CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 10104|Reply: 157

Dituduh Makan Duit Isteri, Suhaimi Saad Dedah Satu Persatu Kerja Yang Dibuat

  [Copy link]
Post time 13-5-2022 04:07 PM | Show all posts |Read mode
Bukan seorang, sebelum ini ramai yang hentam Suhaimi Saad dan mendakwa dirinya lagsung tak kerja dan hanya mengharap duit isteri, Ina Naim.


Tak berdiam diri, Suhami jawab! Katanya dia menerima royalti sebagai seorang penyanyi, penulis lirik serta pencipta lagu apabila lagu-lagunya dimainkan di televisyen, radio dan sebagainya.


Foto: IG




Menurutnya royalti berkenaan dibayar dua kali setahun. Katanya kalau pandai berjimat, duit tersebut mampu untuk bertahan selama beberapa bulan.


"Alhamdulillah SS dah menyanyi dari tahun 2000 hingga sekarang  dan ada lebih 10 buah album termasuk album bersama In-Team, solo dan album kompilasi. Jadi setiap lagi yang diputarkan akan ada pihak yang akan kutip royalti dan akan bayar kepada artis.


Foto: IG




Kalau SS meninggal dunia nanti royalti tu akan dibayar ke waris iaitu kak Ina Naim dan anak-anak."





Bukan itu sahaja, Suhaimi atau mesra dipanggil SS juga mengajas al-Quran online.


"Untuk mingguan SS ajar anak-anak mula dari hari Ahad hingga Khamis. Jumaat dan Sabtu SS ambil kesempatan untuk buat khidmat urut. Katakan dua hari tu SS urut 3 orang jadinya 3 orang SS dapat RM300.00."













Bukan itu sahaja, mereka suami isteri juga menjual pelbagai produk termasuk kaftan, kopi dan macam-macam lagi.


SS dah terangkan semua kerja yang dia buat. Jangan tuduh bukan-bukan lagi ya. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:14 PM | Show all posts
bini dia c ina tu kerja ke, ada ke duit tu yg c bewak ni nak makan jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:21 PM | Show all posts
Memang senang ler nak berjimat, anak-anak dia tak hantar sekolah kan?Esok lusa kalau ada pemeriksa paper exam yang jumpa jawapan paper exam bumi tu rata dah tahulah siapa cikgunya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:24 PM | Show all posts
boleh survive pun sebab kau kedekot nak mampos, nafikan hak anak dapat pendidikan, nafikan hak isteri untuk berhias-hiasan, makan pun laksa je rebus ikan...anak kena nyanyi kat pasar malam... kau nak buat kerja senang je, mengurut pun promo dekat Grindr, dah kantoi kata tu usaha, padahal curious nak try jantan... jantan bodoh mana lah yang layankan urut dia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:25 PM | Show all posts
@asfaz D prsilakn mncemar duli.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:37 PM | Show all posts
Iolls tiap kali nengok Ina Naim ni macam boleh terbau2 hanyir laksa tak pakai deodorant huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ritu tomok yg popular pun dpt berapa je royati
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Woi sohai ko ingt ko saari amri??
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:38 PM | Show all posts
azie5zoe: Memang senang ler nak berjimat, anak-anak dia tak hantar sekolah kan?Esok lusa kalau ada pemeriksa paper exam yang jumpa jawapan paper exam bumi tu ra ...


pastu makan laksa aje.. kalau makan special2 secret recipe ke 2 org aje pon.
makan kek cheese pon beli 1 aje sbb emak aje makan anak lantakkan makan aje laksa tu sampai kebung

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:43 PM | Show all posts
membongak sgt ni.. cipta lagu tu betul la tp radio bowdow mana yg putarkan lagu engko biol
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:48 PM | Show all posts
dasar sohai laksa
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:48 PM | Show all posts
kalau ada duit tu belilah peti ais.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke duit royalti heols sebanyak tu smpai boleh sara anak bini?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:51 PM | Show all posts
dia ni artis ke nak bukak thread sini
dia ni gang2 jahpamtek juga penunggang agama merangkap sampah sarap
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:58 PM | Show all posts
debab nya yinna
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:59 PM | Show all posts
cicicumel replied at 13-5-2022 04:50 PM
Betul ke duit royalti heols sebanyak tu smpai boleh sara anak bini?

sedangkan p ramlee yg terkenal tu pun waris hidup susah, lagi si sohai ni.. kita tunggu jelah
dah lebih 2 tahun tapi panjang umur dia lagi
alhamdulillah hidup nikmat
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:00 PM | Show all posts
Tiap2 tahun pun keluar cerita kau makan royalti lagu sampai tak habis makan, tapi misekin kepam juga tak macam penyanyi lain aku tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyanyi 70an (contoh uji rasid) hari2 lagu keluar radio pun hujung2 dok ppr jua.

Tak banyak mana pun royalti kalau tahan 2-3 bulan je. Tahan pun sbb tak sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 13-5-2022 04:37 PM
Iolls tiap kali nengok Ina Naim ni macam boleh terbau2 hanyir laksa tak pakai deodorant huhu

HAHAHAHA
Muka dia busuk. Dengan mata lebam. Tudung mcm tak basuh 20 hari.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Muntahhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 04:54 AM GMT+8 , Processed in 0.092196 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list