CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 35316|Reply: 452

PANAS!!!!Awal Ashaari didakwa lakukan khianat

  [Copy link]
Post time 17-5-2022 12:05 PM | Show all posts |Read mode
Petaling Jaya: Pengacara popular, Awal Ashaari mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret, di sini, hari ini terhadap pertuduhan melakukan khianat dengan merosakkan palang pagar milik pengurusan perumahan.

Awal atau nama sebenarnya Ahmad Awaluddin Ashaari, 41, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Zhafran Rahim Hamzah.

Mengikut pertuduhan, Awal melakukan perbuatan itu di pondok pengawal Challis Damansara, Jalan PJU 3/30, Sunway Damansara, di sini dengan nilai kerugian dianggarkan RM600 pada 11.30 pagi, 16 April lalu.

Awal didakwa mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan khianat yang memperuntukkan hukuman penjara tidak kurang daripada setahun atau tidak lebih daripada lima tahun atau denda atau kedua-duanya jika disabit kesalahan.




Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Mohamed Wafi Husain menawarkan jaminan RM5,000 dengan seorang penjamin.

Bagaimanapun, peguam bela, Datuk M Reza Hassan dibantu peguam Hamizah Sobree yang mewakili Awal memohon pengurangan jaminan kepada RM3,000 dengan alasan anak guamnya ada pendapatan sebagai pengacara yang tidak konsisten, menyara isteri dan dua anak serta menanggung ibu bapanya yang sudah berusia.

Zhafran bagaimanapun membenarkan jaminan RM2,000 dan menetapkan 15 Julai untuk sebutan semula kes

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2022 12:06 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:13 PM | Show all posts
ooohhh sebab ni ke heshe meroyan kat ig story semalam
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi dari 5k minta ke 2k, celah gigi sawal je 2k ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kisah apakah yinnihh
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko dah kenapa nyah? Vandalism la pulok
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:20 PM | Show all posts
Edited by asudau at 17-5-2022 12:24 PM

bini berbeg gucci/lv/fendi, takkan RM5000 tak de kot
kenapa kad akses dia tak leh guna ke..sampai patah palang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:21 PM | Show all posts
kesian scha, laki asik meratib je.. adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:21 PM | Show all posts
buleh ya guna alasan gini

"memohon pengurangan jaminan kepada RM3,000 dengan alasan anak guamnya ada pendapatan sebagai pengacara yang tidak konsisten, menyara isteri dan dua anak serta menanggung ibu bapanya yang sudah berusia:
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 17-5-2022 12:16 PM
Amboi dari 5k minta ke 2k, celah gigi sawal je 2k ni

Benda boleh minta discount, why not. Hahaha.
Tak minta, rugi 3k. Berani minta, jimat 3k.

Tapi memang SOP lawyer kot akan minta discount walaupun client harta 7 keturunan tak habis makan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Terlambat dah awal nak apply pengeluaran khas kwsp pun
Sbb tu heshe kena mintak pengurangan jaminan

I pity u scha
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:25 PM | Show all posts
duit jaminan kan boleh dapat balik.
kenape lah sampai merayu tanggung mak pak. Diri sendiri berbranded dari ujung rambut sampai ujung kaki. Tak malu

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2022 12:27 PM | Show all posts
hidop mewah ..acah2 kaya raya..ujung2 mintak diskaun,..dasarrrr
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:27 PM | Show all posts
ellZack replied at 17-5-2022 12:25 PM
Benda boleh minta discount, why not. Hahaha.
Tak minta, rugi 3k. Berani minta, jimat 3k.

ntahnya....setakat 3K/2K/600....taik gigi je weiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:28 PM | Show all posts
MatDeghem replied at 17-5-2022 12:25 PM
duit jaminan kan boleh dapat balik.
kenape lah sampai merayu tanggung mak pak. Diri sendiri berbran ...

kalau aku....aku malu....dan dan ngaku barang branded beli kat kenanga......
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:30 PM | Show all posts
Terkejut level awal mintak kurang. Handbag raya bini pun dah dekat 30k. Tu baru satu bag
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:30 PM | Show all posts
Terkejut level awal mintak kurang. Handbag raya bini pun dah dekat 30k. Tu baru satu bag
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:35 PM | Show all posts
buruk perangai guna mak bapak.. macam la ko sorg tanggung makan pakai dorang...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
cantthinkofany replied at 17-5-2022 12:28 PM
kalau aku....aku malu....dan dan ngaku barang branded beli kat kenanga......

Malu kalu, rugi la 3k.
3k bawak shopping Kenanga, satu kedai boleh dapat. Hahah
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sah2 ootd heshe pn lebih dr nilai tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 05:06 PM GMT+8 , Processed in 0.097170 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list