CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 3822|Reply: 54

'Allah Uji Kesabaran Tahap 6' - Puteri Sarah

  [Copy link]
Post time 17-5-2022 07:42 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Puteri Sarah Liyana menganggap usia antara 36 hingga 40 tahun adalah 'kemuncak' ujian yang bakal diterima setiap individu.


Sarah berkata, ujian adalah salah satu lumrah dalam kehidupan sebagai bukti Tuhan masih menyayangi hamba-Nya.




Kredit foto: IG Puteri Sarah




"Mereka yang berusia 36 tahun nak ke usia 40 tahun ini, memang Allah uji kesabaran tahap enam (maksimum). Tak kira lelaki atau perempuan. Di usia itulah juga penentu bagaimana sikap kalian nanti apabila mencecah usia 40 tahun,"tulisnya dalam satu hantaran terbaharu di Instagram.


Menurut Sarah, sebaik menjengah usia 40 tahun setiap individu seharusnya sudah mencapai titik ketenangan yang sebenar selain mendekatkan diri kepada Maha Pencipta.


"Masuk usia 40 tahun, sepatutnya kita sudah tenang. Sudah tidak fikir lagi hal dunia. Semua amalan diikhlaskan untuk akhirat kelak. Sedetik lebih pun tidak akan mengeluh.









"Itupun jika kalian selesai dengan jayanya menduduki 'final exam sebelum usia 40'. Tapi, jika kita ini asyik ulang silap yang lepas, diusia 40 nanti sama saja perangai sampai ke tua," tulisnya lagi.




Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak semua org macam ko lah.... Ini karma ape ko buat Masa muda. Cabaran nya tentu hebat sekarang....different lebel.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 17-5-2022 07:50 AM
Tak semua org macam ko lah.... Ini karma ape ko buat Masa muda. Cabaran nya tentu hebat sekarang.... ...

Agreed..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ujian tu dtg tak kira umur..selagi ade nyawa di kandung badan......even waktu ko tgh nak hembus nafas terakhir pon masih ade ujian sampailah roh berpisah dgn jasad......
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 16-5-2022 11:50 PM
Tak semua org macam ko lah.... Ini karma ape ko buat Masa muda. Cabaran nya tentu hebat sekarang.... ...

Tp ada 1 lembaga tu lg teruk..mcm² dia buat..selalu nmpk dia selamat..tak ada pun kena karma...

Org kata kalau Allah bg ujian tu makna Allah sayang...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:27 AM | Show all posts
ujian tu tak kira umur sbrnya... kalau camtu semua org dah standby dgn umur yg sheol mentioned tu siap2.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:46 AM | Show all posts
MatDeghem replied at 17-5-2022 07:50 AM
Tak semua org macam ko lah.... Ini karma ape ko buat Masa muda. Cabaran nya tentu hebat sekarang.... ...

KARMA AMENDENYA.. DALAM ISLAM TAKDAK KARMA NI. KIRA BAGUS LAH DIA DITIMPA UJIAN, BOLEH MUHASABAH DIRI. ADA JE JENIS YANG TUHAN BIAR HANYUT, TERUS MENGECAPI NIKMAT DUNIA YANG FANA INI
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:51 AM | Show all posts
MatDeghem replied at 16-5-2022 11:50 PM
Tak semua org macam ko lah.... Ini karma ape ko buat Masa muda. Cabaran nya tentu hebat sekarang.... ...

hat ni aku setuju ngan bang mat, tapi bukan merujuk pada PS la...
merujuk pada diri sendiri...
kdg2 dah tua2 ni bila Allah uji, aku anggap ujian ni sebagai kifarah bagi salah silap aku di masa lalu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga kifarah dan ujian diduga dpt keampunan Allah….
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:57 AM | Show all posts
MatDeghem replied at 17-5-2022 07:50 AM
Tak semua org macam ko lah.... Ini karma ape ko buat Masa muda. Cabaran nya tentu hebat sekarang.... ...

