CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Penat Jaga Bayi 3 Bulan Waktu Malam, Ibu Muda Masih Bersekolah Asyik Tertidur Dalam Kelas

[Copy link]
Post time 27-5-2022 04:17 PM | Show all posts
asfaz replied at 27-5-2022 02:21 PM
Rasa macam ramai aje masa pkp aritu kawin. Umur lak 2-2 muda ya amat.Ada yg bekap kata elak maksia ...

bila dalam kepala hotak asyik ingat nak mengesek je...  padahal ilmu munakahad ni besau dan berat...  percaya la, kalau betul2 deme hadam ilmu munakahad ni, takde dah nak kawen atas alasan nak mengesek halal...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-5-2022 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Birahnya kau dik bak kata sis changa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 04:38 PM | Show all posts
Better la tak yah pergi sekolah sekarang, duduk je rumah jaga anak.  Then bila anak dah besar sikit, boleh la ambil peperiksaan sebagai calon persendirian.  Kalau macam ni nanti dua2 sides tak boleh cope.

Btw, kenapa kawin awal sangat ni dek?  Terpregnant ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 27-5-2022 04:17 PM
bila dalam kepala hotak asyik ingat nak mengesek je...  padahal ilmu munakahad ni besau dan berat. ...

Yang pertikaikan tu pulak dihembus kata suka ke tengok diaorg berzina. Bonggok sangat. Ada yg umur sekolah dah kawin siap kata dia ada bisness online boleh tampung bukan mak bapak yg tanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Series padan muka. Tau tak perancang keluarga? Baca tak macam mana ? Bab kawin tido bagai tak payah belajar kan? . Nak kawin muda terpulang, tapi bila jadi macam ni jangan salahkan anak ye. Salahkan diri sendiri sebab tak merancang. Orang lain berjimba sana sini, adik mengulit anak kecik lagi best kan nada sarkastik
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
pelik2 la bdk sekarang. zaman sek ni la blh happy dgn kwn2 buat itu ini smpai la masuk uni. zaman plg best. nape la menghancurkan masa depan sendiri. blk rumah nak belek buku caner anak dok yoya yoya merempan cari maknya
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki dia ni biawak ke? Takde ke nk tolong bangun sekali jaga anak?ko pam jelah susu ko simpan kalau anak nak bangun malam2 laki ko yg tolong susukan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyesal x sudah eh beranak dik...nanti another 10yrs...switch story...mak umur 37 anak umur 20 kata untung nikah awal pulak
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-5-2022 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih kawin awal da kenapa? Base on gambar mcm comel juga kau dek, nanti bila da umo 20an mesti ko menyesal dek, settle for less gitoh.

Jaga baby mmg penat yah, especially baby yg under 1 year old. Bkn anak patung yah ni nyawa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 08:17 PM | Show all posts
asfaz replied at 27-5-2022 05:42 PM
Yang pertikaikan tu pulak dihembus kata suka ke tengok diaorg berzina. Bonggok sangat. Ada yg umur ...

tak tanggung menda kalau masih duduk kat rumah makpak...  pastu its still a long way to go kot...  pastu nak hembus orang suka tengok dia berzina - bodoh nau alasan...  ko yang gatal ciknek cikpuki pastu nak cakap orang suka dia berzina...  bodoh berdengung...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa sekolah menengah dulu pernah tgk sitcom apa tah lupa namanya. Satu episod tu pasal budak perempuan high school yang ada baby siap bawa ke kelas letak dlm carrier sbb takde orang jaga. Kawan2 sekolah semua respek kat dia dan tolong tengok2an baby tu. Tapi tu cite dalam tv. Tak sama dgn realiti.


Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik brenti je belajar. X guna g skolah tp tdo je. Membazir duit blanja. Cari keje..bsrkan anak...aku yakin, dia ni xde rse insaf pun ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi TikTok ini ditujukan kepada:

a) suami
b) ibu bapa sendiri
c) ibu bapa mertua
d) kawan-kawan
e) cikgu
f) KPM
g) JKM
h) semua di atas
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka ko.. Ko yg gatal x menyabar nyabar nak kahwin gatal renyam berdenyut miang.. Dah dapat anak bising. Tak boleh hold dulu sampai lepas spm. Pastu bising
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana suaminya? Minta suami jaga waktu malam.ke suami pun student jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Baby dah ada dlm perut dulu kot dulu..tu yg kena kahwin jugakk..tengok mukaaa pun cammm.....
Tak fhm la yg acah2 baik bg kata2 semangat kononnyaaa...menyusahkan parents dia kena jaga cucu time dia g sekolah..buat kerja sekolah..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-5-2022 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 27-5-2022 06:09 PM
pelik2 la bdk sekarang. zaman sek ni la blh happy dgn kwn2 buat itu ini smpai la masuk uni. zaman pl ...

betul
iols.mim jumpa kawan2 spm haritu...semua ada dlm mimpi tu
pastu terjaga...aduii.kenapa.bukan realiti...bestnya zaman tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 27-5-2022 03:30 PM
Pagi kau g skolah pun tdo..apa je dapat belajar??
Bdk2 skrg ni kawen awl sgt..enjoy la khidupan..bel ...

Pastu ada la yg meyokong kata elok lah ...sekurangnya diankahwin..anak2 tu  ada bapak bukan anak zinaaa..
Haahhh..yelaa.mana takkk bebudaakkkj sekrng makin teruk...cubaa..buat kat negaraa india..buat hal yg memalukannn je...kena hanyaakk satu kampung..dimalukan diludah....takde la bebudak sekrng berani buat benda bukan2
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Jaga anak elok2 & jangan tertekan & kemurungan sampai bahayakan anak. Jangan dengar cakap acik2 porem ni.. iols tak boleh kata apa sebab anak dah lahir, jaga elok2 dgn kasih sayang ke dik oiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 10:45 PM | Show all posts
Kan kawen awal ni di"romance"kan sangat kan....indahlah sangat....kan dah jadi macam adik ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 03:28 PM GMT+8 , Processed in 0.081498 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list