CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: eddlisa_uyuk

[DRAMA MELAYU] AKASIA : BISIK-BISIK GELORA [REDZA ROSLI, RAYSHA RIZROSE, GAMBIT]

  [Copy link]
Post time 10-6-2022 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 10-6-2022 05:39 PM
Harap sgt Jad janganla abusive macam novel. Tak bestla tak suka lelaki abusive. Kita tengok drama ni ...

Redza kalau berlakon tak penah mengecewakan
Kata true fans la

Raysha tu so comel..dgn double chin
Yup harap2 takdala Jad angkat tangan kat anak n isteri dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2022 12:08 PM | Show all posts
Tunan replied at 10-6-2022 07:55 PM
Redza kalau berlakon tak penah mengecewakan
Kata true fans la

Redza tu hakak yang malas tengok drama ni kalau dia berlakon akak boleh tengok.
Tak suka dia dgn Rose dlm Mr Bodyguard. Tpkan i secretly hope dia dgn Raysha tu betul2 jadi kawin..boleh tak. Walaupun Raysha tu dah ada bf kan.
Btw, lelaki ego mmg macam tu ya, isteri tgh susah lagi ditinggalkan. Kau ada kakak ada Ali, Arumi tu sebatang kara kot nasib baik dia tak terjun beranda kondo.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2022 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 11-6-2022 12:08 PM
Redza tu hakak yang malas tengok drama ni kalau dia berlakon akak boleh tengok.
Tak suka dia dgn  ...

Hbis la dia kna trap dgn si nada
Amik gmba masa jad tido
Jad pun bodo biar je nada tdo rmh dia
Pas hbis kes fakri kes nada pulak

Si rose n redza dah putuskan

Redza lg ngam dgn raysha wpun raysha ada bf
Tp x fhm gak napa raysha dah delete gamba bf
Dan rajin post muka redza hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 11-6-2022 02:21 PM
Hbis la dia kna trap dgn si nada
Amik gmba masa jad tido
Jad pun bodo biar je nada tdo rmh dia

Dah tgk utk episod hari ni aku menyampah pulak ngan bapak damia tu, umah bersusun cctv x boleh nak check apa2, jaki ngan si arumi sbb konon sebabkan kematian anak dia, padahal anak sedara sendiri yg pedajalkan org tu

Afifah watak gedik2 watak bodoh2 alang mmg menjadik kalau dia bawak rasa nak lempang aje muka menyibuk tiberrr aje sampai ke kg.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2022 08:12 PM | Show all posts
Hakak suka Afifah bawak watak tu okayla kan.. comel la gak. Ohh yeke Rasya dah delete gambar Nabiljefri tu.. elokleee ntah kenapa dia dgn Redza ada chemistry la, sepadan sgt. Drama melayu biasalah byk tak logik cuma harap tolongla jgn buat Jad watak abusive mcm dalam novel. Kita ni penat baca berita2 penderaan kalau drama pun macam tu, hakak mmg stop tengok drama balik aaa.. orang tengok drama nak relax2 je.

Btw, thumb up utk Gambit la.. semua lakonan dia very der bercharacter.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2022 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 11-6-2022 06:16 PM
Dah tgk utk episod hari ni aku menyampah pulak ngan bapak damia tu, umah bersusun cctv x bole ...

Nasib baik afifah tu baikla jugak
Tak sama dgn watak penggoda mcm citer lain
Stress la jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2022 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 11-6-2022 08:12 PM
Hakak suka Afifah bawak watak tu okayla kan.. comel la gak. Ohh yeke Rasya dah delete gambar Nabilje ...

Yup gambit pun best
Supporters dlm citer ni semua hidupp
Paling best kak izati tu
Mmg firm noreen bawa watak tu

Cemana arumi bole ngandung
Dlm citer ni mcm diorg tak penah bersama je
Yg before kena rogol dgn fakhri tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2022 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 12-6-2022 02:23 PM
Yup gambit pun best
Supporters dlm citer ni semua hidupp
Paling best kak izati tu

Haha.. U ni. Kan ada 2x Jad minta nak tido sekali masa dia bagi coklat tu dgn masa dia masuk bilik Arumi dan tutup pintu ni masa sweet moment lepas balik kampung yg first. Rasa dlm novel Jad takda alahan mengandungi tu dia taknak mengaku anak. Dlm drama ni Jad yg alahan so harap2 takdalah isu dia xnak mengaku anak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2022 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 13-6-2022 05:48 AM
Haha.. U ni. Kan ada 2x Jad minta nak tido sekali masa dia bagi coklat tu dgn masa dia masuk bilik ...

