CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 4202|Reply: 61

"Tunggu 4 Jam," - Fikirkan Anak Sakit, Zarina Zainuddin Tak Puas Hati Dengan Servis Hospital Swasta

  [Copy link]
Post time 30-6-2022 04:46 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Instagram Zarina Zainuddin


Memang tidak dinafikan semakin hari semakin ramai pesakit di hospital dengan pelbagai jenis kes penyakit. Bagi anda yang pernah dimasukkan ke hospital, perkara pertama yang akan terlintas di fikiran anda semestinya berkenaan dengan  servis perkhidmatan yang diberikan. Oleh disebabkan kini  ramai individu yang memiliki kad insuran medikal, maka sudah pasti ramai yang memilih untuk mendapatkan rawatan di hospital swasta.


Namun sejak akhir-akhir ini, kita sering mendengar berita yang tidak kurang enak didengari mengenai hospital swasta. Ramai yang mengatakan bahawa servis di hospital swasta semakin lambat namun bil yang perlu dibayar pula semakin mahal.  


  



Perkara yang sama juga terjadi kepada pelakon dan usahawan iaitu Zarina Zainuddin. Baru-baru ini, menerusi akaun Instagram miliknya, Zarina telah meluahkan rasa tidak puas hati terhadap perkhidmatan di sebuah hospital swasta.


Menurut Zarina, tujuan dia pergi ke hospital itu adalah untuk mendapatkan rawatan secepat mungkin untuk anaknya yang sedang demam panas. Namun apakan daya, dia terpaksa menunggu selama 4 jam untuk mendapatkan rawatan. Zarina akui dia berada marah kerana terpaksa menunggu terlalu lama seperti dia sedang berada di hospital kerajaan.


Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen menyokong luahan hati Zarina kerana rupa-rupanya ramai juga yang mengalami situasi yang sama. -CARI





Sumber: Instagram Zarina Zainuddin






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboi bergerak2 filter..tao plak ttp muka takut muka xlekat filter hahaha..btw anak aku pn sama last week..tp bkn utk dpt rawatan tp nk dpt katil..dlm 6-7jam tunggu kt bwh smbil on drip
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Buka hospital sendiri la kalau nak cepat.sekarang ni pegi mana2 hospital mmg ramai.sekolah buka,ramai budak2 silih ganti demam.dekat private pn nk kena tunggu 4 jam,apetah lagi hospital gomen.tu belum warded,entah2 engko kene parking tengah2 hallway ward
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku g kol 1 2 pagi time anak demam panas. Senang sket takde org sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:20 AM | Show all posts
aah laaa korang... filter dia gerak-gerak....
anyway moga dipermudahkan urusan dia....
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:26 AM | Show all posts
.
tp mmg betul, kalau gi sepital swasta guna insuran mmg lambat giler,
bukan salah pihak sepital tp salah pihak insuran
itu belum lagi tunggu nak ambil ubat..
pihak insuran kedekut dah la kita yg byr..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan buat  video sebab nak bercakap meluahkan rasa tak puas hati ke rupanya saja tunjuk rupa yg difilter.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kakak oiii. Masalah ni mmg takkan selesai smp bila2. Buat lah complain byk mana pun. Tinggal sabar atau tak je. Saya masa pregnant, awal2 plk tu, pendarahan. Punnnn tunggu 6jam,kakak oiii. Redha je masa tu. Ingat mmg baby dah takde. Alhamdulillah Allah maha kaya. Saya doa tak putus2. 6 jam menunggu. Utk ultrasound je, kakak.
So nasihat saya, redh jelah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 1-7-2022 08:26 AM
.
tp mmg betul, kalau gi sepital swasta guna insuran mmg lambat giler,
bukan salah pihak sepital tp  ...

