CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 795|Reply: 13

"Mungkin Saya Ada Kacukan Cina"- Muka 'Sebijik', Elon Musk Ada Kembar Di China

[Copy link]
Post time 17-5-2022 04:23 PM | Show all posts |Read mode
Beijing: Elon Musk berhasrat untuk bertemu 'kembarnya' yang juga seorang pempengaruh media sosial di China.


Bilionair Amerika Syarikat itu mahu bertemu Yilong Ma yang wajahnya dikatakan mirip Musk.


Foto: Tiktok




Persamaan wajah dengan Musk menyebabkan Ma yang berasal dari wilayah Hebi di utara China kini menjadi terkenal.


Ma menarik perhatian Musk selepas video berdiri bersebelahan sebuah kereta tular di media sosial, hujung tahun lalu.


"Mungkin saya ada kacukan Cina," gurau Musk menerusi Twitter pada Disember tahun lalu.









Musk berkata, beliau mahu bertemu dengan lelaki itu jika memang wajah mereka mempunyai banyak persamaan.


"Sukar untuk mengatakan wajah ini mempunyai persamaan disebabkan deepfake yang boleh dibuat pada masa kini," katanya menerusi Twitter pada Isnin, lalu.


Sehari kemudian, Ma membalas ciapan Musk itu menerusi Weibo dengan menyatakan hasrat yang sama untuk bertemu pemilik Tesla itu.


"Saya di sini dan mahu bertemu kamu juga. Saya sayangkan kamu. Kamu hero saya," katanya.


Yilong Ma mungkin nama samaran lelaki itu kerana nama diberikannya, Yilong ialah sebutan Mandarin untuk Elon.







Watak lelaki cina yang dilakonkan Ma juga seakan dengan karektor Musk.


Ma mempunyai 229,000 pengikut di TikTok dan sering berkongsi videonya yang melakonkan watak seperti Musk yang dianggap sebagai abangnya.


Lelaki itu membuka akaun Weibo bulan lalu sering berkongsi video dan memperkenalkan dirinya dalam bahasa Inggeris, "Hai semua, saya Yilong Ma".


Satu video yang dimuat naik bukan ini menunjukkan Ma menari bersebelahan dengan sebuah Tesla. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-5-2022 05:43 PM | Show all posts
Sekali imbas nampak sama dua kali imbas ada berbeza
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 17-5-2022 06:43 PM

Mampos la pehni Elon Musk pegi kensel segale maknenek akaun online dia yang pake facial recognition..

Yang banking jangan lupe.

Anyway antare banyak2 komen kat Tiktok ini paling lawak:



https://vm.tiktok.com/ZSdxWbtT4

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Cute jgk
Tp sekali bkk mulut, sesuai msk raja lawak
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 06:44 PM | Show all posts
kemarin aku jumpa live youtube yang tajuknya adalah pendapat elon musk tentang bitcoin. ada beberapa panel jugak dalam tu.... tetapi yang peliknya ada tulisan iaitu tawaran untuk diberikan bitcoin. .. tegezut jugalah tetapi too good to be true, lepas itu keluar lagi tawaran lain berbentuk pelaburan dengan keuntungan sekali ganda bagi setiap pelaburan... masa itu aku dah confirm dah itu scammer! ahahah



Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:03 PM | Show all posts
LOL, Elon Musk's Doppelganger
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Elon asal south afrika..bukanya kokosen asli pun
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Elon versi indon takde ke? Wak elon joko.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-5-2022 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
yee long mask
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang dari mula aku Tenggok muka Elon muak tak MCM omputih sgt , MCM juga Kirk hammet Metallica nama MCM omputih rupanya ada darah pinoy
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
awal2 ok la, nanti lelama annoying..
jadi mcm vin diesel tu ha tak habis2 org dok tag dia kat mamat vietnam kot yg muka sama mcm dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:54 AM | Show all posts
wak joko : welcome to indonesai mas elon (bahasa pengantar indon mas - encik)
mask elon: my name elon mask pak joko
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni elon mask ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 12:36 PM | Show all posts
memang pun elon musk ni muka cina di mata ku.

macam aku gak melayu muka cina sampai cina sendiri pun tertipu, tapi melayu kata aku muka melayu. Tah lah


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 01:32 AM GMT+8 , Processed in 0.081385 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list