CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: pyropura

[Tempatan] ..Punca pasaraya BMF Malakat Mall ditutup akhirnya didedahkan

[Copy link]
Post time 17-5-2022 10:53 AM | Show all posts
i personally tak kisah product tu tu muslim owned ka siapa asalkan buatan malaysia. import2 / repackaging china ni tak mau. tapi kalau promote as bmf ni i mmg terus tak beli lah cuz bila barangan yg ditunggangi dgn nama agama, confirm harga terus sky rocket.

erm baru ni i ada nampak kat surat khabar prof dr mana ntah dah hasilkan tudung boleh cas semula secara semulajadi melalui process fermentasi dan pengewapan & memberi manfaat kesihatan kepada pemakainya. wtf???
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:53 AM | Show all posts
Takyah tengok jauh la. mak aku berdegar2 time bmf hari tu taknak beli kat cina bagai. Ujung2 bulan tetap g beli groceries kat NSK. Aku suruh g mydin, dia cakap jauh sikit, susah. Lagipun kalau kt NSK dah tau brg apa nak beli letak kat mana. Pastu kt Fb dia, semedang beli yg cina2 buat live jual handbag. Murah dia kata. Kalau x fikir dosa, dah lama aku lahar kan je  
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:03 AM | Show all posts
Korang pernah pergi Masjid Tanah tak?
sah2 tempat sendu kat Melaka

aku rasa x sesuai nk buka shoppping mall sewa bangunan sendiri dgn parking kat Masjid Tanah. Dah ler org2 sini pon kalau berbelanja besar g bandar Melaka. Diorg patut ikut mydin. tempat2 sendu ni, operate kecik2 je kat shoplot
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 17-5-2022 10:22 AM
kt tmpt kja aku..aku selalu gelak tgk cina gigih..'nk ckp cara melayu'....ngn customer melayu...ra ...

Kelig aii boleh cakap Melayu tapi Melayu Baku..tak boleh cakap lorat utara..dengaq pelik
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:40 AM | Show all posts
kalu mahal ..kadang2 boleh la tolerate juga nk bantu peniaga2 baru nak up nih..tp x boleh blah kalu jenis menonggang agama..yihhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:49 AM | Show all posts
annehuda replied at 17-5-2022 02:04 AM
kenapa gunakan Malakat Mall sebagai penanda aras? Malakat Mall ni aku rasa masa pkp ada dah thread m ...

Al-Ikhwan ni.. harga barang2 dia ok x?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Owner dia ni founder brainy bunch kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 17-5-2022 02:32 AM
.... Sambungan:

Kedua bila saya bertanya kpd rakan2 di KL… mereka beritahu Malakat Mall gagal ber ...

Main sentiment agama sentiment racist mmg la mendapat..

Kaka norm Adan uke kan Jerr
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:00 PM | Show all posts
Edited by tripleid at 17-5-2022 12:40 PM

awal2 lagi mmg dah berkonsepkan menunggang agama sebijik macam PAS tu khenn.Selayaknyalah melingkop jah
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mule2 je havoc bmf ni. lps tu dlm group fb bmf start dh angin2 gaduh sesame sendiri. bodoh gile. teros group tu jd group toxic. tak silap awal2 group tu share product muslim je. pdn muke kempen tak menjadi.

lps tu berangan nk jd kan raudhah city mcm bandar muslim sejati. pn terkubur jugak lps tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:10 PM | Show all posts
Kempen bmf yg rasis ujong2 melingkop! Mara digital mall yg pak mail rasmikan pon dah tinggal rangka jah. Cash lah!
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Delifrance replied at 17-5-2022 09:03 AM
Top2 people malakat ni mcm dah focus ke quantum metal n NoRiba plak

Jauh lari konsep tu.....

Dari supermarket ke emas
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 17-5-2022 09:17 AM
Iols.masih tak berkesempatan nak.ke malakat mall di cyber..walaupung lalu sokmo.jah situ...hahahah
I ...

MM barang mahal. better ko pergi jaya grocer dkt dpulze sebelah MM tu je
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 17-5-2022 08:48 AM
aku pilih murah dan melayu..rata2 byk dh aku tukar..tukg jahit dah dpt melayu yg jahit ok...murah sk ...

Aeon mmg mahal. Baru ni gi aeon wellness, rasa lagi mahal dari watsons. Mungkin bukan masa promosi.

Tempat iols xde malakat mall. Selalu gi mydin. Boring kat mydin, gi tesco. Rasa lagi bersih dan luas. Tapi bila dah jd lotuss rasa mcm downgrade pulak.

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang x berkempen BMF pun ada yg gagal dan lingkup..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:27 PM | Show all posts
commodity suppliers tau lah if nak consign barang dengan diorang ni macam mana..

it's not about BMF pon.. it's all about money yahh.. macam cetan je masing-masing..

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Redskin at 17-5-2022 12:34 PM

Aku sampai skrg masih  tetap BMF setakat
alaa mahal sikit apa nak heran.

Boikot tu takla, cuma kalo dah terdesak, kedai
Islam takde jual barang yg aku nak, then baru
beli kat supermarket cina Econsave kaa, itupon carik barangan muslim.

Kalo masuk supermarket ke, kedai borong cina
kaa, tetap akan beli produk2 BMF contohnya
beli kicap cap Kipas Udang or Jalen, tak khenn
laa nak.makan kicap cina khenn.

Teruskan sokong barangan BMF.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:32 PM | Show all posts
rashiman replied at 17-5-2022 12:27 PM
Yang x berkempen BMF pun ada yg gagal dan lingkup..

Tapi yg kempen BMF tu lagi jatuh terciduk kot
#buyMercedesFirst
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 17-5-2022 07:19 AM
kat tiktok tu slalu nampak View Fashion punya video.
Dulu2 masa VF ni baru meniaga, aku ada beli b ...

dekat fb pon selalu video dorang lalu lalang..tengok cina pandai niaga cater baju2 muslimah plus size..mmg laku la
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 12:39 PM | Show all posts
kempen BMF bagus sebenarnya...aku antara penyokong tegar BMF...seboleh-bolehnya aku akan cari kedai melayu islam yg meniaga barangan yg dikeluarkan oleh org melayu islam sendiri...cuma ada sesetengah brg umat islam tak keluarkan, so terpaksa beli barangan non-muslim...BMF ni juga merangkumi barangan buatan Malaysia juga..kalau ada barangan buatan negara2 Islam, akan di beri keutamaan, kalau takde, kena cari alternatif...tapi first choice tetap BMF...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 11:04 AM GMT+8 , Processed in 0.087727 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list