CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4850|Reply: 46

Lega Hidup Sebagai Ibu Tunggal, Shila Amzah Bersyukur Benda Ni Jadi Sekarang

  [Copy link]
Post time 5-5-2022 06:47 PM | Show all posts |Read mode
Shila Amzah bersyukur perceraiannya berlaku ketika anaknya, Seth Uwais masih kecil.




Kredit foto: IG



“Saya bersyukur benda ni jadi sekarang. Kalau dia umur 4 ke 5 tahun, dia dah mula faham dan mungkin akan persoalkan kenapa orang lain ada parents. Tapi suatu hari nanti pasti dia akan tanya juga dan kita dah ada jawapannya.

“Saya lega sebenarnya semua benda dah selesai dalam masa yang sama dapat beraya di rumah sendiri, bestnya susunan dia, saya tak payah nak balik kampung. Tahun ni pun saya beraya bersama keluarga di rumah saya.


“Pada saya, saya bertanggungjawab untuk sediakan environment yang positif dan happy untuk anak saya sorang tu. Walaupun dia masih belum faham, saya nak dia rasa semua benda tu normal je. Kalau ada sebarang benda negatif, saya akan sorok daripada dia,” jelas Shila kepada Gempak.




Kredit foto: IG




Dalam masa sama, penyanyi itu menjelaskan dia berasa lega dengan perpisahan yang terjadi, tidak seperti kebanyakan wanita lain.

“Ada perempuan takut untuk mengalami situasi (penceraian) macam saya, macam mana nak menghadapi perkara ni sorang-sorang tapi pada saya, saya jadi lebih kuat bila saya nampak muka anak.

“Kalau saya stay, saya akan lagi sedih dan tak menjadi diri sendiri. Tapi bila kita sorang, kita dah tiada tanggungjawab dengan benda-benda lain, jaga anak je. Itulah yang beri saya kekuatan," ujarnya.




  



Meskipun baru berdepan perceraian, Shila akui tidak serik untuk bercinta lagi, namun lelaki yang bakal mengisi kekosongan di hatinya itu perlulah memahami dan menerima dia bersama anaknya.


Yang penting, Shila akan lebih berhati-hati dalam menerima sesiapa yang mampu memecahkan 'bentengnya' kerana banyak perkara perlu dititikberatkan. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2022 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian takde orang komen
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2022 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
margo20 replied at 5-5-2022 09:43 PM
Sian takde orang komen

Mai aku konennn... hebatnyaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
lately mcm byk berita dia la ibu tunggal terpaling Bosang
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak2 menang ajl terkinja2 tu dh rs terpaling pulak rsnya...asik ngungkit2 dan claim mcm kptsn terpaling btoi bercerai tu .kot ye pon simpan je diam2 xbleh ke..kang terkeluar lak aib sndri
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 03:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Seronok sbb tak payah balik kampung…. Adoii laa shilalat oii… punya nk habaq kata dia laa manusia terpaling bahagia selepas bercerai….
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 04:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti married life dia so toxic kan..that y dia rasa lega lepas bercerai kot. Itu yg dia rasa awat la aq xbercerai awai lagi
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Okay I derma 1 komen
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2022 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
tulis lagu sesedap mcm dulu ya shilaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ni semua nk share. tolong lh jadi classy shila.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
a5h91 replied at 6-5-2022 09:59 AM
dia ni semua nk share. tolong lh jadi classy shila.

Dia satu femli otak udang, so netizen kenot expect more than this.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
All the best..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
a5h91 replied at 6-5-2022 09:59 AM
dia ni semua nk share. tolong lh jadi classy shila.

Ms dia mendonia kt china dulu iols saja folo twitter dia
Udahnya hari2 i tgk my timeline penuh dgn sheila ni RT Retweet semua komen2 fans dia
Udahnya timeline aku penuh dgn RT dia je
smpi org lain punya feed x masuk pun
Last2 aku unfollow and block sheols terus
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ce tengok Saleha, Maya Karin yang perkahwinan berakhir penceraian jugak. Senyap2 je meneruskan kehidupan. Ke sebab diorsng xde zuriat dari perkahwinan yang gagal, tu depa boleh jadi classy camtu.

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingersting at 6-5-2022 11:19 AM

Nikmat perolehan rumahtangga yg ko telah dianugerahkheun sehinggakheun membuahkheun zuriat sebelum ini...ko nak kufuri keww shila? Kelegaan skg dari kesengsaraan yg ko lalui sebelum ini?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja replied at 6-5-2022 10:50 AM
Ce tengok Saleha, Maya Karin yang perkahwinan berakhir penceraian jugak. Senyap2 je meneruskan kehid ...

Ziana Zain pn xmerempan mcm ni sekali. Siap suruh anak2 jgn lupa telefon ayah lg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kegagalan die ni sebenarnye perkara yg paling tragiss la kot... Sebab sebelom2x ni banyak gile bende jd kat die... Dengan x dpt sokongan dr media... Dengan mak bapak yg cenggitu...dengan pasangan yg xbrape betol... Dengan anak plak speech delay... Pastu dulu terbeban dengan tanggungjawab sebagai kakak sulung semue masalah letak kat bahu die... Kene carik duit bagai...
Mcm trauma pon yea si shila ni....harap die boleh bina hidop barulaa...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik china la shila...besarkan anak kt sana.sana ramai supporters.nk cari duit pon senang.org islam pon ramai.
Dok Malaysia ni susah asik kena kutuk keji je
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Suara dia ni sedap tp bingittt..kuruskn la badan tu baru ank sorang #donebodyshaming
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2022 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 6-5-2022 11:29 AM
Kegagalan die ni sebenarnye perkara yg paling tragiss la kot... Sebab sebelom2x ni banyak gile bende ...

Nape dgn mak bapak dia?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 08:03 PM GMT+8 , Processed in 1.662271 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list