CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Golongan kaya atau kumpulan T20 ketika ini lebih banyak menikmati subsidi yang diperuntukan oleh kerajaan, kata Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz

  [Copy link]
Post time 18-5-2022 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ckp yada yada...nak kuatkuasakan sinporean dihalang beli minyak kuning pun terbabas....ini tak lain nak naikkan rega minyak la nih
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-5-2022 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
creep_bite replied at 17-5-2022 08:19 PM
Elok potong semua elaun Menteri dan Timbalan Menteri dulu.

Setuju sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 17-5-2022 10:26 PM
ratib benda sama la sokmo2.
tu gol kayangan berlambak tak byr cukai, tol minyak letrik segala mcm su ...

Ada gol vvip tak byr cukai berjuta juta ringgit..pi minta kat diaorg dulu...kumpulkan semua yg boleh jadi income negara... consolidate all the income
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 17-5-2022 11:12 PM
Jalan terbaik ialah mansuhkan subsidi.

Be careful on what you asked for...nanti penuh lak dataran sana sini org mogok lapar terbaing etc etc
Alangkah gaji gomen baik sikit pun, rega brg mencanak naik, rakyat dah vising ..kalau subsidi ditarik, maybe next Pru ke kuburan kot oarti skrg ni...
Skrg bukan masanya nak tarik subsidi ..tolong rakyat on how to overcome the next recession ( perhaps takde lah recession..) is much better appreciated...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 08:27 AM | Show all posts
Dovahkiin replied at 17-5-2022 06:52 PM
Paling tersepit golongan m40. X sekaya t20, tapi x dapat bantuan2 b40.

btul tu..plg kesian m40 yg atas pagar la..tangungan ramai..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-5-2022 06:18 AM
Mintak mintak laa betul.. terasa dah susah ni.. byk brg dah tak leh amik.. kalo dulu aku tak tgk r ...

Satu hari nnt..

Semua subsidi X wujud dah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 08:58 AM | Show all posts
.... jangan lah tarik subsidi letrik .. penat nakbayor .. sekarang pun dah rm500/m .. entah kenapalah mahal sangat ..... bukan rumah banglo pun ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi je lah pd semua warganegara....tak kira B40 ke T20.....

Yg kena di tapis, pendatang atau warga asing....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-5-2022 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila subsidi ditarik secara tak langsung akan didik rakyat untuk berbelanja ikut keperluan dan tak melakukan pembaziran.  Nak guna lebih kena la bayar lebih.
Skrg ni rakyat terlalu mewah dengan pelbagai bantuan dan subsidi, sebab tu tengok masih ramai lagi berbelanja untuk benda-benda bukan keperluan dan takda faedah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 18-5-2022 08:18 AM
Ada gol vvip tak byr cukai berjuta juta ringgit..pi minta kat diaorg dulu...kumpulkan semua yg bol ...

Iyer le...mungkin itu t20 yg dimaksudkan...ntah2 gang derang jgk lol...galak menyakau.....baru aku kelih2 kt benang pemyanyi tersohor....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:14 AM | Show all posts
M40 habuk pun xdapat.. meluat
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Rohingya mkn tanggung berak cangkung, mengemis kt trafik light dpt rm5 tunjuk middle finger tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Potong gaji2 muntri x berguna, buang jawatan2 yg x perlu dlm kabinet tu. Puihhh.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 18-5-2022 09:14 AM
Rohingya mkn tanggung berak cangkung, mengemis kt trafik light dpt rm5 tunjuk middle finger tersenyu ...

sebut rohingya ni, baru kelmarin tgh hujan separa lebat gigih menagih duit ketuk2 cermin kat trafik light umur dlm 7-8 thn kot. selagi tak bukak cermin diketuk bertalu2. dah nmpk mcm aku plak kejiss tp mmg koser la nak bg. muke sama dari thn lepas menagih situ agaknya beribu dah dok selit bwh tilam.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tanda2 petrol bakal naik harga setiap minggu persis dizaman pemerintahan Busskur..rindu zaman busskur?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 11:21 AM | Show all posts
adm7 replied at 18-5-2022 09:08 AM
Bila subsidi ditarik secara tak langsung akan didik rakyat untuk berbelanja ikut keperluan dan tak m ...

Benarr.... even negara2 Ereb yang kaya raya minyak pun dah mula kurangkan/hapuskan subsidi & perkenalkan GST.. Malaysia ni hasil minyak tarak banyak mana... dok subsidi ke hulu ke hilir...

Dok recession ke ataih ke bawah.. buleh tengok betapa boros majoriti rakyat Malaysia berbelanja.. MCD time raya pun sesak.. tak cukop melantak rendang kaa ketupat kaa lemang kaa.. p bedal plak fast food... open house merata2 tapi mulut dok mengomel zalim ke sana ke sini.. dulu2 depa suka jadikan venezuela as role model dek kerna subsidi ke hulu ke hilir... laaa nii  bunyi pun tadak.. tapi tukaq modus operandi menghasut tanpa cerita benda sebenaq apsal semua makin mahal..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-5-2022 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 18-5-2022 08:58 AM
.... jangan lah tarik subsidi letrik .. penat nakbayor .. sekarang pun dah rm500/m .. entah kenapala ...

Maybe sbb kak lid all time ada kat rumah kot..pastu selalu on ekon ke? Satu lg cara pasang solat panel tp kena invest la sikit.
Mcm rumah iols last month rm150 je..pelik juga boleh less than rm200..maybe sbb byk balik kg kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 01:34 PM | Show all posts
wirazam replied at 18-5-2022 08:23 AM
Be careful on what you asked for...nanti penuh lak dataran sana sini org mogok lapar terbaing etc  ...

Tajuk thread T20 yang banyak melahap subsidi dan aku percaya itu benar.

Then sila lah cari mekanisma lain.


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 01:38 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 18-5-2022 08:34 AM
Satu hari nnt..

Semua subsidi X wujud dah..

Melayu komunis lah yang paling gigih golek2 tengah jalan membantah. Tapi jangan tuduh dorang komunis lah, mati hidup balik tak kan mengaku.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini petanda bakal ada lah sabsidi yg.akan ditarik/dikurangkan. Kata2 menteri Umno ni must be read between the lines
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 03:05 PM GMT+8 , Processed in 0.185954 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list