CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: Cintaerina

Keluarga Fatimah Kesal Dipersoalkan, Dilabel Murtad Hanya Kerana Pakai Kurta Sambut Raya

[Copy link]
Post time 19-5-2022 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
pelik betul orang2 yg duduk oversea ni hadap sangat dgn netizen malaysia dan buat content utk malaysian kenapa? sebab korang tu nobody je kan ditempat tinggal? no talent, nothing special.

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 05:08 PM | Show all posts
dah tau ke mom yg terpaling ni sakit apa?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 05:15 PM | Show all posts
Mak dia sakit apa?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
SedihPedih replied at 19-5-2022 11:08 AM
nk pakai baju gaun kembang time raya pun boleh aih..

i tgk gambo raya i kecik, i and adik pakai gau ...

betul..kaka masa kecik2 pagi je baju kurung pastu tukar pakai gown skirt xde masalah pun..helok je beraya sana sini..tu zaman kaka yg lahir thn 70an la..zaman skarang mcm2 eh..bukan wajib pun baju kurung stated dlm quran ke hadis..haishhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuat merempan lah famili sskjp ni....duk UK pun still perangai low class. Laki bini taknak tunjuk muka tapi gigih tunjuk anak2. As usual guna anak2 utk content n income. Sakit apa pun tak tau lah...muka anak2 pun dah bosan tengok mak bapak asik ambik video diaorang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt UK mmg la x ngaku melayu ke apa...

Nnt klu blk kelate...jgn pulak tetbe nk mengaku melayu pulak..setakat komen anonymous/netizen ni..perlu ke nk rosak kan suasana hari raya anda..

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mai replied at 19-5-2022 12:57 PM
Diaorg memang macam ni kan u. Kalau satu isu tu memang lama la melayan perasaan tu. Hihi

Iols dah lama tak kenan ngan family diorg ni... Hal Panggil nama anak timoh pon berhari2 meroyan...ko boleh ignore je... Tp dok la meroyan ngan org panggei timoh. Block je la.. Kan senang
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 19-5-2022 11:03 PM
Iols dah lama tak kenan ngan family diorg ni... Hal Panggil nama anak timoh pon berhari2 meroyan.. ...

Samala. Dah tak best ig dorg
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Mrs Mom nya Malaysian ke? Kalau dah lots of mix, dlm ic keturunan apa?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
nanie replied at 19-5-2022 05:08 PM
dah tau ke mom yg terpaling ni sakit apa?

Dulu i pernah ternampak dlm one of their ig posts, ubat utk depression/anxiety.
Xtau la if depression/anxiety tu symptoms utk sakit yg sebenar kan.
Tapi yelah, bertahun2 duduk ckp pasal sakit dia, pernah je org  tanya dia macam jwb dia xnak share. Ontah laa.
Btw anak sulung dia memang an all rounder person ye. Even kadang2 nampak la muka dia mcm rengsa mak duk tala hp dkt dia je hahaha. Kalau dah remaja kan, x ke mana la sikap tu. Sikit sebanyak mesti ada jgk rasa irritated and annoyed tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
prince_marhaen replied at 19-5-2022 03:59 PM
dah duk UK pun hadap jugak kan perangai netizen Malaysia....demi content.. sebab orang sana mana kes ...

Sir, you're speaking truth
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
youell replied at 20-5-2022 11:00 AM
Mrs Mom nya Malaysian ke? Kalau dah lots of mix, dlm ic keturunan apa?

Depa mesti nak status bumi punya
Tapi dok gebang warisan pathan pathan pathan
Cam acik sabun tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
dagusengett replied at 19-5-2022 11:11 AM
I ada nak mention pasal ni sbb berhari jugak depa post pasal baju haha
Perlu ke kisahkan apa org nak ...

Yaaaaa dia punya nak explain tu berhari2 paling tersakiti. Iolls phm netizen tu mulut hansuang, tapi with u publicly upload any content kena cekal la sikit. Bukan semua org agree dgn kita
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 11:27 AM | Show all posts
dagusengett replied at 20-5-2022 05:54 PM
Depa mesti nak status bumi punya
Tapi dok gebang warisan pathan pathan pathan
Cam acik sabun tu

Tulaa pasal  .patut jwb je lah kitorang familyuk bukan melayu pun wakkaka ai is meluat sehh keturunan paki kat msia ni pun bangga nau mcm kan bajet kayangan..pi lah balik sana.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
youell replied at 20-5-2022 11:00 AM
Mrs Mom nya Malaysian ke? Kalau dah lots of mix, dlm ic keturunan apa?

Kalau x silap kerabat2 jah lopa juga…datuk depa adik beradik. Cuma yg kerabat mom ni mmg awal sekeluarga duduk kat UK n masih contact fam malaysia


Diorg ni mmg darah paki kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mai replied at 20-5-2022 11:05 AM
Dulu i pernah ternampak dlm one of their ig posts, ubat utk depression/anxiety.
Xtau la if depres ...

Anak sulung dia nampk baik, responsible n bertimbang rasa kan…cuma mak nya lah…hope anak sulung  tu terus jadi anak soleh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Myhappyending replied at 19-5-2022 03:18 PM
Dhsmua menda nk crita hadap jela komentar netizen yg kadang2 mmg bengap luar biasa. Dan you sebagai  ...

kakak dia yg Dr phd..btw,  xsalah pun pakai baju paki ni.. dah kat birmingham tu mmg majority muslim paki pun. netizen jumud xprnah tgk dunia je yg kecam pakai selain baju melayu/ kurung tu murtaf.yg disunatkan kan pakai baju baru je.
tapi family ni rajin gak meroyan bila kena komen netizen. patutnya buat chill je sudah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Okla tu dari mostly baju raya kat msia thn ni aku tgk yg rtw dah Rupa baju pengantin dah.. Hat ni mudah.. Budak nk melasak pun selesa.. Yg sunat baju baru.. Tk kisah la baju apa...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 19-5-2022 11:03 PM
Iols dah lama tak kenan ngan family diorg ni... Hal Panggil nama anak timoh pon berhari2 meroyan.. ...

hal nama anak timoh, hal sakit dia org tnya pun merempan, hal arwah adam lagi la lama dok justify itu ini.dulu follow jugak sbb suke tgk ali tu.lama2 byk sgt maknya merempan karangan berkajang wpun sakit teruk katanya terus unfollow.
maybe dia sakit tu yg sensitif lebih tp dah ko bukak ig tepek segala benda perihal fmly anak2 hadap je la komen2 tu.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 07:32 AM GMT+8 , Processed in 0.073734 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list