CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 5009|Reply: 60

Dah Puas Khatijah Tan Pujuk, Pierre Andre Masih Merajuk Dengan Industri Seni

  [Copy link]
Post time 13-5-2022 03:28 PM | Show all posts |Read mode
Bertahun-tahun lamanya menyepi dalam dunia seni lakon dan pengarahan, ibu kepada pelakon, Pierre Andre, Khatijah Tan, menjelaskan dia juga sudah tidak tahu cara bagaimana untuk memujuk anaknya itu untuk kembali aktif dalam industri seni.


Menurut Khatijah, selama Pierre ‘menghilang’, dia juga seringkali menjadi tempat pertanyaan ramai terutama orang industri yang mencuba untuk mendapatkan kembali khidmat seni anaknya itu.




Foto: Google




“Bukan saya tak pernah pujuk dia. Lagipun ramai tanya pada saya. Ada satu ketika, saya pernah bertanya pada dia sendiri, kenapa. Dia kata bohonglah kalau dia tak rindu dengan industri seni.


“Tapi satu daripada puncanya kerana dia terlalu kecewa. Sebab, jangkaan dia terhadap industri ini terlalu tinggi dan dia orang yang sangat sensitif. Bila dia tak dapat, dia jadi merajuk dengan industri.


“Bukan saya nak puji anak, tapi sebenarnya, dia adalah orang yang sangat kreatif.Sebenarnya, banyak skrip yang dia buat, tapi dia tak nak jual pada orang kerana dia tak dapat apa yang dia nak. Mungkin juga sebab dia jumpa orang yang salah sehingga menyebabkan idea dan karyanya terbantut,”katanya.


Khatijah berkata demikian semasa ditemui di majlis tayangan perdana filem Tiga Janda Melawan Dunia di ibu kota, kelmarin.


Selain itu, kata pelakon berusia 62 tahun ini, dia juga tidak menolak bahawa Pierre mungkin mempunyai idea atau ilham yang lebih ke hadapan berbanding dengan apa yang disajikan oleh industri sekarang namun terhad kerana kekangan kewangan atau peralatan yang tidak seiring dengan karyanya.


“Dia tak dapat orang yang serasi dan faham jiwanya. Orang seni kreatif ini dengan orang yang buat bisnes, lain. Bila kita nak berkreativiti, tapi orang itu nak bisnes, dia tak akan menyatu dengan baik.


“Jadi susah dan ia buat Pierre jadi kecewa. Melainkanlah kalau Pierre ini penerbit macam Datuk Yusof Haslam misalnya. Itu lain. Mungkin hak begini yang membuatkan akhirnya dia malas dan merajuk dengan industri,”katanya.


Dalam pada itu, kata Khatijah lagi, dia yang kini menetap di Ipoh sementara Pierre pula di Ampang, Kuala Lumpur tetap berhubungan dan cuba bersama-sama membantu minat anaknya itu yang kini beralih kepada bahan kandungan di Youtube.


Kata Khatijah, menerusi saluran Andre Brothers Pictures di platform berkenaan, Pierre berkongsi cerita pelbagai bersama adiknya, Mikail Andre dan kini telah menarik banyak jumlah tontonan dan peminat.


“Saya pun ada ketika terlibat sama di saluran tersebut. Tetapi memandangkan perkongsian Pierre di situ cenderung kepada kisah-kisah mistik dan hantu, saya pun ceritalah dari sudut pengalaman buat penonton saluran itu.


“Ternyata ramai juga yang suka dengan cerita-cerita hantu yang dikongsikan. Saya pun sementara duduk di Ipoh tak ada kerja, bolehlah bantu dia buat itu,seronok juga. Sekurang-kurangnya orang yang rindu nak tengok saya, boleh tengok di situ,”katanya. -CARI


Sumber: Utusan Online
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni start senyap Lepas kes dia kena catfish dgn perempuan yg tak wujud tu kan? Sehingga menggemparkan seluruh industri gitu
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke anybodi missing him?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 03:53 PM | Show all posts
nape ek dia merajuk ngan dunia seni? trtinggal ketapi plak pasal ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 03:59 PM | Show all posts
penangan maya darina
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:03 PM | Show all posts
aku ingat2 lupa dah pasal maya darina tu.
tapi sungguh ke dia nyorok sbb kes catfish ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:19 PM | Show all posts
merajuk ke? atau sebab dah malu kantoi kes kena scam ngan bapok Maya Darina sampai mengamuk-ngamuk dulu tu? ke ada kena ugut video tumbuk sambal ke apa ke? ekekekekeke.... kalau idea & kreativiti kau tak diterima, macam mustahil, banyak je filem berat, filem merepek, filem deep, semua genre keluar je panggung kalau kena dengan productionnya...kalau nak 100% ikut hati perut kau maybe kena jadi producer sendiri kot..kalau takat idea skrip, for sure kena rombak ngan pengarah, produksi, penapisan lagi...banyak org terlibat..kalau nak filem feeling2 100% hasil kau, kau lah invest, kau director, kau pelakon, kau promo, etc etc sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:21 PM | Show all posts
Mademoisellee replied at 13-5-2022 03:31 PM
Dia ni start senyap Lepas kes dia kena catfish dgn perempuan yg tak wujud tu kan? Sehingga menggempa ...

betul2.. masa tu ntah sapa la kencing dia kan..
tp dia berlakon takde la best sangat n pelat dia ketara
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Rajin layan utube dia..best gak..tak yah la masok industri…yg mainstream pon tah ape2 da skang..maintain je la u tube tu..tayang kat u tube sndiri je ok gak
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:49 PM | Show all posts
Merajuk sbb filem2 sampah dia x laku ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols cuma ingat dia dlm dunia baru je
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
taji2906 replied at 13-5-2022 04:21 PM
betul2.. masa tu ntah sapa la kencing dia kan..
tp dia berlakon takde la best sangat n pelat dia k ...

Tak silap scriptwriter MIG production, Lepas kantoi Tu, scriptwriter tu kena pecat. Kes ni famous gila ditambah pulak dgn Julia Ziegler and Yana shamsudin pun ada bagi Komen pasal kes ni,dorang pelik dgn perangai Pierre time tu. Yg bestnya scriptwriter tu masih wujud menjadi scriptwriter sehingga kehari ini, banyak je nama dia as scriptwriter I nampak kat drama2 tv. Uols Google je Maya Darina Pierre Andre, bersepah info from A-Z
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:21 PM | Show all posts
iols crush kejap heols dlm gol & gincu. comel kot heols dgn putri farhana.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak lupa juga, selain Pierre, Faizal Tahir, Pekin juga senasib
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 13-5-2022 05:21 PM
iols crush kejap heols dlm gol & gincu. comel kot heols dgn putri farhana.

Kan..suka tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ow..dia merajuk eh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Takperlah kalau sensitip sangat ..biarlah duk kat YouTube tu...nanti tak habis2 citer maya darina keluar....kitorang bizi byk lagi citer artis nak kena cover...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian dia ken catfish ke turn out jd cmni crush dulu dia dgn putri farhana gng comel
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sekarang cam org tabligh pun hado…
godaan masa zaman glamer…gitu lah….sekali kene…
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe: penangan maya darina

Bermadu dengan pekin ke watak pompuan lain?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 07:00 AM GMT+8 , Processed in 0.087664 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list