CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2672|Reply: 54

A woman can MAKE or BREAK a man.. or are you the ENABLER?

  [Copy link]
Post time 10-5-2022 06:35 PM | Show all posts |Read mode
Edited by green~tea at 10-5-2022 09:57 PM

dipersilakan para forumer share kisah2 teladan dan sempadan utk weols..

masa balik kampong beraya haritu, banyak juga alkisah kaum kerabat sahabat handai yang i nampak with my very own eyes..

bagaimana seorang lelaki ni i tengok life devastated selepas divorce (bad marriage).. tp ada juga lelaki yang i tengok asalnya tiada apa2 tp bila berkahwin, makin menjadi2 ilham dia membina kehidupan.. bina bisnes... bina network... i rasa some of the stories tu betul2 memberi motivation kpd i, utk panduan rujukan masa depan, almaklumlah, kita ada anak2 yang masih kecil yang kita perlu bimbing masa depan diorang..

lepas ni i akan share one by one pengalaman orang keliling i dalam posting2 berikut nya... para forumers dipersilakan utk share pengalaman masing2 (or orang sekeliling)...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2022 08:54 PM | Show all posts
meh i mula kan cerita mengenai dua orang wanita yang very close to my dad...

arwah ayah i ni berkahwin 2, heols kalo ada skang umur around 68 (meninggal umur 67)... arwah my mom 63 (meninggal umur 53).. my ex-stepmom umur 44 skang...

masa ayah & mak mula2 kawen, theyols golongan b40... mak kerja kerajaan, ayah i navy mcm paskal tu (belayar ke russia iring crude oil/natural gas tanker)... tp disebabkan heols sayang mak sangat, taknak berjauhan, heols berhenti tugas and kerja dekat port, still jaga crude oil tanker juga... lepas i lahir, ayah i lagi laa sedih rindu family so, terus berhenti kerja sbb tak sanggup PJJ...

then bermula la kehidupan pengangguran ayah i... few years juga ayah i jadi surirumah... mengasuh i, buat kerja rumah... mak i kerja pejabat tanah.. then slowly ayah i start  partnering buka construction company, dibantu mak i... i tengok mcmana struggle and bersabar mak dengan ayah... naik motor kapcai berempat (adik dalam raga, ayah bawak motor, i kat tengah, mak belakang skali...

bila ayah i jadi developer, dapat project kerajaan... slowly dia naik sampai lah heols quite successful and quite well known la... then masa i sekolah menengah, arwah mak i start lumpuh.. unknown illness.. refer pakar neuro HUSM pun takde jawapan, doc cuma prescribed multivitamins utk mak i... i dgn adik pun jadi bahan ujikaji doc, buat DNA test sbb nak cross out possibility genetic illness tu...

my mom sakit (paralyzed whole body) masa ayah i at the top of his business.. then mula lah anasir2 lain provoke and rekemen ayah i kawen lain... derang kawen masa i form 4, stepmom i umur 19 (sheols tak habis sekolah pun.. kerja kat kedai hardware & home furnishing).. mula2 my stepmom mcm baik2 je lah.. my dad cuba berlaku adil so dia bina sebiji banglo for each wife (satu di terengganu for mama, satu di kelantan for stepmom), provide 2 kereta each wife, no loan plak tu sume.. masa awal2 tu my stepmom selalu datang rumah kitorg, sbb ayah dah awal2 ckp, dari segi masa takleh nak adil sbb dia akan lebih byk luang masa utk my mom, memandangkan my mom x sihat..

