CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Jenayah] Ustaz Kazim percaya bomoh siam yang menyihirnya dan usaha cari bomoh siam tersebut di Thailand

  [Copy link]
Post time 19-5-2022 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 19-5-2022 08:29 PM
owh yeke.. haritu pun pakai wheelchair gado kena sihir  jugak.ntah kaki cramp sbb komplikasi diabe ...

Yep. Memang sahih dia ada kencing manis. Selalu admit masuk KPJ pasal diabetes.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kisah la ko sakit ke nk jumpa bomoh ke..

Tapi yg kisahnya kau sakit2 boleh pulak berlakon siap buat makeup special effect kt tangan...

Kalau betul tangan sakit, bernanah ke apa takde nya org nak sapu bedak makeup bagai
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 19-5-2022 11:45 PM
fairy_fairy replied at 19-5-2022 11:20 PM
Kaka, dulu someone pernah tanya soalan yang sama to this one bomoh yang agak terkenal kat kampung  ...


Hahaha tp kat western dgn indon nun kayo pulopsss


Siap masuk tv buat performance n ada event khas sendiri mcm David kofopil dgn Riana tu haaa

Yg msia Thai n seangkatan ni xkaya2..Heran bin ajaib pula kaka
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:48 PM | Show all posts
Edited by ChildrenOfBodom at 19-5-2022 09:51 PM

punaisehat agama kantoi masuk kelab malam
ostad tersohor mintak tolong bomoh siam

Faith rider
Ride on and on and on


Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
namr replied at 19-5-2022 04:10 PM
Doa ibu+orang dizalimi takda hijab..makbul insyaallah

Angat2 taik unte..



https://www.astroawani.com/berit ... arul-barakah-114998

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 12:08 AM | Show all posts
nama nyaa ostad ... tapi still percaya bomoh ke hulu ke hilir.. sebagai ostad kaa lobai kaa kena laa berpegang teguh pada tali Allah swt.. ni sembang kari jaa pandai.. reality, bomoh jua dicari..


dulu cakap nabi makan roti jala cicah kari.. la niii sihir ke hulu ke hilir sambil2 cari bomoh ke sana ke sini... tak propa bukan ostad laa ...






Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
bagi i walaupun kazim is not my fav person but still i doakan penyakit disihir (jika benar) disembuhkan oleh Allah swt. pengalaman terkena gangguan sihir jin etc ni mmg real n takes a lot of time, strength, money and it is a journey sbnrnya utk dekatkan diri dgn yg Maha Esa. harap ustaz kazim diberi kesabaran dan kesembuhan n untuk jadikan kita org yg lebih dekat dengan Nya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 01:12 AM | Show all posts
Drp p jumpak bomoh siam baik dia p mintak maap dgn org yg dia anaya tu .. mana tau punca jalan urusan dipermudahkan  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kompius ni..yg gambar dia tunjuk tu btl2 sakit atau dia lukis tuk bg nampak sakit.. pening kepala aku baca .
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
sihir mana wujud daaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 19-5-2022 12:07 PM
Kesah orang2 yg ditimpa musibah berlaku seiring jalannya waktu. Sebab apa dia dapat musibah, All ...

Tak usah bicara pasal agama kalau anda masih  percaya dan menyebut perkataan karma... Better belajar mantapkan ilmu aqidah tu terlebih dulu.. Karma bukan sebahagian drpd ajaran Islam.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Salah satu cabang penunggang agama yg melayu2 suka selain Dr penyanyi nasyid...pelakon cerita agama..etc
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 20-5-2022 01:30 AM
sihir mana wujud daaa

Sihir itu wujud tapi kuasa syaitan x sekuat kuasa Allah SWT...so berpegang teguh pd akidah yg btl....snd i believe in mind power .klu u rasa sihir itu x dpt memporak perandakan hidup you..maka x lut lah sihir tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua salah jin ye, sendiri tak rasa bersalah pun aniaya pelajar tahfiz. Siap sorok anak dari bertanggungjawab atas kesalahan dia. Padan lah muka tu. Allah maha adil. Muhasabah lah oooiii pakcik. Bergantung dengan jin pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 07:48 AM | Show all posts
ina_na replied at 19-5-2022 03:35 PM
Ade bc gak..jd skrg ni dia btl2 sakit atau berlakon je.. pening aku gan ustaz2 skrg ni . Mcm2 isu

berlakon. gambar tu bertujuan untuk meraih simpati jer..

once a cheater always a cheater..same goes to him.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 19-5-2022 02:04 PM
49..so akak lg kertu dr dia

49? Apesal mcm dah 69??
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 20-5-2022 06:21 AM
Sihir itu wujud tapi kuasa syaitan x sekuat kuasa Allah SWT...so berpegang teguh pd akidah yg btl. ...

Setuju dgn pendapat ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 20-5-2022 01:34 AM
Tak usah bicara pasal agama kalau anda masih  percaya dan menyebut perkataan karma... Better belaj ...

So bolehkah sdr  beritau istilah  yg lebih tepat,  yg sinonim dgn maksud karma sesuai dgn akidah  Islam? Saya mohon seikhlasnya sdr sebutkn untuk rujukan, bukan untuk saya shj ttpi untuk semua orang Islam. Memberi teguran tidak harus mencabar tapi  berilah solusinya dgn lebih berhemah dn bersahabat. Dan saya ambil kesempatan mohon maaf kpd semua kerana telah gunakan  istilah tidak tepat atau yg  menyimpan drp hukum Islam. Khilaf satu perkataan  mencatatkn   saya berdosa dn memang banyak blj lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukannker setaz pandai baca2 doa. Ke setaz takat nyanyi2 penglipur lara je asal masuk tv income ketul2 bagi ceramah
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 11:34 AM | Show all posts
shi_jewel replied at 20-5-2022 07:48 AM
berlakon. gambar tu bertujuan untuk meraih simpati jer..

once a cheater always a cheater..same go ...

Saya suka baris ayat bawah tu.  Memang tepat dan padu utk setad ni!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 08:19 AM GMT+8 , Processed in 0.225665 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list