022 08:50 AM
Ingatkan buat  video sebab nak bercakap meluahkan rasa tak puas hati ke rupanya saja tunjuk rupa yg  ...

Mesti dia kagum dlm hati.
Tantekknyaaa tite.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum ada pengalamn masuk hospital time covid ni
Dulu gi sunway for anak okay service
Tapi depa lambat keluar bill so insurance pun jadi lambat la
Ramai agen insuran ckp sunway paling lambat nak settle the  bill
Now paling dekat is sime darby
Harap service okay la kalau pape
What to do acik zarina
Ohh haritu beli lemang and rendang acik zarina kat tesco
Okay not bad elok vacuum pack
Maybe raya haji ni ada lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
scarflicious replied at 2-7-2022 08:17 AM
Betuk.. Anak i demam panas pun doctor suruh balik. Wad penuh katanya

Dr selatan ke utara rsnya uols...so stay pakai je la mask tu in public. Skang musim demam viral,influenza...iols 2-3 minggu demam jgk..tap tak tinggi..so iols rs lom mencapai influenza lg tu..kalo flu mau bdn panas sampai 39 tp gigil ketap gigi..
Membawa pesanan doc....boleh la amik flu jab untk protection...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada dua kemungkinan..
1) mmg katil tak available for admission
2) insurans nak approve GL ambil masa

So tak usah merempan iya
Kalau kes kedua, sila bayar cash kalau tak boleh sabar.. dah feeling2 entitled sangat kan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 08:01 PM GMT+8 , Processed in 0.107996 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list