CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2451|Reply: 46

Viral staff KKM beli breakfast

[Copy link]
Post time 21-5-2022 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kalau yaa pun kena tunggu lama xkan la nak marahkan 2 org staff yg baru balik p beli makanan ni..viral dah gambaq 2 org staff ni beli breakfast

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko baru pertama kali pergi KK ke dik???tu sop biasa la,terutama kk kampung.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2022 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 21-5-2022 08:34 PM
Ko baru pertama kali pergi KK ke dik???tu sop biasa la,terutama kk kampung.

Rasanya mmg apply utk semua kk la..bukan kkd ja
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2022 05:32 AM | Show all posts
yang bukan kk pon sama je kan. Janji gomen. Tiber
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-5-2022 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 22-5-2022 05:32 AM
yang bukan kk pon sama je kan. Janji gomen. Tiber

Pengalaman aii bawak ank p kkia dekat 8y mmg gitu la kelaku staff..ada yg tgh on the phone dgn rider masa tgh register customer kat kaunter..dok bergosip..bawak bungkusan makanan tu biasa ja..kita ok ja..tapi budak la.
Mana mau nya nk tunggu lama..aii bertahan sebab vaksin kat kkia xperlu bayaq..kat panel kena booking & bayaq..so p kkia ja la.. malaih nk berebut vaksin kat panel..bertabah ja la q
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2022 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Lahaiii....tegur le dedepan klu berani....

Ni nk viralkn seluruh alam....bertolak ansur le sikit....awak tu byr rm1 je pun....ikut channel yg betul klu nk komplain pun.....

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2022 10:33 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 22-5-2022 08:11 AM
Lahaiii....tegur le dedepan klu berani....

Ni nk viralkn seluruh alam....bertolak ansur le sikit... ...

Betul tu.
Bayar RM1 dan nak servis mcm 5*****.

Dia orang ni terpaksa beli makanan awal dan makan awal. Lepas patients masuk, mmglah takda masa nak break. Kadang2 nak pergi toilet pun tak sempat.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2022 10:38 AM | Show all posts
kan ada saluran yg rasmi utk aduan.. guna situ.. kalau betul salah staff, mmg penat diorang nk jawab..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman2 checkup mengandung dulu2, aku biasa pergi belah petang. Pukul 1-2pm mmg tutup. Selain aku mmg ramai gak lagi dok beratur dah depan pintu sbb nak ambik no dulu.

Kk bukak pukul 2 smua pakat serbu dah sbb nak ambik no. Tapi misi ada yg duduk dlm bilik rehat lagi. Ada yg belum sampai lagi. Ada yg x habis makan + borak2 lagi. Kiranya setengah jam lagi tu masa extra dorang ajepun. Start balik panggil no mesti atas pukul 2.30pm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-5-2022 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 22-5-2022 11:47 AM
Zaman2 checkup mengandung dulu2, aku biasa pergi belah petang. Pukul 1-2pm mmg tutup. Selain aku mmg ...

Laaa ya ka..teruknya service kk kat tempat u
Kat tempat aii klinik start pukoi8 7.15pagi dah ramai gila yg beratoq.. pukoi 730 dah start bagi no..
Diorang break time pukoi1-2 kan..kalau datang lepas zohor pun 1.45 tu dah start bg no..sbb tu aii xkisah sgt kena tunggu lama kat kk tuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2022 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebetulan aritu takda org nak cod.. terpaksa la misi misi ni p amik sendiri.. Lepas masuk kk Tu terus panggil patient Tu.. tk makan pun..tp Tu la takleh nak salahkan patient Tu juga sebab TCA dia pukul 8am... Benda nak jadi Kan..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 22-5-2022 10:40 PM
Laaa ya ka..teruknya service kk kat tempat u
Kat tempat aii klinik start pukoi8 7.15pagi dah ramai ...

Klinik dlm kawasan kg..misi pulak jenis terlebih peramah agaknya jenis x abis2 bersembang aje. Dulu2 mmg jrg sgt pegi waktu pagi, kau pergilah cepat cam manapun sah2 kena tunggu lebih 2 jam kadang lajak ke 3 jam kat situ aje. Kerusi utk duduk lg 1 hal, ada mak2 buyung sampai bersila kat lantai, jenis yg laki2 temankan bini yg ramai pulak duduk sekali x reti2 nak tunggu kat luar ke apa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2022 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
shiedafaizal replied at 22-5-2022 11:16 PM
Kebetulan aritu takda org nak cod.. terpaksa la misi misi ni p amik sendiri.. Lepas masuk kk Tu teru ...

