CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1856|Reply: 27

"Buruk Nama Komuniti" - Lelaki Berpakaian 'Orang Gaji Seksi' Di Anime Fest Buat Ramai Marah

  [Copy link]
Post time 17-5-2022 04:57 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Twitter Melayu Rasional




Minggu lepas, Comic Fiesta Malaysia menganjurkan festival anime yang berlangsung selama lima hari di Paradigm Mall, Petaling Jaya.


Acara ini merupakan yang paling dinanti-nantikan peminat anime. Ramai yang tidak melepaskan peluang untuk pergi ke event ini dengan mengenakan kostum anime (cosplay) kegemaran mereka.





Cuba anda lihat sendiri gambar dan video yang dimuat naik di Instagram atau Tiktok yang menggunakan hashtag #Animefest2022. Memang kreatif kostum masing-masing!


Sumber: Twitter Melayu Rasional







Walaupun begitu, ada beberapa perkara yang membuatkan tidak sedap mata memandang ketika event ini berlangsung, sehinggakan peminat-peminat anime dan cosplayers menganggap ia telah mencemarkan nama baik komuniti mereka.


Hal ini kerana tular gambar seorang lelaki memakai kostum orang gaji seksi dan lehernya diletakkan rantai seperti anjing. Dah macam hamba submissive pula tengok!


Perbuatan lelaki ini dikecam hebat oleh orang ramai kerana acara itu dibuat di sebuah pusat membeli belah. Semestinya kanak-kanak bawah umur pun turut berada di sana.


Secara tidak langsung, dia juga telah mencemarkan imej rakyat Malaysia yang sejak dari dahulu lagi dikenali dengan sikap sopan-santun.


Sumber: Twitter Melayu Rasional







Menurut sumber, penganjur acara itu sebenarnya telah memberikan garis panduan untuk sesiapa yang mahu sertai event ini. Peserta juga diminta untuk berpakaian sopan dan tak terlalu terdedah atau seksi sehingga menimbulkan isu atau kecaman ramai.


Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen mengatakan lelaki tersebut tidak sepatutnya berpakaian seperti itu kerana ia merupakan acara umum. - CARI


Sumber: Twitter Melayu Rasional






Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 05:21 PM | Show all posts
cosplay hentai terus dibantainya so betul la kategori paling peberet Malaysia dlm pornhub tempoh hari

btw harap umur budak yg pakai maid uniform tuh legal age ya. ngeri tengok bare back bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
rindunya jaman bekerja dalam line nih before
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baiklah sekeping je banding dgn dua apek gundu pakai baju tido kat johor bahru.

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 05:30 PM | Show all posts
Zaman berzaman ada je kes macam ni try hard to fit in tapi tak kena gaya
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 06:23 PM | Show all posts
eh awat dekat tiktok aku yg lalu FYP aku semua nya pakai tudung manis elok tertutup je aurat...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 17-5-2022 05:23 PM
rindunya jaman bekerja dalam line nih before

Uols keje jd apa masa tu? Maskot ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bapuk bdsm tersalah bagi abang Grab cab alamat kah?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 06:49 PM | Show all posts
dani-rox replied at 17-5-2022 05:21 PM
cosplay hentai terus dibantainya  so betul la kategori paling peberet Malaysia dlm pornhub temp ...

.. adoi cari nahas betul

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai mask auto nmok cun... Sekali buka mask yg acah2 Nihhon rupanya muka Jowo
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 17-5-2022 06:30 PM
Uols keje jd apa masa tu? Maskot ke?

eii tak lahhh

dulu editor majalah picisan je
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 17-5-2022 07:19 PM
eii tak lahhh

dulu editor majalah picisan je

Glam lelaki?

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa faedah festival mcm ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 17-5-2022 07:22 PM
Glam lelaki?

dah kenapa pulak glam lelaki, tahulah topic sekarang pasai maid lelaki terlampau

majalah line2 manga anime ni jugak, sebab tu rindu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 17-5-2022 07:30 PM
Apa faedah festival mcm ni?

gelombang anime sangat kuat di kalangan gen z dan gen alpha
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:14 PM | Show all posts
Betulah kerana adanya orang gaji dijadikan seperti hamba abdi dan dijadikan seperti binatang!
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
baik pakai custom hero lupin lagi semart
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 17-5-2022 07:44 PM
dah kenapa pulak glam lelaki, tahulah topic sekarang pasai maid lelaki terlampau

majalah li ...

Sebab bekas editornya cantik gak lah stailkan pakaian.

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu belacan ker tu? Ada yg berselera ka?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:21 PM | Show all posts
isunya jantan fefeeling sexy maid sampai nampak puting ka uols? kalau setakat bulge tu kita muntahkan sajork. Next!


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 10:41 AM GMT+8 , Processed in 0.088388 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list