CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: eddlisa_uyuk

[DRAMA MELAYU] AKASIA : BISIK-BISIK GELORA [REDZA ROSLI, RAYSHA RIZROSE, GAMBIT]

  [Copy link]
Post time 21-6-2022 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
siapa nama pelakon yg jadi Akif
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-6-2022 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 21-6-2022 11:35 AM
I dah baca novel dan i suka drama ni sebab kan, sebenarnya adaptasi dia not as bad as the novel. Dan ...

Baca jugak td
Bersungguh Fauziah Ashari bekap diri sendiri

Redza patutnya pelbagaikan rasa marah tu
Marah tak semstinya tengking2
Jerit2
Muka redZa sendiri dah menakutkan wpun dia tak bersuara
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
int1705 replied at 21-6-2022 11:54 PM
siapa nama pelakon yg jadi Akif

Dzul hadziq
Tgk kt tag ig redza rosli
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 09:48 AM | Show all posts
Tunan replied at 22-6-2022 01:53 AM
Baca jugak td
Bersungguh Fauziah Ashari bekap diri sendiri

betul...muka dia dh sedia menakutkan...jgn le jerit2....sbb org luar tv pun terasa kena marah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 10:10 AM | Show all posts
azimodin replied at 20-6-2022 11:30 PM
Pergh, kalau iouls kat tempat si arumi tu mmg drama ni tukar genre jadi crime/thriller. Dah kena der ...

betul.....cincang je jad tu....gile...
tak pun lari...sampai dia tak dpt kesan pun...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 22-6-2022 03:34 AM
Dzul hadziq
Tgk kt tag ig redza rosli

Muka mcm jad je...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 arumi dan akif mati kena bunuh dgn wari..biaq padan muka jad menyesal sampai gila
Tak bley blah la kalau arumi still nak kat jad wpun teruk.kena siksa..

Teringat kes pompuan pregnant yg koma sb kna belasah dgn laki
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 22-6-2022 12:22 PM
Harap2 arumi dan akif mati kena bunuh dgn wari..biaq padan muka jad menyesal sampai gila
Tak bley bl ...

Kan..  menyebarkan idealogy "suami berperangai syaitan tu ujian". Choiii. Suami setan patut dilempar ke dalam gunung berapi aktif
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-6-2022 02:15 PM | Show all posts
azimodin replied at 20-6-2022 11:30 PM
Pergh, kalau iouls kat tempat si arumi tu mmg drama ni tukar genre jadi crime/thriller. Dah kena der ...

Kalau aku kat tempat Jad pulak, silap2 drama ni jadi soft 18sx...hahahaha, sexy siut muka si arumi tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 22-6-2022 01:53 AM
Baca jugak td
Bersungguh Fauziah Ashari bekap diri sendiri


Valid point u tu kan. Nanti Redza cakap dia ikut skrip.. Haha. Tp I hope dia akan guna kan influence utk create awareness on dv tp nampaknya dia pun sama je anggap perempuan akan cair bila dipujuk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 03:36 PM | Show all posts
harap arumi x mudah2 nak maafkan jad gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 04:04 PM | Show all posts
ally9970 replied at 22-6-2022 02:15 PM
Kalau aku kat tempat Jad pulak, silap2 drama ni jadi soft 18sx...hahahaha, sexy siut muka si arumi ...

nmpk cantik pulak raysha dlm cite ni wlupon ada double chin..cute!

selama ni aku x penah layan pon drama2 dia
sbb dia belakon muka mcm xde perasaan
tp dlm cite ni nmpk ok jgk lakonannya
seswai pulak tu dgn redza
kalo redza dgn raysha aku ship hahahaha
redza ngan pah rose x seswai
budak nau dak rose tu


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
rotiban replied at 22-6-2022 04:04 PM
nmpk cantik pulak raysha dlm cite ni wlupon ada double chin..cute!

selama ni aku x penah layan po ...

Redza dgn pahrose dah putus
Redza klik gak raysha tu..sbb raysha jenis brutal.
Raysha tak kayu kali ni sbb klau dgn Redza kna praktis byk kali
Syg nya Raysha tak single...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 02:33 PM | Show all posts
Tunan replied at 23-6-2022 12:03 AM
Redza dgn pahrose dah putus
Redza klik gak raysha tu..sbb raysha jenis brutal.
Raysha tak kayu kal ...

I penah tengok drama Rauysha sebelum ni mmg kayu sangat. Risau je dlm BBG ni sama. Tp turn out total chemistry la dia dgn Redza tu. No wonder bila tgk BTS always nampak Redza rehearse dan ada skrip kat sebelah. I dah terpikat pulak dgn kenyitan Redza ni.. hahah. Tp takkanla Raysha nak tinggalkan bf dia tu kan, orka kottss.

Rose, errrghh i cannotla tengok dia berlakon. Macam berlakon saja je sbb nak pakai mekap tebal-tebal dan nak fesyenkan tudung dgn tersengih2 je. TV3 la suka ambil dia.

Btw, i frust sikit Fakhry mati.. rasa watak Fakhry tu boleh je at the end dia kawin paksa dgn Nada tp masa kahwin kena tangkap polis sbb songlapkan duit Al Abid kan. Barulah dejavu sikit dengan apa yang jadi pada Jad pada hari kawin. Nada tu bagi i baik watak tu, cuma senang terpedaya sbb mcm naive sgt. So, kesianla dia preggy bapak budak tu pulak pass away. Lagipun Fakhry tu kan sebelum ni CEO muda terhebat macamanalah boleh serabut sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Cite ni i rasa watak plg best ali dgn kak ati.. Xlarat nak gelak
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
i dah lama tak layan cerita kat tv3 tapi drama ni terlayan pula. impressed dgn raysha, sebelum ni kalau dia berlakon potong mood betul sebab mcm tak sampai dia berlakon tu tapi kali ni dah banyak improved. mmg macam forumer cakap redza pun banyak membantu kan.

iols ship dorang dua ni even i tau raysha dah ada bf. mesti geram je redza kan berlakon sweet2 dgn raysha sebab sheols comel amattttt!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2022 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
rolypoly replied at 23-6-2022 09:29 PM
i dah lama tak layan cerita kat tv3 tapi drama ni terlayan pula. impressed dgn raysha, sebelum ni ka ...

Yg video redza n raysha menari tu masa dorg holiday kat luar kl dgn crew.. masa tu dah habis shooting.. sesuatu weh..
Sayang betul raysha dah ada BF..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ending x best langsung
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 24-6-2022 09:29 AM
Ending x best langsung

Betul. Tak sangka macam tu. Tapi, nak melupakan tu bukan sesenang nak maafkan.
Kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 10:22 AM | Show all posts
Tunan replied at 24-6-2022 01:21 AM
Yg video redza n raysha menari tu masa dorg holiday kat luar kl dgn crew.. masa tu dah habis shoot ...

MAcam byk je u tau Tunan.. one of production ke. Ya i mmg hope theyols berdua real couple hahahhaha.. Redza nampak baik orangnya. Bit poyo i think tp in overall helok dijadikan suami.

I dah tengok final.. to me its good final macam tu. Something utk increase awareness pada penonton. Good job sangat Global Station and production team, seriously selepas Nur Kasih ni drama yg i betul2 tengok tak miss, siap join discussion. Walaupun i benci dan despise novel dan penulis novel.
Walaupun ada hiccups here and there, macam hp Arumi tu dah tukar iphone baru tp last scene tu dia guna balik hp lama. Baju pun macam asyik2 baju sama je kan.. Okayla.. abaikan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 01:44 PM GMT+8 , Processed in 0.072753 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list