CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 3425|Reply: 56

Tersenarai Individu Paling Berjaya Di Malaysia, Ifa Raziah Bengang Dituduh Beli Pengiktirafan

  [Copy link]
Post time 13-5-2022 02:57 PM | Show all posts |Read mode
Ramai tuduh Ifa Raziah beli pengiktirafan selepas dia tersenarai sebagai antara individu paling berjaya di Malaysia oleh buku ensiklopedia Britispedia terbitan British Publishing House (BPH).


“Memang ada anugerah yang boleh dibeli. Tapi saya dapat semua ini bukan kerana beli. Pihak BPH telah menilai segala kelayakan yang sewajarnya sebelum memberikan pengiktirafan ini kepada saya.


“Boleh tanya hal ini pada pasukan saya. BPH bukan beri pengiktirafan itu atas kapasiti saya sebagai artis atau penyanyi. Tetapi sebagai ahli perniagaan dan usahawan di negara ini,”katanya kepada Utusan Online.


Foto: IG




Ifa yakin pengiktirafan itu diraihnya kerana mempunyai rekod yang baik dalam menggalas tugas sebagai Ketua Pengarah Eksekutif Starvendor yang telah dikendalikan sejak lima tahun lepas.


“Selain itu,selama 27 tahun dalam industri, saya pun ada buat banyak bisnes lain selain dilihat sebagai seorang yang dikenali dalam negara, yang membolehkan saya menerima pengiktirafan daripada BPH.


“Tapi buku itu belum saya dapat lagi. Ia akan diberikan sekitar Disember ini bersama anugerah sebab sekarang mereka dalam proses menyunting dan nak memperkemaskan bahan di dalamnya di London. Buku itu akan diedarkan di seluruh dunia."




  



Pelakon ini hairan kenapa ada yang mempertikaikannya sebab dah terbukti dia memang bekerja.


“Selama ini, orang tanya dan pertikai, apa sumbangan saya kepada industri? Saya dah buktikan yang saya buat kerja. Tengok sajalah bagaimana Starvendor boleh berjaya sehingga kini sampai diiktiraf oleh Malaysia Book of Records baru-baru ini.




  



  



“Bila saya buat kerja, ada pula yang pertikai. Bila saya beritahu dapat anugerah, orang kata saya beli pula? Nak berbangga-bangga? Memanglah saya rasa bangga sebab saya sendiri pun tak pernah mimpi nak dapat penghargaan seperti ini.


“Angan-angan itu ada, tapi bila betul-betul dapat anugerah, saya sampai hari ini pun masih rasa tak percaya. Untuk diangkat sampai ke luar negara, dan di mata dunia, sudah tentu saya rasa sangat bersyukur dan berbangga." -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yo lahh.
Semua tahu lah anugerah ni memang jenis dibeli
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 03:30 PM | Show all posts
jual produk timbang pun dapat iktiraf kalau dihulur sekali dengan duit.  btw starvendor tu ape? company buat event ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini lah village idiots, lapor acknowledgement
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kekeke padahal staff BPH tu sundirik ngaku mmg beli. pengikut bodoe boleh la caye..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:10 PM | Show all posts
Persoalan dia skang,
hari jumaat sheolls masih berhijab ke?

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 05:03 PM | Show all posts
si monyet ni bisnes apa
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 07:30 PM | Show all posts
somebody i know, pompuan rubbish paling bangsat di dunia pon boleh tersenarai dalam list hauk bangang yg kununnya based di UK ni.. puihh .. aku penah kerja kat bahagian PRO taw lah award2, celaka ni camna, asai ada duit boleh la tersenarai..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Acah2 terpaling lah kau. Zizik betol pompuan ni makin tingtong lepas join kelas Jijan semang
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ig publisher Tu pun baru 5 posts, follower 800+......sah2 laaaa award beli mcm wani adik kepam
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomaknya muka dia kat pic #1 tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Gila makeup berkati! Dah macam opera cina
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan ioks dpt juga anugerah ni...tp aku tgk tak adalah beliau berjaya cemerlang gemilang sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kira ok lah minah ni reti cari duit walaupun produk heshe kebanyakan nye jenis sampah
Padan muka ujirased dulu keji jijik ngate mcm2 kat minah ni sbb anak jantannye dok menggile dgn seripah
Ko tgk la ujong2 ape jadi dgn anak jantan yg ko tatang sgt tuh
Dah la skolah pun tak abis, keja tah ape dibuatnye tau peleseran jeh. Nak menikah dgn org yg sayang bdk tu, kemahen garang ko menentang deyols, last2 anak ko jadi jantan haprak laki tak guna ngabehkan boreh je
Pakej makan dadah sampai bengong
Pompuan yg ko jijik2 haktuih dulu skang ni koman2 ada gak gelang pulut dakap sekerat lengan







Tibahhhh acik buat percubaan nak rogol tered seripah dgn kisah cinta lama sheols yg tak kesampaian
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 10:01 AM | Show all posts
Nape orang2 camni leh still idup, pasal ramai stokis bodo yang beli dgn harapan dapat jumpe retis.
Nnt leh jadi BFF retis kalau berjaya jual byk.
Hakikatnye ko bodo2 je bagi duit kat langsuir jadian ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
tasha replied at 14-5-2022 09:32 AM
Kawan ioks dpt juga anugerah ni...tp aku tgk tak adalah beliau berjaya cemerlang gemilang sgt...

Wow kawan uols tu dpt atas kapasiti apa? Pelik2 la awards cmni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
tasha replied at 14-5-2022 09:32 AM
Kawan ioks dpt juga anugerah ni...tp aku tgk tak adalah beliau berjaya cemerlang gemilang sgt...

Camne nak apply?...sebab ade bace jue evans pon mcm dpt gak.....mcm lg mudah dr apply loan bank
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 14-5-2022 09:59 AM
Tapi kira ok lah minah ni reti cari duit walaupun produk heshe kebanyakan nye jenis sampah
Pada ...

Nk mencelah jgk
Baru lg gmbr beraya ank uji tu elok sado nmpk sihat
Xtaw lh dlm kapala besar juga batu ada dlm kann

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakominami replied at 14-5-2022 10:11 AM
Camne nak apply?...sebab ade bace jue evans pon mcm dpt gak.....mcm lg mudah dr apply loan bank :l ...

Eh eh ehhh dah kawin dgn krabat pun kena pi beli award lagi kewwww
Awat sotan takbagi darjah kebesaran kat heshe
Penat dok junjung gelaran yg yestana tak penah bagi tuh kulu kilir
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk kat fb, ada yg tepek csi takde pun nama dia dlm list.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-7-2022 12:53 AM GMT+8 , Processed in 0.091714 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list