Ooh ya ka..biasa kalau appointment pukoi8 7lebih mmg dah dapat no kn..dah boleh register..bukan nya kaunter tak bukak..xbiasa p kk..aii p panel ja..cuma ank ja bawak ke kkia cucuk vaksin..tapi kkia ank aii mmg bukak awai sampai aii tertanya² pukoi berapa diorang start kerja sbb datang pukoi730 pun aircond dah sejuk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2022 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 23-5-2022 12:06 AM
Klinik dlm kawasan kg..misi pulak jenis terlebih peramah agaknya jenis x abis2 bersembang aje ...

Ooh kkd..aii punya kkia tu kk besar..mmg sentiasa full house.kalau husband datang pun mmg xboleh nk duduk..pasai tempat duduk sentiasa full dgn ibu pregnant & yg nk check up baby. Biasa yg lelaki berdiri ja Tara tunggu turn
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 08:58 AM | Show all posts
ritu pertama kali g KK setelah beberapa puluh tahun x g..tp mmg x g dh kot...sedih sgt...pintu berlubang, tv mcm cter ju-on...mana tah ahli2 politik ni, takkan benda senang gitu xleh nak baiki
anak dia boleh plak upah org duk iring..

tp tgk depa mmg laju je buat keje...pesakit x putus2...deme selang seli berehat jap 5 minit...sb selagi deme depan kaunter aku tgk deme macam tak dapat nak bernafas...

belakang kaunter deme gelak2 jap makan kudap2 jap...tp ok je...hidup xperlu stress.....sebab deme g bukan lama pon. sambil2 susun kad pesakit.

if kaya g la swasta, situ ko nak viral silakan...mmg layak

sekadar pemerhatian dalam 2 jam
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 09:13 AM | Show all posts
dah memang slah ngaku je la ... kul 8 kena start kerja, kena la kerja ...bukan baru masuk klinik dengan makanan. Malaysia memang parah , mostly ramai org tak kisah pasal amanah kerja . Sikit2 kata takde timbang rasa ...Sama gak majikan . amanah kpd pekerja . Sebab tu Malaysia tak kan maju dan bahagia sampai bila2.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2022 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 23-5-2022 08:58 AM
ritu pertama kali g KK setelah beberapa puluh tahun x g..tp mmg x g dh kot...sedih sgt...pintu berlu ...

Betoii..aii kalau ank sakit mmg xhadap la nk q lama2 kat kk tu..xsanggup la nk tunggu..nk jumpak doc kena tunggu..nak ambik MC kena tunggu..nk mabik ubat kena tunggu..berapa punya lama daaaaa kena tunggu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI replied at 23-5-2022 09:13 AM
dah memang slah ngaku je la ... kul 8 kena start kerja, kena la kerja ...bukan baru masuk klinik den ...

Aii xkisah pun nk tapau makanan tu sbb aii tau kat dlm tu ramai lagi nes yg buat kerja..rasanya hat ni sakit hati pasai menunggu lama kot
Kalau tak tunggu lama bukan klinik kerajaan namanya
Nak Laju Sila ke klinik private..in sya Allah..bukan takat Laju siap boleh pilih lagi doc yg nk consult kita..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 22-5-2022 11:47 AM
Zaman2 checkup mengandung dulu2, aku biasa pergi belah petang. Pukul 1-2pm mmg tutup. Selain aku mmg ...

iols pernah tertanya jugak apesal 2.30 bru mula panggil..rupanya ade skli iols p checkup, pkul 1.30 bru settle...ramai pt...patutla shift ptg mula 2.30...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2022 09:46 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 22-5-2022 08:11 AM
Lahaiii....tegur le dedepan klu berani....

Ni nk viralkn seluruh alam....bertolak ansur le sikit... ...

sis benda yg nurse tu buat tak betul, although bayar singgit kena la ingat nurse2 ni dibayar utk berkhidmat. 30 minit tu rezeki yg jd darah daging.
saya tak sokong viral tapi accept & normalize benda tak betul tu pun salah. Sampai bila perkhidmatan awam nak berubah kalau normalize behavior yg takde discipline & integrity ni. Habitual lambat ni patut kena tindakan discipline
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 11:41 AM GMT+8 , Processed in 2.042492 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list