CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 546|Reply: 7

Guru Tak Ambil Cuti, Terus Mengajar Di Hari Perkahwinan Sendiri

[Copy link]
Post time 17-5-2022 07:39 AM | Show all posts |Read mode
Seorang guru di India mengambil keputusan untuk tidak bercuti semasa hari perkahwinannya dan terus mengajar semasa majlis berlangsung, lapor laman Gulf News, kelmarin.


Priye Kumar Gaurav, yang merupakan pemegang rekod dunia dalam mengajar kebanyakan pelajar secara online terus menjalankan tanggungjawab sebagai guru dengan membuat siaran langsung menerusi laman ‘Shiksha Rath’.




Priye terus mengajar anak muridnya secara online pada pagi majlis perkahwinannya. - DNA India




“Dia telah memaklumkan mengenai tarikh perkahwinannya sekitar lima bulan lalu.


“Biasanya, cuti selama empat ke lima hari diberikan, tetapi Priye berkata dia tidak mahu ketinggalan mana-mana kelas dan akan mengajar pada hari perkahwinannya juga,” kata salah seorang pihak berkuasa institut kejurulatihan, Nirmal.


Tidak lama selepas acara berinai pengantin perempuan pada malam sebelumnya, Priye mula bersiap untuk mengajar dalam kelas Hal Ehwal Semasa pada sebelah pagi.


Shiksha Rath, yang bermaksud Chariot of Education, adalah projek utama Touch India Trust, sebuah badan amal yang berpangkalan di New Delhi yang dimulakan pada 2003.


Ia adalah inisiatif jangka panjang berfokus tinggi yang menyediakan kelas selepas sekolah untuk kanak-kanak yang kurang bernasib baik.




Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:07 AM | Show all posts
wah memaknakan tunai tetap kami tunaikan je..bagus work ethics dia somehow, i puji jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:01 AM | Show all posts
nafkah batin pun secara online ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:33 AM | Show all posts
Sangat berdedikasi, semoga dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Encik Krab pasti gembira.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamat hari guru cikgu Kumar.
Passion dia mmg mengajar, biasa yg camni cikgu yg baik dan akan disenangi anak2 murid.
Jenis bersungguh nak mengajar bukan jadi cikgu sbb tu je pilihan yg ada janji ada dapat gaji.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerja opis buat utk opis.. kerja rumah buat laa utk rumah
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib la bini dan bakal anak di lahirkan nanti.perangai macam ni bukan untuk dibangga atau di kagum
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 11:58 AM GMT+8 , Processed in 0.080768 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list