Tp lama2 stepmom dah jadi bitter... selalu maki ayah... mandrem kitorg.... sampai bisnes ayah jatuh... since ayah dah takleh focus business.. dia buat lah resort (dengan bantuan financing dari i & my brother)... masa tu both i & brother dah stable keje dgn GLC, both scholarship GLC sama...

then bila kitorang dapat resort... stepmom mengamuk lagi, and dia demand nak resort utk dia juga.. so ayah i buat lagi satu resort utk dia di kelantan, siap pakej dapat shophouses di kelantan..  setiap benda yang my mom & family kitorg dpt.. WAJIB dia demand nak lebih lagi dari apa kitorg dapat..  semua nak dengki.. then dia demand masa ayah i pulak... nak ulang alik kelantan ganu bukan lah dekat... tambah ayah i makin berusia so heols tpaksa letgo his construction company utk focus jaga mak i & layan stepmom...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2022 09:16 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 10-5-2022 09:24 PM

okeh, sambungan kisah a women yang break a man pula....

stepmom i ni tak abes skolah.. bodoh pun iya.. pemikiran sangat singkat, short term sahaja..  tak pandai manage resort and kedai dia, sampai sheols kena jual all her shophouses utk tampung cashflow resort dia.. boros pun iya...

lepas my mom meninggal, sheols menempek masuk rumah arwah mak i.. take over operation resort kitorang plak.. memandangkan i dengan adik keje di KL, terpaksa lah kitorang redha je betina sundal tu take over operation resort kiotrang...

silap besar laa bila kiotrang serahkan dia urus... all jewelries arwah mak i dalam peti besi dia kebas... tanah2 arwah mak i yang dapat kat arwah ayah i semua dia jual.... habis duit dalam akaun ayah (termasuk peninggalan arwah mak i), akaun resort habis licin dia balun... semua akaun ayah i dia control, kad atm semua dia pegang... ganas nya mak tiri i ni, sampai tahap dia pukul kepala ayah i dengan dumbell besi sampai ayah i bloodclot kat kepala & kena vertigo sbb pecah saluran dalam telinga.. warded OK... 2 bulan ayah i takleh jalan sbb berdesing takleh balance...

a year after that (insiden pukul kepala ayah), ayah i meninggal.. so i dengan brother terpaksa takeover uruskan resort kitorang full time (geran mmg nama i dengan my brother)... mmg bergaduh juga i dengan adik sbb kitorang masing2 ada career sendiri kat GLC, masing2 taknak berenti keje... so adik i akhirnya setuju utk pindah dengan family dia balik terengganu, so heols PJJ ulang alik KL ganu, and rumah banglo arwah mak i pun dapat kat dia... mujur weols masih dapat fully WFH, so managing business while having a full time work is possible buat masa sekarang...

Masa bicara pusaka arwah ayah i, weols adik beradik kasi je semua cash dalam akaun arwah ayah i (ASB, tabung haji, bank), all cars ayah i semua surrender kasi stepmom.. tp sheols boros & bad management resort dia sangat sendu di kelantan tu... condition pun deteriorating sbb PKP 2 tahun... so, in order utk furnishing resort dia, dia curi kesemua peralatan di resort kitorang... semua termasuk 23 biji TV, water heater, katil, tilam, 25 bijik aircond, even pasu bunga semua dia curi angkut dengan lori...

masa kitorang take over, kitorang terpaksa beli baru semua kelengkapan resort (katil tilam cadar aircond, waterheater, TV) and tukar kunci, pasang CCTV... mmg beratus ribu kitorang berhabis utk pulihkan resort kiotrang balik... kadang2 stepmom sihirkan kitorang.. tabur syiling, calit minyak, tabur tanah kubur... eh babi la betina tu... sejak pasang CCTV ni, sheols dah tak berani tabur syiling, tp ada nampak sheols lalu lalang depan resort kitorang baca jampi... kantoi dengan staff.. huhuhuhu

stepmom pulak, sheols ada usahakan restaurant dekat resort dia... barely surviving... ex-stepmom i mcm ugut2 kitorang plak sbb duit dia dah depleting skang.. mujur sheols duduk kelantan.. senang sikit aku blok betina sundal tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu jenis... selain dari Make or Break a man ni.. is the ENABLER... she may seem to support the man... tp secara membuta tuli.. sampai lelaki tu jadi complacent and lepas tanggungjawab... ok yang ni pun i nak kupas juga.. coz i think i used to be in this category...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
I want to believe that i mold my man to become who he is today. Not 100% tp at least 70%. But perjalanan masih panjang
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 08:39 AM | Show all posts
green~tea replied at 10-5-2022 09:58 PM
Lagi satu jenis... selain dari Make or Break a man ni.. is the ENABLER... she may seem to support th ...

