CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 371|Reply: 1

Sanggup Kurangkan Mas Kahwin, Namun Pengantin Lelaki Tetap 'Lari' Masa Hari Nikah

[Copy link]
Post time 13-5-2022 02:58 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Google Image
Baru-baru ini, seorang pengantin perempuan di Jawa Timur, Indonesia berdepan detik pahit dalam hidupnya apabila hari perkahwinannya berubah menjadi kelam kerana dia terpaksa berdiri di pelamin tanpa pengantin lelaki.


Untuk pengetahuan, kejadian itu berlaku pada 8 Mei 2022 lalu di mana bakal suaminya dikenali sebagai Gandy tidak hadir semasa hari pernikahan mereka walaupun setelah ditunggu dari pagi sehingga ke malam.


Menerusi portal Kompas, pengantin wanita bernama Andi itu mengakui bahawa keluarga mereka terpaksa menanggung malu akibat daripada perbuatan lelaki terbabit.


Hal ini kerana, keluarga wanita itu telah menjemput hampir 1000 tetamu pada majlisnya. Walaupun tidak berkahwin, majlis terpaksa diteruskan dan ibu bapa pengantin lelaki sahaja yang hadir.


Sumber: Google Image
Sehingga kini wanita itu masih mencari di manakah Gandy. Menurut wanita itu, tiga hari sebelum tarikh pernikahan mereka, lelaki itu telah mempertikaikan jumlah mas kahwin mereka yang berjumlah 2 juta rupiah persamaan dengan RM600 dan satu set barang kemas.


Kata lelaki itu, apa yang diminta olehnya itu agak melampau walhal dia meletakkan jumlah itu sendiri.


Oleh kerana segala persiapan sudah ada, wanita itu dan keluarganya mengalah dan menurunkannya jumlah itu kepada Rp 200,000 persamaan RM60 dan tanpa barang kemas.


Namun, bakal suaminya itu tetap tidak muncul pada hari pernikahan mereka. Oleh itu, kedua-dua belah keluarga telah bersepakat sama-sama menanggung jumlah wang yang telah dibelanjakan untuk majlis mereka. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 03:05 PM | Show all posts
kesiannya..mesti kecewa pengantin pompuan tu..

Brengset loh Gandy.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 04:08 AM GMT+8 , Processed in 0.076573 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list