CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: JoyahMengayah

[Tempatan] Malaysia tidak berisiko terhadap kemelesetan ekonomi - Tengku Zafrul

[Copy link]
Post time 17-5-2022 11:17 PM | Show all posts
Non partisan kaa pihak berkecuali kaa tadak masok Malaysia dalam negara high risk pun...

..

Paling penting, rakyat Malaysia ubah laa cara hidop dgn didik diri & keluarga sundri... kurangkan belanja, kurangkan makan... susah sangat kaa nak buat daripada menyalak2 & dok takot2 kan orang lain...

nama ja ummah Islam tiap tahun puasa.. tapi nafsu makan level dajal dah sekoq2.. daily intake of calories below 1k untuk puak2 bukan jenis keje berat... Nabi pun makan sikit jaa... tu pun taknak ikot.. bab pakai sarban kaa jubah kaa janggut kaa sunnah ke hulu ke hilir.. bab makan tak nak pula...


Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-5-2022 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni zafrul yg lambai2 ratu kat mangsa banjir tu hari tu?

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 02:50 AM | Show all posts
becir replied at 18-5-2022 12:03 AM
Ni zafrul yg lambai2 ratu kat mangsa banjir tu hari tu?

Rasanya...yg komplen sampai lambat kt tempat banjir sebab x jumpa papan tanda jalan
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 10:13 AM | Show all posts
Karot... harga minyak bukan makin turun malah naik. Budak 3 thn pun boleh fikir.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 10:20 AM | Show all posts
missyL replied at 17-5-2022 11:11 AM
Lol je la
Mereka mmg x rase golongan kayangan

Mcm posLaju. Lantik omputih jadi CEO
CEO tu buang staff utk maintain company
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 10:31 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 17-5-2022 11:59 AM
Depa kt atas tu mmg la xrasa kemelesetan ekonomi

Ni org2 kt bawah ni yg terasa… harga barang semua ...

Mungkin dia lupa kita bnyak import barang. Jenama pun Bbyak brand luar
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 10:33 AM | Show all posts
statement membodohkan org x abis2
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 10:57 AM | Show all posts
silencekiller replied at 17-5-2022 11:17 PM
Non partisan kaa pihak berkecuali kaa tadak masok Malaysia dalam negara high risk pun... :loveliness ...

i feel you brother...

but nak ubah cara hidup not easy brader...lifestyle ni ibarat candu bagi ummah melayu...lebih2 lagi keturunan diraja, para pemimpin dan rakyat perasuah melayu, etc...sistem governance malaysia ni kena ada total transformation dah...balik2 hidup melayu, hidup cina, hidup india pun takleh jalan gak...tetapi yg pasti, Islam perlu di tegakkan di bumi Malaysia...by hook or by crook, anyone, any group yg menghina islam, get ready for a holy war...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-5-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Jadah nya aihhh.. Belum apa2 lg tepung, sayur, ayam, beras dah naik harga. Banyak laah kau not affected
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 05:53 PM | Show all posts
ifanonline replied at 18-5-2022 10:57 AM
i feel you brother...

but nak ubah cara hidup not easy brader...lifestyle ni ibarat candu bagi  ...

Most manusia tak akan mampu untuk downgrade, mereka lebih mudah memilih mati.

Seorang hartawan yang jatuh miskin akan bunuh diri padahal ada ja pilihan untuk hidup macam bangla.

Ini realiti kehidupan.

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 06:02 PM | Show all posts
Yakinnya tinggi betul konfident level
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Zafrul mau kasitau ekonomi kita masih kuat sebab ittew rakyat stress, tourist stress manyak syiok klua wang, purchasing power kuat maa olang stress suka shopping jalan2 cuci mata tgk amoi leng2 mcm saya,

Saya kasi contoh ittew shopee haa hariw2 shipping kasi free baucer manyak misti sold out maa. Saya tala beli. Ittew kawan saya bising2 kasitau. Dia shake2 dia telefon mau angkat ittew coin. Lagi mau tgk amoi2 live kasi dia coin. najib otak maanyak cunning maa,, kasi u klua wang simpanan belanja lagi. Tulun sama u sikit .. Sepenarnya tulun sama mereka punya ekonomoney lagi bisnis kasi jalan kasi mereka tax money mau angkat wang sahaja. Manyak tempting kua?? .. Manyak suwey lor u jadi mereka cash. U jgn shopping kalau u tala cukup wang. . Kasi invest  lagi tolong u sendili sblm downturn
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 12:47 PM GMT+8 , Processed in 0.184538 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list