I think my mom also is an enabler. Takpe kaka green cerita lah u punya stori dulu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 10:16 AM | Show all posts
i have a cousin... cantik le jugekk... 2 years older than me.. tp dah kawen 5 kali... mostly suami dia tu adalah laki orang.. drama juga lah bergaduh bertenyeh cili dengan 1st wife suami2 dia tu

eh.. blur plak iols nak menulis recall citer2 dia kawen 5 kali neh...

ok pasni aku edit... rasanya pernah curhat dalam thread luahan pasal betina jalang kawen 5 kali ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 10:43 AM | Show all posts
hashashes replied at 11-5-2022 08:39 AM
I think my mom also is an enabler. Takpe kaka green cerita lah u punya stori dulu

Enabler ni i rasa lah, biasanya anak perempuan sulung selalu jadi camnni.. sbb didikan, anak sulung ni biasa parents masih susah, baru nak naik, so dia dah biasa susah and berdikari... anak sulung ni walau dia garang cemane pun, hati tu besar, sayang adik2... bila dah kawen pun jadi gitu, tanak susahkan suami, nak berdikari sendiri, bila tengok husband susah, kita dulu yang menghulur... kalo nak gembirakan family, sanggup tu berhabis asalkan family happy...

mcm i, masa awal2 kawen dgn ex.. iols berkorban PJJ selama 7 tahun.. dia gi keje kat middle east (negara yang tak stable, so spouse takleh datang melawat)... dia gi sana sbb family dia asal fakir miskin, adik beradik 12 orang, ayah pencen army low grade (pencen tak sampai seribu pun) mak tak keje.. tp satu i puji pasal mak dia gigih make sure education complete sampai uni...

ok berbalik storyline, disebabkan awal2 couple and kawen pun dah PJJ bertahun2, i plak ada keje sendiri pas grad.. i jadi terbiasa la semua benda tanggung diri sendiri.. rumah sewa sendiri kereta beli sendiri (yang ni dia ada topup monthly, kira 50% dia bayar), semua expenses diri i lah... then bila dia balik malaysia duduk skali, i plak pi sanggup sendnri beli rumah utk kitorang duduk (i bayar fully downpayment & installment), and tambah beli kereta baru 100% on me, lepas abis bayar kereta lg satu tu...

dalam setahun, biasanya kami travel overseas 4-5 kali, bergantung pada cuti yang available lah (long weekends).. tp ex i selalu mengelat dari bayar cost travel.. biasa i cover flight and transport, ex i sepatutnya cover accomodation and makan... tp end up dia suruh i pakai duit i dulu utk book hotel, flight, transport... tp in actual tak bayar pun kat i, heols cuma bayar makanan & duit shopping baju etc beribu2 dia tu... ex i ni metro sikit,.. wardrobe dia 5 pintu tinggi sampai siling, penuh baju dalam tu.. sedangkan baju i kena beli almari asing itu pun 1 je, situ la susun hanbag, susun baju and lingerie... kasut dia pun sama.. rak kasut dia sampai siling and 4 pintu... penuh OK... sedangkan rak kasut i share dgn anak je...

duit gaji dia mmg untuk dia shopping je, savings asb tabung haji & bayar installment kereta conti dia & preschool anak..

duit gaji i bayar rumah, kereta, groceries and keperluan anak pampers, susu, mainan, baju... mmg setiap bulan baki duit gaji i tinggal ciput je, ngam2 utk pergi balik keje and duit makan... but i never complained, sbb sayang family kan, bagi i apa salahnya berhabis utk dia, dah suami kan...
little that i know pemahaman begini adalah salah....

