CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Bukan scammer:109 pembeli PR1MA kiciwa tak dapat beraya rumah baharu,masih tidak siap selepas tertangguh sebanyak 10 kali sejak tahun 2019.

[Copy link]
Post time 19-5-2022 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-5-2022 08:06 PM
Haah adelia
Adek iols.beli masa tu harga diskaun sampai rm290k
Berbaloi juga la sebab beso entah b ...

Ooo tingkat bpe..rege tu mmg statik xsilap..tp biasala dia buat drama konon ada diskaun segala.
Padahal sama je..Dr 2018/2019
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tak berani beli rumah prima ni sb benda2 mcm ni la.. baik beli yg reputable developer
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-5-2022 12:45 PM
Kalau kat Sabah, rumah Prima ni hauk nak mampus banyak masalah.

Rumah prima mmg hauk cikgu. Mmg murah sbb bahan2 yg digunakan bawah par. So x ada la murah pon actually sbb dah cut cost dkt bahan2. Kalau engineer or arkitek yg bermaruah, depa xkn terlibat dgn projek2 prima ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:46 PM | Show all posts
cicicumel replied at 19-5-2022 03:20 PM
Arwah Nunu ke uols? Heols mmg ada beli rumah kt sana sblm innalillahiwainnalillahirojiun

bukan sis, mak enu kat lahad datu khuenz. Yang ni kawan cikcuran meols kat sini, chuols tak kenal rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah prima brickfields rm299k 800psf
Mahal atau murah?

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 19-5-2022 04:04 PM
Kat sabah memang bermasalah air, kne ada tangki dan ada pam air gak
Xpyh tawau, bandaraya k.k pun  ...

Owhhhh..biasa amnu bising kununnya kelantan jer bermasalah bab air.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 19-5-2022 06:09 PM
Ooo tingkat bpe..rege tu mmg statik xsilap..tp biasala dia buat drama konon ada diskaun segala.
Pa ...

Tingkat atas skali
Entah tingkat berapa
Sebab gayat nak nengoknye..
Rasa.cm nak.terjun aje...hahahaha...bahaya sungguh la gi rumah tinggi2 ni.
Fefwling paragliding gitchuuu

Haah tu la..katanyaa kan..diskon diskon...
Rumah dalam nya kotak gitu jah..
Kena pandai2 buat sendiri partition..sebab dari dapur boleh straight nampak ruang tamu tanpa ada halangan ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 20-5-2022 10:07 AM
Tingkat atas skali
Entah tingkat berapa
Sebab gayat nak nengoknye..

Projek sebelah dia kawan kaka duduk..tu yang tahu tu
Siap klaka first floor parking owner tu depan rumah org..kohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 19-5-2022 10:49 PM
Rumah prima brickfields rm299k 800psf
Mahal atau murah?

Mana ada lg..dah sold out kan..since before COVID lg
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 02:18 PM | Show all posts
white_musk replied at 19-5-2022 08:49 PM
Rumah prima brickfields rm299k 800psf
Mahal atau murah?

tak bergerak pun aku tengok pembinaan tu.... macam tu jer dah 3,4 tahun

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 02:34 PM | Show all posts
Normabaru replied at 20-5-2022 09:12 AM
Mana ada lg..dah sold out kan..since before COVID lg

Bukankah semua orang kata mereka tidak suka PRIMA dan Prima sangat teruk dan mahal..
mengapa yang di brickfields itu sold out pula?

misteri kan

hantu ke yang beli?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 02:58 PM | Show all posts
white_musk replied at 19-5-2022 08:49 PM
Rumah prima brickfields rm299k 800psf
Mahal atau murah?

Prima Brickfield ni antara salah satu projek bermasalah. setahun satu floor pun belum tentu naik. kesian buyer.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:06 PM | Show all posts
Kalau yang stay area KL, boleh consider Residensi Wilayah / Rumawip kot. success rate tinggi sikit, projek terbengkalai / bermasalah tak la sebanyak prima.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:07 PM | Show all posts
Zep replied at 20-5-2022 02:58 PM
Prima Brickfield ni antara salah satu projek bermasalah. setahun satu floor pun belum tentu naik.  ...

Bermasalah pun sold out. bagaimana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 04:20 PM | Show all posts
biar betul harga flat skrg rm360k,
flat harga dlm lingkungan 200 ke 300 je selalunya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 04:23 PM | Show all posts
copy_paste replied at 20-5-2022 04:20 PM
biar betul harga flat skrg rm360k,
flat harga dlm lingkungan 200 ke 300 je selalunya

Flat bukan ke harga RM30k sahaja?


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 10:09 AM | Show all posts
Edited by copy_paste at 23-5-2022 10:11 AM
white_musk replied at 20-5-2022 04:23 PM
Flat bukan ke harga RM30k sahaja?

tu harga zaman dulu bang, 90an awal 2000,
skrg ni flat paling murah pun rm180k, tu pun kecik sgt xbyk kemudahan
kalau ada pun flat harga murah,luar KL la kot, kalau rumah teres pun boleh dpt 160k kat negeri lain apatah lagi flat,
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 10:14 AM | Show all posts
white_musk replied at 19-5-2022 08:49 PM
Rumah prima brickfields rm299k 800psf
Mahal atau murah?

org yg tahu pasal hartanah mungkin kata murah kot sbb lokasi strategik,bagi aku gila mahal harga flat
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 11:01 AM | Show all posts
copy_paste replied at 23-5-2022 10:14 AM
org yg tahu pasal hartanah mungkin kata murah kot sbb lokasi strategik,bagi aku gila mahal harga f ...

Sepatutnya kalau rumah flat dalam radius 500m dari KL Sentral (bukan klcc ya), berapa harga sepatutnya?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2022 11:18 AM | Show all posts
aku nk tnye lah yg expert dlm nie..aku beli umah selangorku siap ms pkp 2020 dlu..lps tu kn dok ulang2 pkp..jd bln 1 taun nie rasmi aku duduk..ms duduk bl pijak tiles ade bunyi yg dlm bik ank aku tu..last2 semua satu bilik bunyi..bl buat komlen dorang dtg repair..skg nie yg kt ruang tamu plk jd gelembung timbul..bl komlen dorang kata dh abis warranty..ape perlu aku buat sbb nk repair byk jgk tu bkn sekeping dua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 08:18 AM GMT+8 , Processed in 0.093390 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list