CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: pyropura

[Tempatan] ..Punca pasaraya BMF Malakat Mall ditutup akhirnya didedahkan

[Copy link]
Post time 17-5-2022 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab sokong muslim la iolls pilih untuk jaga poket sendiri dari pergi kedai melayu yang mahal. Beli barang kat billion or econsave kadang2 lebih murah.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-5-2022 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 17-5-2022 12:32 PM
Tapi yg kempen BMF tu lagi jatuh terciduk kot
#buyMercedesFirst

BMF ni beli priority barangan Muslim.

Yg di tolak,  buy last tu adalah produk Cina Msia.

Mercedes, Ipong, dll tu bukan produk Cina esp bukan cina mesia..

Sebab cina mesia ni kuat menipu, esp barangan makanan, terhegeh2 diorang guna tulisan Jawi, guna brand p nama Melayu islamik sikit tujuan nak menipu punya pasal.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 17-5-2022 08:48 AM
aku pilih murah dan melayu..rata2 byk dh aku tukar..tukg jahit dah dpt melayu yg jahit ok...murah sk ...

ado bengkel melayu jln kuala pilah semban, dekat ngan petronas dan sekolah ampangan...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:00 PM | Show all posts
acikhan replied at 17-5-2022 12:58 PM
ado bengkel melayu jln kuala pilah semban, dekat ngan petronas dan sekolah ampangan...hihi

dokek utc ko kak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:01 PM | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 17-5-2022 09:41 AM
Pokoknya, golongan elit dan berkuasa tak kira bangsa dok memperbodohkan majoriti rakyat Malaysia p ...



Betul, rakyat dn orang2 melayu sedar dn tau perangai mereka yg meminta2 'piihlah aku di pru' tapi entah dimana benaknya bak terpukau, eeh.... orang itu juga dipilihnya. Tau dia membohong, menipu, membangsatkan bangsa sendiri, tapi yg itu juga disanjung tinggi, di rai sana-sini. Tak faham, sungguh tak faham.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 17-5-2022 01:00 PM
dokek utc ko kak?

sebelum utc sinun ado petronas ken, tepi petronas tu ado bengkel kocik Kat umah kg sinun
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:03 PM | Show all posts
biskutsusu replied at 17-5-2022 12:42 PM
Sebab sokong muslim la iolls pilih untuk jaga poket sendiri dari pergi kedai melayu yang mahal. Beli ...

setuju..
kadang2 tgk rege mak oiii
letak la gitu patuh syariah bagai..  up rege...
tak semua mampu nak memabayar

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 17-5-2022 10:26 AM
BMF x jln..sb...orng melayu sendiri x kuat...peniaga mengambil kesempatan...semudah tu jer melihat ' ...

Pesai tak kuat? Marah mat kilau nanti aaa

Lebih 60 percent mesian oang melayu..sultan PM menteri hingga tok sidang melayu haa..ketua polis askor SME melayu..tok bandar dekan uni SME meleis..pasai tak kuattt? Middle class melayu dah mencanak .penuh bandar tu melayu desa rasa Kosmo haaa..kuasa beli majoriti aaa bihun cina buat pun cap masjid..pau cina buat pun nama Pau Ahmad aaa..pesai tak kuattt??

Klo tgk web lucah MMG kuat..kan kan kan?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-5-2022 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgu DAP naik jd kerajaan balik la baru arwah BMF kembali bangkit dari kuburan
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dorg owner BB kan..mana faham derita org Kebanyakan..BB tu pun naik secara xsengaja sbb demand byk tp offer xbyk..dorg guna game sama utk MM..kelaut dalam la perginya..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:31 PM | Show all posts
Body_language replied at 17-5-2022 11:03 AM
Korang pernah pergi Masjid Tanah tak?
sah2 tempat sendu kat Melaka