bila cerai, heols ada hati nak tuntut rumah, kereta2 iols beli... silap i sbb rumah tu i letak nama bersama (sbb cinta khuensss), tp loan nama i, i bayar sepenuh nya... so bila nama bersama, boleh la dia tuntut harta sepencarian... so terpaksa la fight kat mahkamah tinggi, sbb harta sepencarian lebih 1 mil...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 10:50 AM | Show all posts
MrsVeneer replied at 11-5-2022 12:04 AM
I want to believe that i mold my man to become who he is today. Not 100% tp at least 70%. But perjal ...

dengan hubsbaby skang ni, i pun berikrar jadi strong utk naikkan dia... tapi i kena strict bab being an enabler, so i didnt offer him much money pun dan dia pun reject kalo i nak kasi duit hahahahahah.... sampai level i nak belanja dia makan (just for a treat) pun dia takmo, i kena minta permission dia kalo i nak belanja dia makan...

even raya haritu pun, duit raya i nak menyumbang half.. dia takmo.. so i justify family i lagi ramaiiiiii sbb nenek i sejenis beranak tak berenti sampai uncle aunties i 14 orang... bayang kan sepupu i berapa ramai.. huhuhuhuhuhu.. so okay la husband setuju i contribute duit raya.. itu pun 1/3 sahaja...

travelling wise.. mostly pakai duit dia... kalo travel personal and i uruskan itinerary, i akan buat skali budget and dia akan bank in the amount in cash dalam bank i... so pepandai laa i uruskan duit tu and boleh topup kalo i nak extra...

husband i ni ada sejenis perception "setiap lelaki ni ada ego nya, and ego lelaki tu mestilah ditempatkan di saluran yang betul... contoh ego lelaki is mencukupkan keperluan keluarga"
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 11:04 AM | Show all posts
green~tea replied at 11-5-2022 10:43 AM
Enabler ni i rasa lah, biasanya anak perempuan sulung selalu jadi camnni.. sbb didikan, anak sulun ...

Kaka, kalau rumah nama kita ngan laki, lepas cerai laki masih boleh tuntut harta sepencarian kan. Tapi kalau laki mati camne? Kita masih kena sambung bayar tak? Sebab rumah tu ada nama kita jugak tapi loan tu atas nama laki.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 11:05 AM | Show all posts
green~tea replied at 11-5-2022 10:50 AM
dengan hubsbaby skang ni, i pun berikrar jadi strong utk naikkan dia... tapi i kena strict bab bei ...

Husb baru kaka bujang ke duda ada anak? Boleh ke tanya soalan personal cmni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 03:39 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 12-5-2022 12:00 PM
green~tea replied at 11-5-2022 10:16 AM
i have a cousin... cantik le jugekk... 2 years older than me.. tp dah kawen 5 kali... mostly suami d ...


ok dah jumpa posting i pernah curhat pasal cousin i yang kawen banyak tu...  tp dengar2 suami ke 5 dia pun dah remove dia dari friend FB.. and cousin i pun dah start meroyan2 masa raya haritu.... i rasa bakalan berceraian juga dengan suami VVIP dia yang latest niehhhh.... better laaa kena cerai... lelaki tu kena pantasssss selamatkan family dari terjerat dengan perempuan jenis perosak pengikis ni... walau perit i nak mengaku sedara, tp thats the truth lah kan....ada je di kalangan keluarga kita perangai camni....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

iols ada cousin (cikgu) yang lawa la jugak rupa paras nya.. dah mid 40s... kawen cerai dah 5 kali... tak termasuk pertunangan2 yang terputus menjelang hari perkahwinan... and yes, sheols aim lelaki berduit je... and of course la, lelaki berduit ni mostly suami orang lah....

bawah ni summary ni cakaran pintu mahligai sheols

before 1st marriage, sheols dah bertunang 2 kali... putus tunang lepas edar kad kawen both incidents... satu lagi 2 minggu nak kawen, lagi satu just 1 week before majlis akad nikah... both guys bujang, kemurungan lepas putus tunang... sorang pegawai tentera... sorang lagi cikgu sekolah (ada degree)

1st husband bujang, pensyarah... bercerai lepas 1 year kawen.. punca cerai iols tatau, yang i tau pensyarah ni boyfriend adik dia sendiri (adik dia ni pun pensyarah uni).. takde anak dgn yang ni

2nd husband, suami orang, pengarah pendidikan... punca cerai sbb kena maki and serang dengan 1st wife.. siap pakej lumur cili giling kat muka depan public di pasar dungun... sheols dapat anak sorang dengan mamat ni...