Wakakaaaa
I baru beli ebook novel
Baca lompat2
Mmg lain kan novel n drama
Tu yg confuse dorg dah bersama ke tak
Sbb epi 23 .. yg jad ajak tido tu.. cara arumi jawab macam dorg tak penah bersama lak heheee
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2022 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kann.. Bila drama ni mood emosi me lompat-lompat tak konsisten. Kejap sayang kejap mcm musuh kejap sayang saya awak lepas tu boleh pulak aku kau balik. At least dlm novel rasa continuation of emotion tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2022 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut kalau pernah bersama takdalah Arumi tu terkejut Sgt Jad nak lagi ye tak. Hahha..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2022 12:00 PM | Show all posts
Aku jatuh cinta dgn Arumi nih.... hahahah, muka dia so sexy
Episod baru ni dh mcm both jatuh cinta, dah boleh gurau2 cubit...
Pelik gak kalau Arumi mengandungkan benih Jad, sbb takde apa2 scene yg dorang dh tido berdua
Kalau Arumi mengandung dan Jad tak terima, aku stop tengok drama ni...hahahaha (taknak sakit kepala stress)
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ally9970 replied at 13-6-2022 12:00 PM
Aku jatuh cinta dgn Arumi nih.... hahahah, muka dia so sexy
Episod baru ni dh mcm both jatuh cinta,  ...

Tp dlm epi 25 bagus gak arumi melawan cakap jad
Yg dia kata dia tahu halal haram tak pernah berzina
Si jad ni bodo gak kdg2
Yela dia kan bekas mat rempit
Geram je

Arumi pipi mulus mcm telur
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 13-6-2022 10:59 AM
Kann.. Bila drama ni mood emosi me lompat-lompat tak konsisten. Kejap sayang kejap mcm musuh kejap s ...

Dalam novel lg garang kan

Smlm dalam live redza n raysha
Redza dah cakap dah start dia kenakan arumi epi 25

Lagi 10 epi je dah nak abisss
Baru td tgk ep 25
Kemain gatal si redza ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 02:44 PM | Show all posts
Tunan replied at 14-6-2022 12:34 PM
Tp dlm epi 25 bagus gak arumi melawan cakap jad
Yg dia kata dia tahu halal haram tak pernah berzin ...

Tapi konfirm ke dia kena rogol tu waktu kat rumah Gambit? Ke tak sempat?...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ally9970 replied at 14-6-2022 02:44 PM
Tapi konfirm ke dia kena rogol tu waktu kat rumah Gambit? Ke tak sempat?...

Betul mmg kena
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2022 03:02 PM | Show all posts

So itu anak Gambit lah kan? Sbb takde scene sebelum tu dia pernah tidur dgn Jad kan?
Aduii...potong stim lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm novel dorg penah bersama
Sblm kena dgn gambit

Tp dlm drama mengelirukan skrip dorg tu

Bak kata sis strwabeli kat atas
Dua kali sorg bersama
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Susahnya nak reply ada iklan tiktok ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 06:04 PM | Show all posts
Drama tu takdalah dia tunjuk betul-betul diroang tu tido sekali. Tp kalau tengok yg scene malu2 waktu bangun subuh tu tau-taula hahahah.. uols ni kan.
Haha.. akak suka si Arumi tinggalkan Jad. Girl power please. Jad tu mmg perangai rempit kan bak kata Fakhry.  Terjerit2 lepas tu tuduh orang macam2. Lagi satu typical lelaki mudah lupa pada janji, janji kat Nek Muya dan Kak Ati nak jaga Arumi tp tengokla baru dgr cakap-cakap orang dah terjerit macam orang gila.

Yang Arumi ni pun taktau komunikasi berkesan ke, explain je la kat Jad semua2.. Byk sanagt rahsia theyols ni. Uols nanti couple dan kawin janganla ada rahsia2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 06:15 AM GMT+8 , Processed in 0.078300 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list