Kan.. Sudah2 lah nak merempan dlm socmed. Kalau nak saman betina tu, diam2  je . Tak yah canang 1 dunia. aduhai... Mahkamah kan  ada setel le baik2.. Aku kalau suami aku buat hal cam laki Sarah tu. Aku setel kat mahkamah. Btahun2 makan hati weeh. Sementara ko muda ni. Jika ditakdirkan bpisah. Ramai je lelaki3 yg baik kot menjadi jodoh ko. Udah le menanti pkara yg tak pasti. cewahhahha hahahhahha
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:01 AM | Show all posts
teruskan berdoa dekk
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 17-5-2022 11:10 AM
MatDeghem: Tak semua org macam ko lah.... ...


Kan..klu dah tahu kenapa byk meroyan?awat tak teruskan bersabar

Ayat do good and good things come to u..
Dah tu ni kifarah la khuens?
Well...
Ni br tahap 6....belum maksimum lg..level 10 tu anbiya and rasul2 punya..koser laaa caption ko nmpk jahil sgt

dah tuwe2 pun bodoh lols
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 17-5-2022 10:20 AM
Tp ada 1 lembaga tu lg teruk..mcm² dia buat..selalu nmpk dia selamat..tak ada pun kena karma...

...

Hahahaha sempat lagi tu...

Sarah ni tgh buat penyucian tuk tok laki..maklumlaaa mat kilau nk kua...Kang peminat boikot dia jugak rugi..soley2 moody miss la nk dpt bonus..tahun ni kan pencapaian dia excellent-exceeding expectations Kohkoh

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:09 AM | Show all posts
kadangkala iols rasa sarah ni patut diam dri bnyk bunyi

diam2 tp berisi biar settle bermmaruah

cukuplah lawyer dan court buat kerja

berbunyi bila patut dh hebohkan

bkn semua benda dia canagkan wlaupun dia mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:16 AM | Show all posts
kdg2 aku rasa PS ni berdiam selama nih sbb nak jaga peyuk nasi laki dia...
dah nama pun buat pilem Munafik....kan

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:16 AM | Show all posts
kdg2 aku rasa PS ni berdiam selama nih sbb nak jaga peyuk nasi laki dia...
dah nama pun buat pilem Munafik....kan

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 17-5-2022 01:06 AM
Hahahaha sempat lagi tu...

Sarah ni tgh buat penyucian tuk tok laki..maklumlaaa mat kilau nk kua. ...

Hahahaha...mesti sempat cik norma..

Tp nasib baik followers soul lagi ramai dia wife dia...x tau apa nasib MK..

Aku selalu baca komen ig soul org industri ramai je yg tanya job kat soul...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Doa la banyak2...supaya Allah pelihara Dan selamatkan Kita..doa buat pasangan, ibu bapa, anak2, sahabat, keluarga, semualah senang citer... insyaallah selamat dunia akhirat
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 17-5-2022 11:17 AM
Hahahaha...mesti sempat cik norma..

Tp nasib baik followers soul lagi ramai dia wife dia...x tau  ...

Tanya job as in nk minta kerja ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:48 AM | Show all posts
shahirakay replied at 17-5-2022 08:46 AM
KARMA AMENDENYA.. DALAM ISLAM TAKDAK KARMA NI. KIRA BAGUS LAH DIA DITIMPA UJIAN, BOLEH MUHASABAH D ...

Dalam islam balasan di akhirat. di padang mahsyar. tu jauuuuh dan lama dik. tak kan kita nak insaf kat akhirat atau padang mahsyar. too late


Bila Allah bagi ujian macam ini....kita lihat balik masa lampau kita. Perbuatan silam kita.
tobat dan insaf. minta ampun dengan Allah.
bukan merempan kat social media mintak orang side kita.


Kadang bila anak bg mat jawab balik dgn bg mat bila di tegur...
terus bg mat teringat : dulu aku pernah kot buat dgn mak aku macam gini. terus mintak maaf dgn mak
bukan ngadu kat social media....konon anak2 sekarang kuang ajar tak macam kita dulu bla bla bla






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 11:05 AM GMT+8 , Processed in 0.102313 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list