CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1068|Reply: 16

[Tempatan] Kelapa jatuh atas kepala pembonceng.patah bahu kanan, tangan kiri, dan dua rusuk..Kasihan

  [Copy link]
Post time 27-6-2022 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 27-6-2022 11:46 AM


https://m.facebook.com/story.php ... ;id=100006791173247
GeORGE TOWN: Seorang pembonceng terjatuh dari motosikal selepas sebiji kelapa hinggap di kepalanya dalam kejadian aneh di Jalan Teluk Kumbar di sini semalam, sedang dirawat di Hospital Pulau Pinang.

Anak perempuan mangsa kemudiannya telah menggunakan media sosial untuk mengemas kini keadaan ibunya.

Anak perempuan itu, yang menggunakan nama pemegang Yaya Gani di Facebook, berkata ibunya telah sedarkan diri dan masih dalam pemerhatian di Hospital Pulau Pinang.

“Keadaan dia (ibu) agak teruk, dia patah bahu kanan, tangan kiri, dan dua rusuk.

“Saya akan terus mengemas kini keadaan ibu saya dari semasa ke semasa,” katanya.


Yaya menggesa semua orang mendoakan agar ibunya cepat sembuh.

Rakaman video berdurasi 28 saat itu telah tular di media sosial, menunjukkan mangsa terjatuh dari motosikal yang sedang bergerak dan terbaring di atas jalan selepas kelapa itu jatuh menimpanya.

Mujur penunggang itu berjaya mengawal motosikal dan berhenti di tepi jalan.

Beberapa orang yang lalu lalang dapat dilihat dalam rakaman video cuba memberi amaran kepada pemandu lain supaya memperlahankan kenderaan ketika penunggang motosikal itu membantu mangsa.

Difahamkan, pokok kelapa itu akan ditebang lewat hari ini.

SM


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-6-2022 02:36 PM | Show all posts
Mesti akak ni terkejut ttiber je bleh viral
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 02:40 PM | Show all posts
ni kiranya sudah jatuh ditimpa kelapa..GWS makcik..seb bek kelapa kalau dulu bocor kepala makcik oii
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 02:44 PM | Show all posts
dulu.. posmen hantar surat kt umah mak aku pon penah kene hempap dgn buah kelapa.... pening dia... sib bek pakai helmet... dia rehat sekejap kt verandah
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:00 PM | Show all posts
ko tengok sape owner pokok tu

saman leeerrrr

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akies at 27-6-2022 03:06 PM

sian acik tu
pokok kelapa tu katanya dlm proses pemotongan.
Lajuuu betul keje pbt
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sian sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jalan kat kelantan lagi seram..pokok durian dengan dahan besar melintang jalan..musim buah,bergayut2 tunggu mangsa.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-6-2022 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Gemoknya penunggang motor tu nk lari mai tolong pon separuh nyawa
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:50 PM | Show all posts
kesiannya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:11 PM | Show all posts
kesiannya betul2 kes wrong time wrong place , what is the likelihood nak kena tu...very2 small like o,oooo1% tp terkena juga kun fayakun
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:21 PM | Show all posts
kesian. harap tkde pendarahan dlmn dlm kepala tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik pakai helem... Tapi macam tak ikat pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 08:09 AM | Show all posts
Semoga akak cepat sembuh dan harap2 tiada kecederaan kekal
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 27-6-2022 02:40 PM
ni kiranya sudah jatuh ditimpa kelapa..GWS makcik..seb bek kelapa kalau dulu bocor kepala makcik oii

Tak kena tu.. dia ditimpa kelapa baru jatuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bergolek² mcm tu sekali. Kesiannya. Semoga dipermudahkan segala urusan. Cepat² sembuh.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-6-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 27-6-2022 04:11 PM
Jalan kat kelantan lagi seram..pokok durian dengan dahan besar melintang jalan..musim buah,bergayut2 ...

Sama dgn parking kat sungai gabai ke apa tu..
Pokok durian btol2 atas kepala..
Reda jelah kalau durian gugur atas kete...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 08:24 AM GMT+8 , Processed in 4.233053 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list