CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 3494|Reply: 45

[Jenayah] Pondan XXL kena dakwa jual video kat Twitter! ***Update, suspek disyaki seorang SitiZoners sejati aka FayadGojez

  [Copy link]
Post time 15-6-2022 03:09 PM | Show all posts |Read mode
Edited by dekmieDandy at 16-6-2022 11:29 AM

Amaran untuk semua yang berkecimpung membuat content lucahan kat onlne pastu jual yer, OnlyFans pun katanya sangkut jugak, so berhati-hati lat yer, jangan sampai kena report.

Ni hambik kau, bukan setakat muka, nama penuh pun dah kena reveal.




SEPANG - Seorang lelaki mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini pada Rabu atas pertuduhan menjual gambar lucah di aplikasi media sosial tiga tahun lepas.

Mohammad Hafizzul Anas Kamaruzaman, 30, selaku Orang Kena Saman (OKS) membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Noorhisham Mohd Jaafar.

Mengikut pertuduhan, Mohammad Hafizzul Anas didakwa dengan menggunakan perkhidmatan aplikasi Twitter melalui akaun @lelakilelakise1 telah secara sedar memberikan komunikasi lucah bagi maksud komersial.

Bagi hantaran yang telah dilihat pada 17 Mei 2019, kira-kira jam 10.50 pagi di Tingkat 8, Menara MCMC 1, Cyberjaya, OKS yang tidak mempunyai pekerjaan tetap didakwa melakukan kesalahan di bawah Seksyen 233(2)(a) Akta Komunikasi Dan Multimedia 1998 [Akta 588] yang boleh dihukum mengikut Seksyen 233(3) akta sama.

Seksyen 233 (3) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 memperuntukkan hukuman denda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan maksimum setahun atau kedua-duanya, dan juga boleh didenda selanjutnya sebanyak RM1,000 bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

Kes dikendalikan Pegawai Pendakwa Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC) Nazrul Nizam Mohd Zameri manakala OKS tidak diwakili peguam.

Mahkamah menetapkan 19 Julai depan untuk sebutan semula kes.- Bernama



  




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2022 03:13 PM | Show all posts
dia tunjuk tekk ka
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh sbb pondan. So kalu dia kurus… straight tak masuk news la kan?

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:15 PM | Show all posts
Moga jadi peringatan buat yang lain
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Lemah dan sedihnya hidup. Banyak lagi keja halal nak dapat duit.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:19 PM | Show all posts
byk jer ummah yg buat content berbayar onlyfans..then tayang kemewahn hasil buat content
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
So Miza Ozawa tu boleh lah kena dakwa. Dah jual link Instagram buat share content meluc...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:29 PM | Show all posts
yg sah2 menayang aset, bkn tulin lepas jerkk

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2022 03:31 PM | Show all posts
aiyarkkkk.. ptot pondan skrg kaya2..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:51 PM | Show all posts
pondan oversize haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:53 PM | Show all posts
LOLS. PONDAN CARI MAKAN SECARA HAROM GITU
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 15-6-2022 03:22 PM
So Miza Ozawa tu boleh lah kena dakwa. Dah jual link Instagram buat share content meluc...

Ni pun sama terang2..xkn xberani amik tindakan..ke xdd org report..mustahil la
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Diri sendiri ke beraksi lucah tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm pernah dgr nama akaun twitter tu. Hahaha..

Btw, pembeli x kena tangkap ke? Ke akta kesalahan yg menjual je?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 05:31 PM | Show all posts
Dia jual konten kot.. dia kumpul2 pastu jual.. kononnye eksklusif..
Takkan ahh dia punye aksi kot..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2022 05:36 PM | Show all posts

dia jual video, katanya ada banyak jugak video nye

tapi bukan video dia lar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-6-2022 05:37 PM | Show all posts
cicicumel replied at 15-6-2022 09:14 AM
Mcm pernah dgr nama akaun twitter tu. Hahaha..

Btw, pembeli x kena tangkap ke? Ke akta kesalahan yg ...

kat malaysia kalau tak salah, jenayah kalau jual dengan simpan video lucah je

tapi kes kat atas ni ada orang report

agaknya mangsa catfish kot
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2022 05:38 PM | Show all posts
stingerkaypoh replied at 15-6-2022 07:14 AM
Oh sbb pondan. So kalu dia kurus… straight tak masuk news la kan?

Kahkahkahkah

kalau chuols rajin nak report, banyak je creator OnlyFans straight helok lelaki or perempuan kat Malaysia ni


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2022 05:40 PM | Show all posts
cicicumel replied at 15-6-2022 09:14 AM
Mcm pernah dgr nama akaun twitter tu. Hahaha..

Btw, pembeli x kena tangkap ke? Ke akta kesalahan yg ...

katanya agak famous circa 2020-2021. content pun katanya berbaloi dengan harga
kalau tak silap dakwa sebab jual dan memiliki bahan lucah




Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Si sajat tu terang2x melucah xde pon kene saman bagai... Puihhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 03:02 PM GMT+8 , Processed in 0.124836 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list