CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: pyropura

[Tempatan] ..Punca pasaraya BMF Malakat Mall ditutup akhirnya didedahkan

[Copy link]
Post time 17-5-2022 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols memperkasa kedai2 runcit dekat kawasan kejiranan ni selain ke hypermarket.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-5-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 17-5-2022 02:00 AM
Mereka bijak menghipnotis dn memomok2 pemikiran rakyat, melayu khususnya dgn kebangsaan (rasis)  ...

Setuju sgttttt.. melayu yg bodoh asyik pilih pemimpin jahat, x competent, rasuah, pencuri, perompak, samseng, asal melayu isle, bagi gula2 sikit kelabu mata tak guna otak utk pikir.

Takut sgt dgn cina DAP walhal cina MCA kautim kaw2 di belakang dgn pemimpin melayu haprak tu. Yg cerdik depa x war2 kan lah, buat senyap2 di belakang, yg melayu bodoh nmpk apa yg ditonjolkan ja, konon melayu lah sgttttt.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
budakshinchan replied at 17-5-2022 09:21 AM
gagal.. x seberjaya mcm Al-Arqam dulu..

Al-Arqam tue niaga sesama dia jer tapi berkembang besar betul. Silap dia satu jer pegi cakap nak jd/bakal PM. So sblm jd apa² baik cantas dulu.

Even skrg niaga guna nama Al-Ikhwan/GISB pun boleh tahan maju jgk. Tgk dia punya bangunan & pelbagai bisnes dkt Bandar Enstek tue mantap jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:33 PM | Show all posts
Redskin replied at 17-5-2022 12:43 PM
BMF ni beli priority barangan Muslim.

Yg di tolak,  buy last tu adalah produk Cina Msia.

tudung duck tu pun naper tak panggil itik sis, nak menipu omputih ka?

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Si fadzil ni pun founder brainy bunch kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:47 PM | Show all posts
mrsamz replied at 17-5-2022 09:39 PM
Si fadzil ni pun founder brainy bunch kan?

kalau ikut sister redskin bubuh nama ala2 omputih tu percubaan menipu, ummah kan bodoh kan sis... selayaknyalah


Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Punat_button replied at 17-5-2022 09:47 PM
kalau ikut sister redskin bubuh nama ala2 omputih tu percubaan menipu, ummah kan bodoh kan sis...  ...

Pasal kan ada brainy bunch international school kat cyberjaya nun..
Malakat mall pun cyberjaya..
Aku syak dedua tu sama je fadzil yg punyer
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:55 PM | Show all posts
Rdizz replied at 17-5-2022 09:06 PM
Setuju sgttttt.. melayu yg bodoh asyik pilih pemimpin jahat, x competent, rasuah, pencuri, perompa ...



I wish sangat2 agar orang melayu, tolonglah bangkit dan sedar untuk tidak lagi membiarkan pemikiran melayu dikongkong, ditakut2i konon orang melayu akan rugi, hilang hak, akan jadi spt itik di air akan mati kehausan, melayu akan menjadi bangsa bangsat kalau umno tidak memerintah. Sebaliknya sudah terbentang di depan mata, hari2 baca berita pengkhianatan pemimpin2 melayu dgn salah laku, sombong, egois, membodoh2kan rakyat, dah tu menunjuk2 'aku ada, ko ada?'. Dah tu, ada ubi ada batas, ko hentam aku balas. Tentu rakyat masih ingat kata2 celupar pemimpin2 umno di parlimen, komen pengerusi prasarana berkaitan eksiden lrt, kononnya tren 'bercium' serta beliau hanya akan peduli 'the first thing in the morning'. N that is the quality of a leader which is today being appointed as Duta M'sia ke Indonesia. Apakah Umno dah ketandusan sosok yg lebih berwibawa ke maka jenis manusia yg begitu dipilih. Kesian Pak Jokowi, tanpa segan harus nerima seorang leader yg tak tau nak dihumbankan ke mana.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-5-2022 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Melingkup sbb melayu meniaga hari ni esok nak kaya. Bangsa lain meniaga hari ni nak kaya lagi 10 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Gingerly replied at 17-5-2022 10:28 AM
I tak kisah dgn harga. Tapi meluat ngn lobai.



Same. I kalau boleh nak elak berurusan or support product diorang haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 17-5-2022 04:37 PM
knp harga mahal kat kedai Muslim padahal jual brgn frozen je....bkn perlu pengedar Cina pun..beli fr ...

Nanti depa kata beli sambel sedekah dptla tokey bayor zakat
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakbaju replied at 17-5-2022 08:50 PM
Kicap jual mahal ke kat kedai ikhwan ni? Iols tak tengok pulak kicap harga berapa sebab tak penah  ...

dekat our place..bukan ikhwan
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
From the get-go aku dah cakap diorang takkan kemana dengar cara camni.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 17-5-2022 11:41 PM
Nanti depa kata beli sambel sedekah dptla tokey bayor zakat

Sedekah tengkorak dia. Daripada sedekah kat diorang, lebih baik kita sedekah dekat orang susah
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
mrseller replied at 17-5-2022 09:56 PM
Melingkup sbb melayu meniaga hari ni esok nak kaya. Bangsa lain meniaga hari ni nak kaya lagi 10 tah ...

Ramai pulak tu melayu yang percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 12:34 AM | Show all posts
bukan la semua Melayu jual barang mahal ...  kecuali deols yg tak minat bisnes long term ...

kerja yg susah biar la cepat ada untung pastu benti dan amik duit gi enjoy atau melabur ...  mindset deols :   dlm Islam hidup cuma sementara je ... penat bisnes berpanjangan bukan ada pahala pun,  so letak jelah harga tinggi tinggi biar la untung cepat pastu boleh benti cepat  

kalu lenkali duit dah habis belanja baru pikir bisnes semula .... tulah pasal bazar ramadhan tiap2 tahun pon ramai yg nak rebut peluang utk bisnes satu bulan je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2022 08:08 AM | Show all posts
kt masjid tanah tu barang2 kt malakat mall tu lg mahal dari family store yg berzaman dh bertapak..

org kg weh..byk kerja sendiri,mana ada duit sgt

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 08:31 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 17-5-2022 12:26 AM
Kempen bmf dah tentu bermotifkan politik. Masa tu umno n pas tiupkan semangat roh melayu utk jatuhka ...

kiranya bmf ni senjata nak hapuskan hancing lah ye. berkesan juga cara ni.  nanti kami guna lagi ye.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:22 AM | Show all posts
green~tea replied at 17-5-2022 06:44 PM
Tu dia pacik ipan buat conclusion helicopter view... hahahahahahga

memang la...taraf profesor dah ni...green pasti setuju kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 09:24 AM | Show all posts
SedihPedih replied at 18-5-2022 08:08 AM
kt masjid tanah tu barang2 kt malakat mall tu lg mahal dari family store yg berzaman dh bertapak..

...

masjid tanah tu le tempat geng2 kilang petronas sungai udang cikcurrr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 02:15 PM GMT+8 , Processed in 0.088415 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list