3rd husband, bujang, keje offshore oil & gas.... punca cerai sbb mamat tu takde la kaya sangat walau keje oil & gas, almaklum general worker sajork... tp sempat laa kikis dpt sebijik rumah & kereta honda stream, atm card husband sheols pegang.. xde anak dgn mamat ni

4th husband suami orang... tak ketahuan keje apa, maybe pegawai pendidikan jugak... punca cerai sbb again, kena serang dengan 1st wife... dapat anak sorang, tak sempat mengikis harta mamat ni

5th husband, suami orang.. finally dapat orka betul2 golongan T20... senior vice president in GLC... 1st wife belum tahu depa dah kawen ni.. tunggu masa meletup ja...

seriously i debar laa bila family update pasal dia ni.. last year ada sorang uncle tu datang jumpa iols tanya pasal cousin iols ni sbb nak buat bini nombor 3... dato lah, ada few businesses... tp sbb dia ada dengar rumors tak best pasal cousin i, dia pun datang bertanya kat aunties i and kebetulan i ada lepak skali aunties i tu... so tak jadi laa uncle tu nak kawen cousin i... tp disebabkan iols ada di tempat kejadian, cousin i mcm menyalah kan i laaa depa tak jadi kawen..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 03:52 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 11-5-2022 03:53 PM
hashashes replied at 11-5-2022 11:05 AM
Husb baru kaka bujang ke duda ada anak? Boleh ke tanya soalan personal cmni

husband i duda berhias... masa cerai dgn exwife heols (kawen 12 bulan jurrr), exwife tu masih dara uols... sheols claim ada penyakit vaginismus.... siap pakej maki hamun everyday and terajang husband jatuh katil... husband i jadi depression and anxiety sbb kena dera.. padahal husband i tinggi 182 cm... his exwife 170 cm... mmg perkasa laa sheols mampu terajang laki yang body besar tinggi camtu...

nnti iols hembus kisah pompuan tu dalam ni haahahahhaha... husband i lepas cerai tu, terpaksa sambung marriage counselling selama 12 bulan sbb depression...
even masa kenal i, sblm kitorang kawen, husband i ajak i jumpa marriage counsellor dia dulu sbb nak minta pendapat and share happiness dapat sembuh dari depression and trauma previous marriage...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 03:55 PM | Show all posts
hashashes replied at 11-5-2022 11:04 AM
Kaka, kalau rumah nama kita ngan laki, lepas cerai laki masih boleh tuntut harta sepencarian kan.  ...

yes another problem kalo nama bersama is, kalo salah sorang mati, still kena sambung bayar dalam 50% kot... tp kalo satu nama je, kalo owner tu meninggal, tak perlu sambung isntallment sbb dah covered by insurance...  tp kena masuk pusaka lah... sebelum masuk pusaka, tuntut harta sepencarian dulu. lepas settle tu baru masuk bicara pusaka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 05:54 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 12-5-2022 12:07 PM

ok since dah terbuka cerita pasal ex-wife to my husband ni kan.. let me share how a woman can crush a man so bad, sampai perlukan masa bertahun utk pulih semangat, recover from depression...

husband i ni dulu engineer automotive, R&D then bertukar career buat strategy & biz dev (corporate lah)... masa heols clash dgn 1st GF dia in 2008, dia tutup hati dia selama 8 tahun and build up investment dalam properties and stock trading... heols investment guru.. very active blogging.. kalo yang biasa investment zaman 2008-2015 tu, mmg kenal heols ni... so being single for so long, heols sempat build wealth lah.. heols ada beli tanah, beli rumah 5 bijik, gold trading, stock trading, asb 1-3, ahb  pun ada... retirement fund,.. semua lah heols active... commercial lot pun heols ada 6 unit, all full tenant ada... sambil2 sambung master, heols masih actively investing and bagi tips investment...

