CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: pyropura

[Tempatan] ..Punca pasaraya BMF Malakat Mall ditutup akhirnya didedahkan

[Copy link]
 Author| Post time 18-5-2022 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Redskin replied at 17-5-2022 12:43 PM
BMF ni beli priority barangan Muslim.

Yg di tolak,  buy last tu adalah produk Cina Msia.

Tak timbul langsung isu penipuan sebab pada setiap packaging, jelas tertera maklumat syarikat, siap dgn. co. no.lagi. Complate infos just a tap away from your mobile. Sapa yg.dok kata tertipu kehulu kehilir tu memang jenis Melayu yg.bodo. Melayu cerdik tak begitu yer.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2022 02:00 PM | Show all posts
Takperlu smpai buat pasaraya or kedai BMF.
Just didik ahli kluarga beli brg bumi ..tapi bukan paksa...ada pilihan takle terima tekak tetaplah beli brg yg biasa makan/guna.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 02:05 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 18-5-2022 02:10 PM
ifanonline replied at 17-5-2022 12:39 PM
kempen BMF bagus sebenarnya...aku antara penyokong tegar BMF...seboleh-bolehnya aku akan cari kedai  ...

Ye betul ada kesannya...dlm sejarah botol minyak masak yg 2kg turun sampai jadi rm10..5kg belas2 ringit je. Lupa da....ada gak laa jasa bmf
Tegezuttt apek.


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 05:38 PM | Show all posts
ifanonline replied at 18-5-2022 09:25 AM
peniaga2 melayu diharapkan menggunakan advantage bumiputra dan islam utk meniaga di Malaysia...major ...

boleh mengharap sahajalah

instead of menggunakan advantage, peniaga melayu memilih untuk menonggeng agama which in the end membuatkan nampak jelek dan direject bangsa sendiri


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 17-5-2022 08:22 AM
Celah mana niat BMF tu baik? Cuba ko twist BMF tu jadi BHF ka... ada bunyi macam baik tak?

Kalau ada BHF, akak beli kat situ dulu sis. Sebab akak benci islam dek. Ekceli semua agama pun akak benci, tapi since kat sini islam dominan, akak paling benci islam lah sis.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 17-5-2022 10:26 AM
BMF x jln..sb...orng melayu sendiri x kuat...peniaga mengambil kesempatan...semudah tu jer melihat ' ...

Apa saja kelebihan melayoo dek? Naik beskal lajak pukul 3 pagi kat jalan raya ramai2 ye dak dek? Cash mati tergolek dek.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
The moment bisnes ko petik perkataan related dgn agama/bangsa sorry la nok memang tak hingin aku membeli..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 17-5-2022 09:55 PM
I wish sangat2 agar orang melayu, tolonglah bangkit dan sedar untuk tidak lagi membiarkan pemiki ...

Ha'a heran sungguh yg samseng2 tu dilantik duta, sbg tanda t.kasih kot s
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2022 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-5-2022 09:26 AM
tan sri syed zainal sungguh kacak & tinggi orang nya

Dia confirm bukan warga tinder.....

Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:43 AM | Show all posts
Laaa tak sempat aku nak ke situ dah tutup ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:58 AM | Show all posts
Edited by nolya at 19-5-2022 10:03 AM
Rdizz replied at 19-5-2022 08:16 AM
Ha'a heran sungguh yg samseng2 tu dilantik duta, sbg tanda t.kasih kot s



Hari ini sudah ramai yg memperkatakan ttng lantikan TAR sbg duta ke Indonesia. Dari kalangan  mereka yg ada kedudukan, berwibawa shngalah rakyat biasa, semuanya berbunyi, semua tak suka dn tak restu pelantikan trs. Ini sangat2 bererti maksud penafian rakyat kpd pemilihan PM melantik sosok yg berkenaan. Apakah M'sia sudah ketandusan sosok yg lebih terhormat, disegani dn diredhai untuk mewakili rakyat dn NEGARA ke Indonesia? PM sepatutnya mendengar bantahan rakyat dn menimbang semula pelantikan semula pelantikan TAR trs sebelum pihak I'dnsia membaca cekcok begini, lantas Pak Jokowi (secara halus dn hormat) menarik semula rambut di dlm tepung.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
budakshinchan replied at 17-5-2022 09:21 AM
gagal.. x seberjaya mcm Al-Arqam dulu..

Dorg ni masih ada lagi sisa-sisa tapi dalam perniagaan memang salute la. I think masih ada kt certain areas.. kedai barang runcit dan sebelah tu akan ada bakery atau kedai makan.

I don't mind pun business macam ni. Tapi cmon la.. sourcing barangan pun kau amik dari orang bangsa bukan Islam, tapi nak promote BMF. Baik cara "Al-Arqam" berniaga ni. Kita support premis orang Islam tak kisahlah barangan dari mana pun. Asalkan harga berpatutan atau kompetitif dengan pasaran.

Speedmart, 7E, MyNews ke.. I jarang pergi. Melainkan nak beli barang yang confirm sama harga di mana-mana.. contohnya roti buku.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 02:34 AM GMT+8 , Processed in 0.078464 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list