CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1214|Reply: 17

Ikut Jejak Abang, Zali Rusli Tak Nak Dibayangi Haqiem Rusli

  [Copy link]
Post time 13-5-2022 03:47 PM | Show all posts |Read mode
Adik penyanyi popular, Haqiem Rusli iaitu Zali Rusli, 17, kini sudah bersedia mengikut jejak abangnya untuk bergelar penyanyi.


Anak bongsu dari empat beradik ini berkata, dia mendapat sokongan penuh keluarganya termasuk Haqiem untuk menceburi bidang nyanyian.


Foto: IG




"Saya tak pernah sertai pertandingan nyanyian seperti abang yang masuk program Idola Kecil tapi saya yakin mempunyai bakat semula jadi.


"Saya aktif menyanyi di Instagram dan kini mempunyai sekitar 15,000 pengikut yang sering memberi sokongan setiap kali saya buat sesi 'live'.


"Nyanyian saya mendapat perhatian syarikat rakaman FMC yang menawarkan saya sebagai artis mereka. Konsep nyanyian saya ialah lagu rancak," katanya kepada Harian Metro.




  



Zali sudah menghasilkan single pertama berjudul Pewangi ciptaan Haqiem yang dikeluarkan tahun lalu. "Sambutan pendengar agak menggalakkan juga. Namun, agak malang sebab apabila single ini keluar, Instagram saya kena godam sedangkan pengikut saya ketika itu hampir 30,000.


"Saya memang kecewa kerana terpaksa buat Instagram baharu yang kini sudah mengumpul 15,000 pengikut," katanya.




  



Zali berkata, single keduanya berjudul Kamu Cantik Malam ini juga ciptaan Haqiem.


Katanya, lagu itu tercipta ketika mereka duduk berbual.




  



"Haqiem sedang bermain gitar dan tiba-tiba menyuruh saya menyanyikan lagu yang dihasilkannya. Lagu ini kena dengan suara saya dan Haqiem minta saya merakamkannya sebagai single kedua," katanya.


Zali yang akan menduduki Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini berkata, dia mampu membahagikan jadual sebagai pelajar dan penyanyi.


  



Ditanya sekiranya karier nyanyiannya dibayangi Haqiem, Zali berkata, dia mahu menjadi diri sendiri. "Memang ramai yang kata suara kami sama. Bagi saya, suara Haqiem lain dan saya mempunyai suara tersendiri. Namun kami saling menyokong antara satu sama lain dalam bidang seni," katanya.-CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:03 PM | Show all posts
yakinnya kau dik.. kepham & very ceruk rantau ye wajah adik...zero commercial value...nextttt!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sore sama je mcm haqiem..tp certain part bunyi rempit cm aiman tino
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakalan jd sekrah aka Janet ni.. dibayangi kejayaan penyanyi bernombor..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 05:32 AM | Show all posts
dpt lagu sedap boleh la mendonia kejap...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 06:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Budaknya nampak baik tapi kureng lah bab nyayian.Pergi lah further studies mendonia in education.Be educated dari abang ko yang basic BI pun failed.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi aku dengar dia nyanyi, pitchy gila..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Serious Hakim ni rusli ni product idols kecik?
Dia session berapa? Ank aii suka tgk idola kecik ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Pulak dahhhhhh ...
Turun temurun punya pekerjaan dah ni
Ni nak kata nepotism keee acaner?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo nyanyi x blend dgn muzik
Mcm karoke jek

Anyway gmbr 1 family abg yg duk plg dpn belah kiri tu hensem

Yes, sila scroll blik kt ats
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:51 PM | Show all posts
orkid_amani replied at 14-5-2022 11:50 AM
Serious Hakim ni rusli ni product idols kecik?
Dia session berapa? Ank aii suka tgk idola kecik ni

x igt IK brp tp heols pernah perform di AJL ms kecik duet dgan jamal abdillah n peserta IK yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka macam mael izani sebelum balik. Good luck lah ya
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 04:40 PM | Show all posts
Abg ko pun bukannya laku sgt dekk
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 14-5-2022 11:50 AM
Serious Hakim ni rusli ni product idols kecik?
Dia session berapa? Ank aii suka tgk idola kecik ni

Idola Kecil musim pertama. Dia naib juara.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 14-5-2022 04:40 PM
Abg ko pun bukannya laku sgt dekk

Who said ?
Hakim rusli antara artis yg berjaya dan laku lar..income bulan dia lebih dari job org yg ada master yg kena belajar bertahun3...
Bijak adik ni sbb dah tgk how abg dia dpt jana income yg lumayan ..cuma dia kena belajar cungkilkan bakat nyanyian dia tu...all the best
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa nyanyi sambil buat muka sekejap sekejap macam terkejut?

By the way, suara tak sedap! Pakej pula dengan wajah tak hensem (keturunan ke?)

Selamat hari rayaaaaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 14-5-2022 05:13 PM
Idola Kecil musim pertama. Dia naib juara.

Ooh yg awai² tu ank aii xtengok lagi..mmg xperasan la si hakim ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakim Rusli sejak da pecah teruna suara da kelaut. Tak besh.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 11:27 PM GMT+8 , Processed in 0.195127 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list