then in 2016, heols decide nak kawen... so kawan2 pun rekemen laa this young lady umur 30, muka cantik putih tinggi mix pakistan, ada kerjaya PTD... dalam masa 6 bulan kenal, dah bertunang besar2an... and within 2 months, dah terus kawen gilang gemilang la la kat hotel golf club resort... my husband berhabis rm200k untuk majlis kawen tu (heols jual sebijik rumah) skali utk funding honeymoon diorang Umrah dengan family semua skali...

masa awal2 kawen sheols cakap sheols tak ready nak ML, so diorang ringan2 laa... husband i kena lick dia, fingering etc... tp never dapat penetrate... sheols tanak BJ husband pun, so handjob je lah... masa tu husband i dah redha lah, takpe slow2, ada banyak lagi masa kan...

then start laa perangai puaka dia.. sheols tanak duduk rumah husband kondo/apartment.. sheols nak landed house yang dia boleh BRAG about hasil mencaras harta laki.. rumah in laws pun landed and byk bilik & dekat tpt keje dia je, tp sheols tanak duduk dengan inlaws... so husband i terpaksa laa jual lagi sebijik apartment dia untuk funding landed house (dengan ample laman)... sheols tak menyumbang walau satu sen pun beli rumah ni, new unit, kunci belum dapat masa ni...

lepas husband usaha beli rumah utk sheols duduk... sheols tak puas hati lagi, sbb husband i pakai kereta biasa je masa tu.. sheols kata MALUUUUUUU sangat naik kereta takde standard... actually husband i ada 2 kereta, satu sports car yang dia jarang2 pakai, satu lagi kereta biasa yang pakai daily drive pergi balik kerja.. sbb dia ni kaki investment guru, all his cars dia beli cash aje... heols tak pernah ada hutang kereta... disebabkan exwife hari2 maki husband kereta takde standard & rendah2 kan maruah, husband jadi sedih, sampai eksiden heols langgar kereta lain... lepas repair, heols jual je kereta tu... duit dia dapat tu dia simpan bank & guna untuk renovation rumah (buat tembok keliling rumah landed tu)...

masa tu husband dah stop blogging, sbb nak jaga reputation for safety & security, sbb heols keje dengan somebody yang prominent... tp masa ni heols kerap sangat outstation oversea.. mcm 2-3 countries setiap bulan... husband i masih cuba minta sex dengan wife dia, tp tetap kena rejek & amuk sampai tahap dia cakap kat husband i "i tak paham laa kenapa lelaki ni semua sama je sangap sex... i tak suka sex & takkan ML dengan u".. terduduk husband i, down... after all his sacrifices... tp yang tambah tak adil nya.. betina tu suruh husband i lick/fingering dia sampai orgasm... bila husband i dah turn-on, heols terpaksa masturbate or tendang/tumbuk dinding bilik mandi je utk kendurkan d*ck dia... sedih sangat i dengar...

husband i ni mcm kena buli pun iya... dah le tak dapat sex (nafkah batin) dengan isteri... tp nafkah zahir duit poket bulan2 kena kasi... makan, pakai, tempat tinggal semua tanggung, even gi ofis pun husband i hantar & jemput setiap hari.. so bila husband kerap outstation, perempuan tu meroyan and lari dari rumah... sheols siap bank in duit hantaran kahwin beserta barang2 kemas serba berdiri... letak atas katill... and terus kemas baju kasut & keluar dari rumah camtu aje... siap block phone,
block WhatsApp... bila husband pujuk balik, dia hina husband i cakap exboyfriend yang lebih kaya & successful nak kembali dengan dia... ex boyfriend dia drive kereta camry baru, ada PHD, ada rumah landed...

