CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 10081|Reply: 255

Neelofa Nak Tunggu Bilal 'Macam Boleh Cakap Sikit' Sebelum Berhijrah Ke Tanah Arab

  [Copy link]
Post time 29-6-2022 07:02 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG




Mahu tunggu anak sudah boleh bercakap.


Itu kata Noor Neelofa apabila mengulas lanjut mengenai hasratnya berhijrah ke tanah Arab bagi mengikuti pengajian di sana.


Usahawan selebriti berusia 33 tahun itu bagaimanapun menjelaskan hasratnya itu masih dalam perancangan.Jelasnya, dia dan suami, Haris Ismail atau lebih dikenali sebagai PU Riz merancang berhijrah ke sana apabila Muhammad Bilal yang kini berusia lima bulan sudah boleh bertutur.




Kredit foto: IG



“Sebenarnya masa awal perkahwinan, saya dan suami ada berborak mengenai soal menyambung pengajian, nak belajar Bahasa Arab, mendalami hadis dan sebagainya. Kemudian bila sudah ada anak, kami cuba ‘explore’ apa lagi pilihan yang ada.

“InsyaAllah kalau semuanya okay, kita akan ambil pengajian pendek terlebih dulu. Tengok pada kesesuaian juga. Tidak boleh dipastikan lagi sama ada (sambung pengajian) di Madinah ke, Mesir ke atau mana-mana lokasi yang lebih sesuai pada ketika itu.


Kredit foto: IG




“Saya nak tunggu Bilal macam boleh cakap sikit sebab nanti dia boleh ‘tangkap’ bahasa tempatan di sana.

“Mungkin saya boleh cakap… awal atau pertengahan tahun hadapan ke. Sudah tentulah saya akan bawa bersama Bilal,” katanya dipetik dari Media Hiburan.


Akuinya, meskipun tempoh pengajian tidak makan masa lama, mempelajari bahasa asing adalah antara impiannya sejak dulu.




  


"aling lama mungkin setahun sahaja. Mungkin lebih pendek juga. Kami sudah pun ada perancangan dalam soal pengurusan bisnes.

“Saya sudah lama teringin untuk belajar Bahasa Arab. Antara perkara yang saya lakukan adalah belajar bahasa. Suami ada ajar sikit-sikit, tapi tidaklah terlalu ditil,” katanya lagi ketika ditemui pada majlis pelancaran Naelofar X Disney Alice in Wonderland di IOI Mall Putrajaya.




  



Takut Bilal dah tak reti bercakap bahasa Melayu je balik dari tanah Arab nanti. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-6-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fadz84 at 29-6-2022 07:22 PM

Tu diaaaa.. update status penghijrahan pasangan terpaling ke bumi arab
Bini jahh ni nk buat apa sebenarnya dlm hidup dia.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hijrah setahun jer... Nak belajar apa setahun tu? Degree, master atau sijil jer..
Hmm... Nampaknya lambat lagi la nak berhijrah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
maka lambat lagi la nampak gayanya.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
"Paling lama mungkin setahun sahaja. Mungkin lebih pendek juga."

Kejap nya... Pergi lah lama2.... Tak kembali pun tak apa.

Kesian.. Cerita semua basi dah bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila banyak benar bunyi, tapi hasilnya takde, maknanya takkan berhijrah pasal nak ambil kursus bagai.
Gebang je lebih.


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:41 PM | Show all posts
serius ke dia eja detail = ditil?

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 29-6-2022 07:20 PM
Tu diaaaa.. update status penghijrahan pasangan terpaling ke bumi arab
Bini jahh ni nk buat apa s ...

Knowing her propa... Dari dulu she mcm x pasti nak apa.. . Semua benda sekerat sekerat... Bakalan je memanjang.
Dia ikut musim, ikut angin, ikut trend, ikut kepala angin. At the end zero.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-6-2022 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
serinegara replied at 29-6-2022 07:40 PM
Bila banyak benar bunyi, tapi hasilnya takde, maknanya takkan berhijrah pasal nak ambil kursus bagai ...

Ntah2 mcm kursus lakonan kat NYC dulu tu jek.. 2,3 bulan.. sembang xnk kalah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade kitorang kesah????????????????????????

Ana antuma antunna ana nahnuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya dek lopa..nak belajar bahasa arab tak perlu pun pergi sampai tanah arab.. tanah Melayu pun masih boleh belajar bahasa arab
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 07:58 PM | Show all posts
setahun je?
bukan hijrah namanya tu
meols study pun 3 tahun kat nz sinun ha
kira hijrah ke cmn?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Suaminya tu mmg fasih ke Arab...smpi belajar sesekit ngan setad...English ke laut walaupun ada TESL
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 29-6-2022 07:46 PM
Ade kitorang kesah????????????????????????

Ana antuma antunna ana nahnuuuuuuu

You wouldnt even have lifted an eyelid  and danced your fingers on  the keyboard to this tred, if you really  dont bother...kheunz?


HARBAM




Kahakhakahkahkahkahkahkah






Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 29-6-2022 07:42 PM
Knowing her propa... Dari dulu she mcm x pasti nak apa.. . Semua benda sekerat sekerat... Bakalan  ...

surah al-Imran ayat 54
ALLAH berfirman dalam al-Quran
“Dan Mereka Merancang, Allah juga merancang, Dan ALLAH sebaik-baik Perancang”

Laki takda didik ko bab ini kewww?

Ko mintak cerai sudah la darinya..


Wakahkahkahkah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Lambat lagi lah weolls nak tengok jahlop sekeluarga berhijrah Kenapa kena tunggu billie pandai bercakap, billie ke yg nak sambung belajar tu?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-6-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhailopak bila announce nk ke yerab ingat nya da ready anytime sekali tunggu Billy bercakap dulu.Apooooo…
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakal terrrrrpaling lancar bahasa ereb
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Hhahhaha
Patut dah nak masuk.pintu kapal terbang tu barula warwarkan
Neh gebangg jah lebih
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
serinegara replied at 29-6-2022 07:40 PM
Bila banyak benar bunyi, tapi hasilnya takde, maknanya takkan berhijrah pasal nak ambil kursus bagai ...

Niat pada kebaikheun(menimba ilmu) dah dapat satu ganjaran pahala....even before you get to do it.....kata anak jiran aku yg 3 tahun iteww...

Laki takda didik ko akan bab ini keww?

#tanyajer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:31 AM GMT+8 , Processed in 0.095038 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list