choi jah masjid tanah. Meols dulu matrix kat lundang ala2 nak pegi ke bandar melaka sejam gitu naik bas sambung2. Takda apa pun situ. Kalau outing suka pegi MP jurr. Adakah unsur2 kemunduran masih kekal di sana chuols?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:32 PM | Show all posts
Okey je mart2 syariah compliant ni.. teman ada gak purposely pergi dgn niat nak, first, beli barang.. second nak membantu bmf ni.. masa awal2 pergi ok tapi lama2.. bukan apa, ni teman perasan kalau local bumi meniaga barang2 grocery.. depa selalu ada masaalah stok.. stok management kelaut.  Contoh kalau jual susu pekat brand A, B & C.  Katakan brand A laku keras.. bila brand A habis depa tak replenish pun.. depa biar seolah2 nak mintak pembeli beli brand B & C.. supaya semua barang dia jual habis sebelum nak replenish stok susu pekat.

Kedai acheh macam tu.. depa apa yg laku tu sentiasa ada stok. Berbalik pada mart2.. contoh macam lesung mart.. barang2 frozen dia quite good.. local product. Tapi tulah.. bila dah habis kena tunggu tah berapa lama baru replenish.. depa sendiri pun tak tau bila.. takkan nak harap pembeli datang 2-3 hari sekali nak checkitout.  Last orang pun malas nak pergi lagi dah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 17-5-2022 03:35 PM
Redskin replied at 17-5-2022 02:32 PM
Aku sampai skrg masih  tetap BMF setakat
alaa mahal sikit apa nak heran.



Kaka asal bersih halal harga berbaloi utk poket kaka beli je..sbb skrg ni yang Muslim melayu xnmpk pun direct contribution blk ke ekonomi Islam except mydin and few syarikat DKK...

Byk Muslim melayu hujung2 salahkan pengguna xsokong padahal dorg pun cekik darah namamps.promo singgit pun kedeks..just pki sentiment je nk maju.USP ke laut

Amik stok supplier pun dr cina..so apa beza?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
rikiruj replied at 17-5-2022 03:32 PM
Okey je mart2 syariah compliant ni.. teman ada gak purposely pergi dgn niat nak, first, beli barang. ...

Gaji staff pun hauks..

Jual brg mahal tp gaji rendah..alasan syarikat bumi baru nk berniaga..so nk kita hadap gaji rendah..tp keje mcm nak mati..Itu la cashier itula stock check staff itula tukang label tukang susun item kat rak..last2 xbyr kwsp..xbyr gaji..mana XHAUK serbis mcm lesung mart tu..
lama2 stok brg pun xada update asik manjang kosong
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
nikaido replied at 17-5-2022 12:16 PM
MM barang mahal. better ko pergi jaya grocer dkt dpulze sebelah MM tu je

Dolu slalu gi dpulze sebab nk tgk wayang  
Lama dah tak ke sana...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:40 PM | Show all posts
bukan sahaja BMF dr segi barangan, tetapi BMF juga dr segi politik
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-5-2022 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
biskutsusu replied at 17-5-2022 02:42 PM
Sebab sokong muslim la iolls pilih untuk jaga poket sendiri dari pergi kedai melayu yang mahal. Beli ...

Kan..nk sapot Islam byk cara..byr zakat bersedekah juga Jana ekonomi ummah..xperlu nk ada title bmf segala..tu sume mekap je..so plastik
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:46 PM | Show all posts
banyak barangan di pasaran sekarang dihasilkan non-muslim yg hasilnya kotor, tiada sijil halal, barangan mentah dr motherland China yg terkenal dgn ingredient babi, cina2 malaysia masih menggunakan suratkhabar bagi menyalit taik di jubo mereka dan seterusnya memegang bahan mentah utk pelanggan melayu utk di beli...

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts

Strategy play victim

Edited by Normabaru at 17-5-2022 03:55 PM

Ni kira edisi penyucian...konon sume salah external..fazil oh fazil...Ang tu cukup2 la tonggeng agama...



Move on plssss

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 17-5-2022 01:21 PM
Pesai tak kuat? Marah mat kilau nanti aaa

Lebih 60 percent mesian oang melayu..sultan PM menteri  ...

tak kuat dlm istilah 'kiasu' cam cina....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 02:12 AM GMT+8 , Processed in 0.088357 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list