CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: pyropura

[Tempatan] ..Punca pasaraya BMF Malakat Mall ditutup akhirnya didedahkan

[Copy link]
Post time 17-5-2022 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Celah mana niat BMF tu baik? Cuba ko twist BMF tu jadi BHF ka... ada bunyi macam baik tak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
_kelly replied at 17-5-2022 12:52 AM
lagi satu kalau perasan skrg ni cina2 owner bisnes pakat buat tiktok cakap melayu, staff yg berlak ...

Xpayah tgk TikTok .kat shopee live tu pun brand2 besaq mcm swiss polo, b.u.m, dah lama letak cina jadi promoter..mmg fasih cakap Melayu .xkekok berinteraksi dgn customer
Cuma yg annoying nya promoter Melayu yg gigih speaking..amoi² relax ja berbahssa Melayu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:48 AM | Show all posts
aku pilih murah dan melayu..rata2 byk dh aku tukar..tukg jahit dah dpt melayu yg jahit ok...murah sket dr cina...sama jgk buat rambut...klu beli barg dkt mydin berbanding aeon...sbb dua tu je dkt dgn umah aku...selain speedmart tu mana2 ada...xblh nk buat apa..klu barg basah kedai melayu..byk jugak la aku tukar..support anak2 muda...cuma bengkel kete payah la nak carik melayu yg buat ok dan murah..sapa2 tau dkt seremban tu inform aku...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:51 AM | Show all posts
Ambil konsep daripada kejayaan sesebuah organisasi dan blendkan dengan strategi tersendiri dan jangan lupa feasibility study tu penting
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 17-5-2022 01:18 AM
melihat telatah umno dgn pas, I don't mind kalau dap yg ganti.

Posting berani mati.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu Yahudi Zionist Ashkenazi boleh bisness kat Malaysia and dorang bagi harga murah cara dajjal nak tarik orang, melayu2 akan berebut kan beli
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Top2 people malakat ni mcm dah focus ke quantum metal n NoRiba plak
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:04 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 17-5-2022 08:22 AM
Celah mana niat BMF tu baik? Cuba ko twist BMF tu jadi BHF ka... ada bunyi macam baik tak?

Tetiber teringat yg ini....
Hang Tuah dan Hang Buah....Ta diubah pada Ba...

Minit 5:51

[youtube]5QcApDKXh7A[/youtube]
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:09 AM | Show all posts
Padanlah muka, nak berniaga tapi bodo

…. produk2 Melayu (Islam) dan ke arah BMF ( Buy Muslim First)

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols.masih tak berkesempatan nak.ke malakat mall di cyber..walaupung lalu sokmo.jah situ...hahahah
Iols.suka beli frozen food..hoho....
Nanti2.lah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
gagal.. x seberjaya mcm Al-Arqam dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:41 AM | Show all posts
nolya replied at 17-5-2022 02:00 AM
Mereka bijak menghipnotis dn memomok2 pemikiran rakyat, melayu khususnya dgn kebangsaan (rasis)  ...

Pokoknya, golongan elit dan berkuasa tak kira bangsa dok memperbodohkan majoriti rakyat Malaysia pelbagai bangsa sambil tarah harta negara yang sepatutnya digunakan untuk semua rakyat.

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:41 AM | Show all posts
produck islam & melayu harga dah mengalahkan harga yahudi...apa mcm mau tolong???
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:04 AM | Show all posts
kenapa gunakan Malakat Mall sebagai penanda aras? Malakat Mall ni aku rasa masa pkp ada dah thread membincangkan yg mmg MM ni penunggang agama jah.  Ebit Lew takyah cakapla

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1248043

antara perniagaan islam yg aku rasa berjaya adalah Al Ikhwan Group. walaupun dicerca serpihan Al-Arqam tapi theyols tak pandang belakang dah, tau-tau jah dah tembus pasaran antarabangsa
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:12 AM | Show all posts
apa nak heran melayu bangsa yg lemah
masa raya pun bergaduh nak pakai kurta
pg beraya berborak berapi marah2 pasal byk pendatang asing menjahanamkan tangga gaji dan rasa tak selamat sambil memakai kurta

hahahahahahahaha lemahhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:15 AM | Show all posts
star_karat replied at 17-5-2022 09:02 AM
Klu Yahudi Zionist Ashkenazi boleh bisness kat Malaysia and dorang bagi harga murah cara dajjal nak  ...

hukumnya harus dan wajib - ulamsemak
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 17-5-2022 08:36 AM
Xpayah tgk TikTok .kat shopee live tu pun brand2 besaq mcm swiss polo, b.u.m, dah lama letak cina  ...


kt tmpt kja aku..aku selalu gelak tgk cina gigih..'nk ckp cara melayu'....ngn customer melayu...rasa kelakar sb bunyi dia sgt pelik...nk buat melayu terkesima..akhirnya jd klakar...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
BMF x jln..sb...orng melayu sendiri x kuat...peniaga mengambil kesempatan...semudah tu jer melihat 'kelemahan orng melayu' dlm kes ini.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
I tak kisah dgn harga. Tapi meluat ngn lobai.


Sian lobai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam era survival dan inflasi ni, rakyat mmg akan pentingkan harga dan value for money. Jujurin barangan di malakat mall yg i tgk kat cyberjaya mahal yahamat yach!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 07:31 PM GMT+8 , Processed in 1.220988 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list