selepas  2 bulan sheols melarikan diri and taknak balik even dah puas pujuk... akhirnya husband i mudahkan aje urusan perceraian... gi mahkamah sah kan cerai, lepas tu siapkan cheque bayar nafkah, mutaah & iddah.. even heols tak perlu bayar semua tu sbb isteri masih dara tak pernah disentuh, tp peguam husband nasihatkan bayar aje lah, sbb benda tu too technical utk dibuktikan di mahkamah... nanti buka aib pula masa perbicaraan... so husband just buat cheque bayar nafkah, mutaah & iddah...  sheols sign surat persetujuan & penerimaan duit tu...
2 bulan selepas theyols sah bercerai, rumah pun dah siap dibina, and baru dapat kunci.. tp masa ni eddah pun dah habis... husband i down sangat sampai tak buat apa2 renovation kat rumah ni, and dia tak sanggup nak duduk pun sorang2... dia biar je rumah ni kosong camtu... dengan semak samun sbb laman semua tak berjaga... yelah, within just  1 year, husband i kerugian beratus ribu ringgit dikikis exwife celaka.. berhabis kat majlis kawen, honeymoon, beli rumah landed tergesa2... pakej maki, dera lagi... he was devastated & depressed... mahkamah syariah siap sarankan husband i continue counselling selepas bercerai... tp 3 bulan je heols follow up dengan counselor lantikan mahkamah syariah.. lepas tu heols continue counselling dengan peguam & counselor yang best friend dengan MIL i, pangkat dato lah... very nice person dia ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 06:13 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 11-5-2022 06:28 PM

diorang bercerai feb 2017, genap2 12 bulan je diorang kawen...

yang kelakar nya... exwife husband i sampai sekarang tak kawen2 pun dengan boyfriend dia tu...

masa iols bertunang dgn husband, exwife sempat pujuk2 husband i nak rujuk /nikah balik.. siap suruh mak ayah dia call PIL i pujuk nak berbaik... MIL i of course laa reject diorang, siap pesan kat iols, kalo ada masuk call dari number tak dikenali, jangan angkat...

i ada tanya juga kat husband, ur ex tak tau ke u investment guru? heols cakap.. menilaikan perempuan macam tu, heols choose not to tell anything yang dia ada sejak awal kenal & even lepas kawen... even simpanan asb 1-3, rumah apartment/kondos, commercial lots semua dia tak pernah mention apa2 kat perempuan tu...

sebenarnya masa i couple dgn husband beberapa bulan, masa tu lah heols baru bersemangat untuk start renovation rumah... tanam rumput kat laman, buat kebun, tanam pokok2 buah2an...  sediakan semua furnishing dalam rumah buat cabinet & wardrobe... lepas settle tu, terus heols masuk meminang and kawen lepas sebulan bertunang..

husband i jenis low profile.. i mmg pilih dia sbb character dia... dan rupa juga lah of course
but never sbb harta, as he choose to be very discreet pasal ni... slowly heols open up pasal his financials and planning lepas kawen, sbb heols baru build trust...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 07:42 PM | Show all posts
eEeeeeeeeeeeeeeeee....

nyampah nya husband i ni.. asal i bukak thread baru je dia skodeng semua posting i..

tak tenang mak nak berforum noks...

heyyyy mr husband... i can see your nick skodeng page i tau.. kasi cann lahhh i nak mengumpat ex you dengan tenang

I SEEEEE YOUUUUUU
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:02 PM | Show all posts
green~tea replied at 11-5-2022 07:42 PM
eEeeeeeeeeeeeeeeee....

nyampah nya husband i ni.. asal i bukak thread baru je dia skodeng semua pos ...

Eh dia forumer juga ke kaka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 11-5-2022 11:29 PM
hashashes replied at 11-5-2022 10:02 PM
Eh dia forumer juga ke kaka


Yeee..  menyampah tauu.. mula2 i tatau heols forumer.. until i skodeng twitter dia... ternampak heols share link thread from CI...

Lepas usaha gigih menCSI heols.. i jumpa jugak akhirnya...   tp dia skema lah, jarang posting hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2022 11:36 AM | Show all posts
Best dengar kisah you green tea.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 11:40 AM GMT+8 , Processed in 4.942490 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list