Iols nk p specialist klinik dkt pantai. since anak iols batuk dia suh receive treatment dkt emergency. Dr mai bg treatment cpt je.tp sbb received treatment dkt emergency.bill issue by hospital bkn by clinic specialist tu. Da 2 kali kene. First tu sejam tggu bil. 2nd tu 2 jam tggu bill.da le bwak anak kecik. Iols email complain xda response langsung ye..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:29 AM | Show all posts
anak iols masuk spital kol 7malam pergi emergency, kol 12 pagi baru dapat bilik nek zarina.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:50 AM | Show all posts
First time ke pergi A&E private?  Mana2 spital kan ikut triage system.  Kalau malam tu busy, dan kalau case you green, tunggu la sampai berjam2.  Nak cepat, you suruh la orang yg sakit tu buat2 sesak nafas terus bawa masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Hosp dia tgk juga kes tu yg mcm mana,klu setakat demam2 biasa ni mmg la lama menunggu,klu ko tu dah kritikal tinggal nyawa2 ikan cpt aje.bukan satu org dia nk layan.aku dulu masuk hosp gov ke,swasta ke cepat aje dpt rawatan.cuma nk tunggu katil tu ajelah lambat sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 1-7-2022 08:26 AM
.
tp mmg betul, kalau gi sepital swasta guna insuran mmg lambat giler,
bukan salah pihak sepital tp  ...

Bab insurans ni betul jgk pak dol...dekat spital pun queue..dekat insurans sana pun queue...tp penah anak iols dah ada record kt spital tu..staf reg tu bg lepas ja...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:28 PM | Show all posts
Edited by jijilaaa at 1-7-2022 12:29 PM

kena tgk jugak private hosp mana kau pegi..i mmg tak puas hati dgn servis kpj and columbia.. last time my husband migrain, g columbia, dia bg jumpa nurse tua je. tu pun kena cas 1k (self pay)

buat masa skang i prefer sunway hosp..puas hati. i buat scope aritu kat sana. ada 1 nurse ni jaga je i dari awal i admit smpai i settle.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
FILTER BUKAN MAIN JAMBU MACAM SENORITA... DI LUAR FILTER.. BERKERAK KELABU ASAP..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Product pulut kuning, lemang acik Z ni dah masuk pasaraya Lotus's
Harga leh tahan mahal, masalahny product gini tak basi ke berminggu2 kat rak.?..lain la kalau frozen.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 1-7-2022 12:28 PM
kena tgk jugak private hosp mana kau pegi..i mmg tak puas hati dgn servis kpj and columbia.. last ti ...

Sunway mmg bagus
Kpj tengok tmpt kots juga atau doc
Hari tu iols bleeding..dia soh balik
Jilaka..
Esoknya tumpah darah sampai bocor pad..
Kelam kelibut depa ckp awat doc smalam.tak admit iols
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 01:20 PM | Show all posts
Madel replied at 1-7-2022 12:40 PM
Product pulut kuning, lemang acik Z ni dah masuk pasaraya Lotus's
Harga leh tahan mahal, masalahny  ...

Iols salah sorang yg telah membeli nya sebb dengar sedap bangat.  I ikut instruction macamana nak panaskan balik to the dot.  Buka2 hapak minyak, pulut keras, rendang kering.  Off to tong sampah perginya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkujat tengok video orang menguap besar, mujur ada filter.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
nanasno replied at 1-7-2022 11:29 AM
anak iols masuk spital kol 7malam pergi emergency, kol 12 pagi baru dapat bilik nek zarina.

Ni swasta ke gomen? Iols g gomen lepas maghrib dlm kul 7:30 pm camtu sbb anak demam n muntah tanak mkn risau la juga sbb masa tu dia baru sbln lepas sembuh covid risau long covid ke apa.
Panggil utk pemeriksaan tak lama tp tunggu nak masuk wad tu lama.
Kul 7.30pm sampai emergency kul 12.30am doc bitau kena tahan wad sbb result darah tak ok kurang garam bagai dan peparu  ada jangkitan kuman.
Tapi kul 5:30am baru la dibawa ke wad paed sepanjang mlm tunggu kat emergency tu anak iols duk kat kusi yg mcm kusi urut tu kena drip masuk air.
Gila ahh semalaman iols tak tidur, masuk wad pun kena duk wad isolasi dulu sementara result swab test blm kuar.
Siang hri tu pun iols tak tidur gak yela dah kena jaga anak kan. Bertahan la iols 24jam tak tidur huhu.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 06:49 PM GMT+8 , Processed in 0.116988 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list