CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 924|Reply: 15

Peguam Hafidzah Bagi Tip Masuk Syurga Dengan Buat Fitnah

[Copy link]
Post time 23-6-2022 05:41 PM | Show all posts |Read mode
Peguam Nurul Hafidzah Hassan menerusi media sosialnya meluahkan hasrat mahu pendidikan undang-undang asas yang bermula dari sekolah.


Ia berikutan masih ramai orang menunjukkan 'kebodohan' tanpa memahami proses dan sebab dalam undang-undang.




Kredit foto: IG




Dalam masa sama, Hafidzah turut mengulas mengenai segelintir warganet yang sering melemparkan fitnah terhadapnya.

"Asyik doakan orang di mahkamah akhirat. Sedangkan mahkamah akhirat adalah untuk semua.

"Oh lupa, di mata pemfitnah, mereka akan masuk syurga sebab penyokong media sosial lain yang menghakimi mereka," tulisnya.




Kredit foto: IG




Walaupun tidak menyebut mana-mana pihak, dari gayanya dia seolah-olah menyindir golongan pemfitnah dengan berkongsi tip untuk masuk ke syurga.




Kredit foto: IG



"Buat fitnah. Atau percaya fitnah yang dibuat. Sebarkan fitnah itu. Sambut menyambut fitnah. Puji-puji pemfitnah. Jadikan idola. Buat persatuan pemfitnah. Buat sampai matlamat untuk fitnah tercapai," ujarnya.




  



Bagaimanapun, Hafidzah tidak lupa menitipkan doa semoga Allah SWT menghapuskan dosa kita semua dan dijauhkan dari fitnah. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2022 06:00 PM | Show all posts
siapa faham law n undang2 mmg xkan kecam lawyer fizah ni....... ala2 johnny depp gak la dlu ramai kata dia pukul bini ujong2 da tayang bukti semua terbalik, bini dia yg pukul johnny..... somehow iols rs drpd kecam lawyer fizah ni baik la ko kecam lawyer si samirah n najib tu si shafee tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 08:33 PM | Show all posts
Acik ni bitter kat siapa lagi? Netizen takde dah petik2 nama dia kan? Nak jadi lawyer selebriti ke hape?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 01:32 AM | Show all posts
yahampun makcik…  shut da fuck up la weih…
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ape background story isu ni

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan dah kena makcik!
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 05:45 AM | Show all posts
Orix replied at 23-6-2022 10:00 AM
siapa faham law n undang2 mmg xkan kecam lawyer fizah ni....... ala2 johnny depp gak la dlu ramai ka ...

bukan ke geng2 lawyer gak yang kecam heshe sebab hina mahkamah?





Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kami semua nak belajar cemana jadi ponder produk je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2022 08:16 AM | Show all posts
iols tak pernah lagi jumpa loyer macam ni

level2 tan sri shafee etc tu

sorang pun takde molot cenggini

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 08:36 AM | Show all posts
Diamla pmpuan.. ko suh benon diet dulu spaya jadi jerangkung mcm ko. Ckp kt diri sndirila tu.. pang kang.. melambung
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 09:36 AM | Show all posts
Orix replied at 23-6-2022 06:00 PM
siapa faham law n undang2 mmg xkan kecam lawyer fizah ni....... ala2 johnny depp gak la dlu ramai ka ...

Johnny Depp penah kalah lawsuit kes pukul AH kt UK nun. pastu paper The Sun ke buat artikel pasal lawsuit tu, tajuk JD ni wife-beater. JD ni sentap gi saman paper tu tapi kalah. yg JD menang kt US ni sbb trial kt US pakai juri.  kt UK mmg lawyer lawan lawyer.  juri2 pun cuma org biasa jah.  kalau chuols ingat masa kes OJ Simpsons bunuh wife die tu, walaupun bukti DNA banyak pastu siap bahan bukti pun disorok oleh bapak kim kardashian tuh, tapi bila juri dah putuskan OJ tak bersalah tu yg terlepas tu.

meols rasa JD dan AH tu sama jah mmg dua-dua kaki dera, tapi bezanya JD tu byk disokong oleh netizen.  tak taulah kalau chuols perasan ke tak, tapi meols mmg perasan selama ni meols mmg tak penah follow pasal JD dan AH ni tapi apsal kt socmed meols asyik up je reels pasal JD sampai meols terpaksa report dan ban content pasal JD. and meols cam kesian gak kat AH sbb backlash yg die dpt lg teruk padahal JD pun sama jah teruknye.  mcm kes JD di drop dari offer berlakon bkn sbb kes ni pun tapi sbb heols selalu buat hal kt set, mabuk2 tapi depa dok tuduh AH
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 11:10 AM | Show all posts
doubleharmonic replied at 24-6-2022 05:45 AM
bukan ke geng2 lawyer gak yang kecam heshe sebab hina mahkamah?

mona din ni lawyer ke ????????????
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai bekas pelajar kelas belakang, saye tak setuju kalau ade kelas undang undang asas kat sekolah....cukupla dgn mcm2 kelas yg ade...tak masuk otak pon...kenapa org dewasa buat hal, budak2 nak kena tambah subjek...tak cukup lagi ke satu menteri tukar nak kena tukar jugak sistem belajar...sikap kita bermula dari rumah...kalau mak pak cibai maka cibai lah anak( bukan semua)...
Bab akhirat syurga tu saya tak berani ckp sebab tak pandai....
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 12:06 PM | Show all posts
cantik gambar ke 2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawyerempit
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 12:20 PM | Show all posts
doubleharmonic replied at 24-6-2022 05:45 AM
bukan ke geng2 lawyer gak yang kecam heshe sebab hina mahkamah?

a'ahh..pihak pendakwaraya yang kecam dia ni

dia ni guna media sosial utk komen pasal case yang tengah jalan kat dalam court. mendapat la kau.

memang sesuai la gelaran dia lawyer tiktok  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 07:10 AM GMT+8 , Processed in 0.080485 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list