CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1735|Reply: 26

"Kalau Anak Aku Ni...!" - Netizen Berang Budak 'Kacau' Ketika Bergambar Raya

[Copy link]
Post time 13-5-2022 05:53 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Tiktok Atirah Rahani


Seperti kita semua tahu, setiap kanak-kanak mempunyai pelbagai jenis ragam dan perangai yang kadang-kadang kita sendiri tidak terduga.


Ketika waktu inilah, mereka mempunyai keinginan untuk meneroka semua perkara dan kadang-kala mereka akan bertindak di luar jangkaan kita.


Sebagai ibu bapa yang bertanggungjawab, sudah menjadi tugas kita sebagai orang dewasa untuk mengajar mereka untuk membezakan yang mana yang betul dan salah.


Baru-baru ini, seorang pengguna Tiktok yang dikenali sebagai Atirah Rahani memuat naik posting yang membuatkan ramai netizen berang. Menerusi video itu, kelihatan seorang kanak-kanak lelaki melakukan satu reaksi yang luar jangkaan keluarganya kerana malu akibat terjatuh ketika mahu mengambil gambar raya bersama keluarga.





Oleh kerana ramai tertawa apabila dia terjatuh, kanak-kanak itu terus menyerang kanak-kanak lain yang mengejeknya itu sebelum menghempas kamera yang digunakan untuk mengambil gambar keluarga tersebut.


Video yang dimuat naik itu kini telah mendapat hampir 1.2 juta tontonan. Menerusi ke ruangan komen, kelihatan begitu ramai netizen yang geram dan marah apabila melihat perangai kanak-kanak itu dan meminta ahli keluarga itu untu menegur kesalahannya.  - CARI


Sumber: Tiktok Atirah Rahani







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 06:13 PM | Show all posts
Future kaki dera bini kalau tak ditegur
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 06:19 PM | Show all posts
Kalau tak ditegur dari sekarang pasti akan terbawa2 perangainya tu bila dewasa kelak
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 06:37 PM | Show all posts
Sape makpak budak ni oii
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 12:11 AM | Show all posts
boleh masing2 dok jerit eeeehhhhh..
x de sorg pun berganjak nk halang budak tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kate org tua " kecik - kecik tak nak mampoih..besar-besar nyusahkan org"
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 04:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua bodoh ke? Budak macam Tu Aku sepak je
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi yang peliknya ramai jugak yang backup budak tu. Siap cakap kena peluk cium dia sebab dia tengah malu. Kalau dimarah lagi dibuat katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 10:36 AM | Show all posts
mebi mak pak perangai cenggitu...

mcm mana acuan.. gitulah kuehnyierrr


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 10:40 AM | Show all posts
Anak orang biorkan jelah

Anak sendiri memang dah kena time tu gak
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 14-5-2022 12:11 AM
boleh masing2 dok jerit eeeehhhhh..
x de sorg pun berganjak nk halang budak tu

Kau nk ajar ank org......
Kau ingat mak pak dia blh terima?....

Btw....suka je aku dgr dorang menjerit manja terkejut budak tu perangai mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
acceptable lagi video tu.

Budak tantrum,  family pulak nampak jenis penyayanga nampak takde sapa lenting, maksudnya masih dalam kawalan mungkin.
Kalau tua bangka ngamuk hempas tepon ye la kot kene cerca.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 01:09 PM | Show all posts
motif upload ? suruh  kutuk budak / mak bapak budah berjemaah ? suruh puji mak budak / keluarga budak penyayang ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI: motif upload ? suruh &nbs ...


Kan..sendiri upload pastu sembang suh netz jgn judge la budak lg la..konon fmly besar..dorg ok ok je..suruh doakan yang baik2 pffftghhhh ko tu yang batak like n clout chaser..sendiri haplod sendiri gelabah
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangangnye org yg upload kt tiktok tu. Tak psl2 bdk kecik tu dimalukan.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Patot xyah upload. Rata2 lani org judgemental yachh..ibarat family & acuan dia ja sempurna luaq dlm. I tgk besa ja. Dh budak tu tmalu,patu pakat2 gelak kt dia,besaq gitu either dia kiriau or retaliate mcm kita tgk tu la. Or lg 1 dia bole join gelak sama. Apa pon, think before u share. Luaq sana suma ummah terrrpaling
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
iol kalau tersepat batu pun boleh gelak je. Nak marah batu buat apa iol bukan chimpanzee iol ada akal kohkohkoh yang marah tak pepasal ni memang masalah panas baran. Kalau dari kecik tak tackle memang ke besar la
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 14-5-2022 10:51 AM
Kau nk ajar ank org......
Kau ingat mak pak dia blh terima?....


betul.. bukan mudah2 nk hamun anak org dpn parents generasi milenium ni... kang sentap bagai kan.. terus x bertegur sape sampai raya thn dpn..

kalo anak aku sendri mmg dah kene kuntau kt situ gak
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuan punya akaun puunnn, nak buat content belajarlah mengeja dulu. Kan main profile pic letak filter pipi merah bagai, eja menangis pun failed. L.E.M.A.H!
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni perangai ala2 anak kaklong yg mengamuk di 7E tu. Kalo anak aku, aku cubit2 je, biadap!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:00 AM GMT+8 , Processed in 0.090617 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list