CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Golongan kaya atau kumpulan T20 ketika ini lebih banyak menikmati subsidi yang diperuntukan oleh kerajaan, kata Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz

  [Copy link]
Post time 19-5-2022 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Apsal dengki sgt dgn T20, T20 byr tax byk kot & keje mcm org gile. Die ingat goyang telur terus jd T20…yg asyik goyang telur siang mlm B40 yg dok di suap gomen tanpa perlua keje keras & usaha pun…double standard x habis2…sedar x B40 tu golongan pemalas & sejenis menadah…lagi suap mcm2, lg la sampai mampus jd B40
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2022 09:02 AM | Show all posts
Babai replied at 18-5-2022 07:46 PM
Rumah teres kalau RM500 kira normal, tak tinggi tu.

iols rumah teres jua..tp iols berjimat cermat kegunaan letrik utk make sure tak lebih dari rm250 sebulan..alhamdulillah tak penah capai rm250 lagi setakat ini
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
TN25 happy happy je.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
B40 ramai yg biawak. Tu je nk cakap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
creep_bite replied at 17-5-2022 08:19 PM
Elok potong semua elaun Menteri dan Timbalan Menteri dulu.

elok buang je timbalan menteri takde fungsi semua nya....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 19-5-2022 09:25 AM
B40 ramai yg biawak. Tu je nk cakap.

Memang betul.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 01:41 PM | Show all posts
cukup2 laaa kaitkan T20 ni dengan golongan kaya.. household income rm15,000 duduk dekat tgh KL, dengan anak2 nak membesar semua, kaya celah mana weyh..???
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 17-5-2022 10:39 PM
Masuk balik GST, biar semua terlondeh.. takde sapa buleh dari... dari tauke money laundering, samp ...

Setuju. Tolong la bawak masuk gst secepat mungkin. Biar tau sape selama ni menyamar B40. Kastam dan Lhdn senang buat keje.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2022 05:49 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 19-5-2022 09:30 PM

Uish kira 70% sabsidi minyak pergi pada orang kaya? Giler2 zaman sekarang orang kaya pun nak bantuan. Acaner dia kira? bukan ron97 takde sabsidi ke? T20 patut diwajibkan drive kete letrik je cikai je tiga ratus ribu lebih sekarang sebab takde cukai langsung, vs b40 berhabes push beli honda 2nd hand pun ada cukai. haha
PS: tapi apa nak heran, anak T20 sekor tu siap dapat police escort free lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-5-2022 01:34 PM
Tajuk thread T20 yang banyak melahap subsidi dan aku percaya itu benar.

Then sila lah cari mekani ...


Ya betul sis, t20 patut dikenakan income tax berganda2 cthnya tp still blh cucuk ron95
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo bnd yg menteri kewangan ni ckp umpama membogelkan diri sendiri. Nmpk sgt pentadbiran ko yg bodoh smpi x dpt handel isu ni. Kn ko ada kuasa.

X kan nak srh mak limah penjual ns lemak selesaikan isu ni. Akai ada ka?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 17-5-2022 09:55 PM
klu M40 dan T20 pakat2 jgn byr cukai, B40 tu pun mkn pasir dan taik saja. so tak payahlah nak di t ...

Klau x dpt bantuan, menyusahkan ank menantu pulak. Ishh kalau lah i dpt luahkan semua dkt uols!!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 17-5-2022 10:39 PM
Masuk balik GST, biar semua terlondeh.. takde sapa buleh dari... dari tauke money laundering, samp ...

Dah alang2 xkan menang next pru, baik la implement balik gst ni. Tp jgn buat 6%, buat 3% permulaan ok dah
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 18-5-2022 11:09 AM
Tanda2 petrol bakal naik harga setiap minggu persis dizaman pemerintahan Busskur..rindu zaman bussku ...

Kdg2 rindu jugak sbb tukaran matawang tggi masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 17-5-2022 09:22 PM
Balik balik B40 balik balik B40.

Padahal yg ngaku B40 tu berniaga juta2 cuma x de slip gaji je. :lo ...

Setuju sgt2 berlambak yg bukan B40 tp sbb xde slip gaji sggup jd B40 sekejap demi secebis bantuan,cer cuba terjah rumah2 diaorg ni kereta dua tiga biji..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 19-5-2022 09:25 AM
B40 ramai yg biawak. Tu je nk cakap.

Biawak + malas + degil + babel + tau beranak ramai + tau memintak2 dgn org lain.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2022 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Time ni mcm betul lar kata2 lecturer uitm tu ehhhh??? Hahahahah…
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 19-5-2022 09:47 PM
Kdg2 rindu jugak sbb tukaran matawang tggi masa tu

tukaran matawang tergelincir sejak zaman busskur lah..lagi jahanam bila busskur kantoi kelepet duit dgn DOJ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 20-5-2022 04:37 AM
tukaran matawang tergelincir sejak zaman busskur lah..lagi jahanam bila busskur kantoi kelepet dui ...

Entah la sbb i mmg selalu tukar matawang since zmn bossku, lepas je PH ambil alih berdebuk2 jatuh. Hujung2 zmn mader tu dah sikit2 jatuh. Tp nk compare zmn ph n booskur, mmg agk jauh la. Tukaran zmn najib lg ok. I ckp based on pengalaman i selalu tukar matawang masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 01:57 PM | Show all posts
eizarz replied at 19-5-2022 09:51 AM
elok buang je timbalan menteri takde fungsi semua nya....

betul betul...

pastu cek sekali mana mutrik yg dah terlebih2 levelT20 tu soh bayar cukai pulakk
semua nak exempt sakit laa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 01:05 AM GMT+8 , Processed in 0.079572 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list