CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2339|Reply: 24

telco/internet apa yang bagus untuk business online?

  [Copy link]
Post time 29-6-2022 03:21 PM | Show all posts |Read mode
Salam, saya baru je buat business kecil-kecilan, business online, so terpikir lah nak invest kat internet yang bagus supaya senang nak reply/promote kat customers. Pakej internet/telco mana ya yang murah n berbaloi? Tq semua.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-7-2022 02:48 PM | Show all posts
Tulah saya pun mencari jugak ni. Stress bebenor nak reply chat customers dia asyik reconnecting je, dah customers tak jadi beli dengan kita.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 03:23 PM | Show all posts
Boleh try TM. Tak silap aku TM ada buat pakej khas untuk SME. Discount 50% kalau pair pakej connectivity dengan pakej business solutions. Range harga pun murah je, sesuai lah untuk peniaga kecik macam kita kalau nak invest kembangkan business.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2022 03:25 PM | Show all posts
bonsari replied at 7-7-2022 02:48 PM
Tulah saya pun mencari jugak ni. Stress bebenor nak reply chat customers dia asyik reconnecting je,  ...

Dia bagi hint suruh tukar telco tu sis. Saya pakai unifi so far memang takde masalah, internet pun laju. Pakai telco lain kena bawak mengucap dulu baru ada line
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 01:00 AM | Show all posts
TM!! I pakai Unifi, laju. Nak reply chat customer pun takde masalah sebab line always ada. Pakai telco lain hampeh. Nak bukak ig n fb pun tak lepas, memang seksa lah nak promote. Bila tukar unifi ni baru okay.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 01:04 AM | Show all posts
pikochew replied at 7-7-2022 03:25 PM
Dia bagi hint suruh tukar telco tu sis. Saya pakai unifi so far memang takde masalah, internet pun ...

Samaaa. Pakai unifi paling best, takde sekat2, rasa tenang je buat kerja. Nak2 lagi bila unifi buat promo khas untuk SME, kita yang buat bisnes makin suka lah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 01:13 AM | Show all posts
bonsari replied at 7-7-2022 02:48 PM
Tulah saya pun mencari jugak ni. Stress bebenor nak reply chat customers dia asyik reconnecting je,  ...

samalah nasib kita, lately ni susah nak dapat customers sebab internet asyik lag je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 01:14 AM | Show all posts
pikochew replied at 7-7-2022 03:23 PM
Boleh try TM. Tak silap aku TM ada buat pakej khas untuk SME. Discount 50% kalau pair pakej connecti ...

uish 50% biar betul? syok weh discount besar camni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2022 01:17 AM | Show all posts
pikochew replied at 7-7-2022 03:25 PM
Dia bagi hint suruh tukar telco tu sis. Saya pakai unifi so far memang takde masalah, internet pun ...

Tu lah terpikir gak nak tukar unifi tapi bajet takde lak. Tapi pakai telco sekarang ni murah, line pulak takde. adehh
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 01:18 AM | Show all posts
grucylu replied at 13-7-2022 01:04 AM
Samaaa. Pakai unifi paling best, takde sekat2, rasa tenang je buat kerja. Nak2 lagi bila unifi bua ...

Promo apa? Nak tahu plssssss
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 01:24 AM | Show all posts
grucylu replied at 13-7-2022 01:04 AM
Samaaa. Pakai unifi paling best, takde sekat2, rasa tenang je buat kerja. Nak2 lagi bila unifi bua ...

Tula sejak TM buat promo untuk SME, memang kita pakai unifi jela. Nak belajar marketing pun sekarang dah boleh rujuk TM, yela TM ni dah bertahun dalam bisnes, banyak pengalaman, banyak ilmu, tak salah kalau kita nak tuntut ilmu dari TM kan?

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 01:27 AM | Show all posts
agongbaba replied at 13-7-2022 01:14 AM
uish 50% biar betul? syok weh discount besar camni.

ye awak, tak main2. TM memang sengaja bagi discount besar macamtu untuk tolong peniaga kecik macam kita. Dorang tahu kalau dorang buat mahal2, kesian kat peniaga kecik kita nak beli sebab untung pun tak banyak sangat, dorang buat pakej mampu milik ni biar semua peniaga dapat belajar bisnes.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 01:30 AM | Show all posts
bonsari replied at 13-7-2022 01:17 AM
Tu lah terpikir gak nak tukar unifi tapi bajet takde lak. Tapi pakai telco sekarang ni murah, line ...

Takyah pikir panjang, tukar je sis. Unifi ni affordable je sebenarnya, tak percaya leh tengok sendiri website dorang, kalau awak SME lagi lah untung sebab dia bagi discount banyak untuk plan connectivity pair dengan plan business solution. nak belajar bisnes? nak internet laju? Gi je kat TM.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 08:10 AM | Show all posts
agongbaba replied at 13-7-2022 01:13 AM
samalah nasib kita, lately ni susah nak dapat customers sebab internet asyik lag je.

jomlah try unifi pulak, coverage dorang okay. jarang buat hal. susah kalau internet lag, nak buat apa pun kita terpaksa tangguh, better tukarlah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 08:13 AM | Show all posts
bonsari replied at 13-7-2022 01:18 AM
Promo apa? Nak tahu plssssss

https://biz.unifi.com.my/business/smegrant macam2 promo ada sis, tinggal pilih je. nak internet laju tu boleh pair dengan connectivity package, nak belajar marketing boleh try digital marketing solution, nak manage paltform and social media, boleh try unifi ecommerce single hub, harga pun murah je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 08:15 AM | Show all posts
pikochew replied at 13-7-2022 01:24 AM
Tula sejak TM buat promo untuk SME, memang kita pakai unifi jela. Nak belajar marketing pun sekara ...

Ye, dahlah murah RM25.90 je, minyak petrol aku lagi mahal kot murah tapi  dapat macam2, siapa je taknak weh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2022 08:18 AM | Show all posts
pikochew replied at 13-7-2022 01:27 AM
ye awak, tak main2. TM memang sengaja bagi discount besar macamtu untuk tolong peniaga kecik macam ...

Bagusnya TM ni....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 08:19 AM | Show all posts
grucylu replied at 13-7-2022 08:10 AM
jomlah try unifi pulak, coverage dorang okay. jarang buat hal. susah kalau internet lag, nak buat  ...

tulah nak tukar jugak, kesian pulak customer tunggu kita reply chat lama. pakej unifi mana yang okay eh?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 08:21 AM | Show all posts
pikochew replied at 13-7-2022 01:30 AM
Takyah pikir panjang, tukar je sis. Unifi ni affordable je sebenarnya, tak percaya leh tengok send ...

awak ambik pakej apa? best tak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 08:25 AM | Show all posts
grucylu replied at 13-7-2022 08:15 AM
Ye, dahlah murah RM25.90 je, minyak petrol aku lagi mahal kot  murah tapi  dapat macam2, siap ...

Rugi kan siapa tak grab pakej TM ni? Padahal murah je, memang mampu bayar sangat. Dahlah free macam2. Sampai aku rasa, TM ni taknak untung ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 06:20 PM GMT+8 , Processed in 0.105115 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list