CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 783|Reply: 2

[Tempatan] Ini Video Terkini Keadaan Taman Tema MAPS Ipoh

[Copy link]
Post time 16-5-2022 10:36 PM | Show all posts |Read mode
Dengan Kos RM520 Juta, Ini Video Terkini Keadaan Taman Tema MAPS Ipoh

Mungkin ada antara korang yang tidak tahu bahawa terdapat sebuah taman tema animasi pertama di Asia yang terletak di Ipoh, Perak iaitu Movie Animation Park Studio (Maps).

Dengan kos sebanyak RM520 juta, ia mula beroperasi pada tahun 2017 dan hanya mampu bertahan sehingga 2020 jer dipercayai kerana mengalami kerugian dan tidak lagi dapat dibendung.

Menurut satu video yang dimuatnaik di Youtube, naemJD berkongsi keadaan terkini MAPS Ipoh yang terbiar sejak ia tidak lagi beroperasi dan kelihatan sangat suram.



Sedih pula tengok keadaannya sekarang ni, dahlah kos nak bina pun besar!

Korang pernah pergi taman tema ni tak sebelum ni dan apa pandangan korang dengan keadaan sekarang ni?

Kredit: Youtube naemJD

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 16-5-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi ada melibatkan org2 kerajaan dlm management mmg x ke mana la…… cer tgok genting, sunway, legoland, aman2 jah
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 08:30 AM | Show all posts
Pernah p 2019.. tp masa tu pun dah ada beberapa permainan yang x buka.. budak2 mmg enjoy kat MAPS ni.. sayang sungguh laa tempat ni dah tutup...  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 06:24 AM GMT+8 , Processed in 0.076165 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list